ברזל = רז + לב - (הפוך)

ברזל = רז + לב - (הפוך)

עינו בכבל רגלו ברזל באה בנפשו (של יוסף) , עד עת בא דברו , אמרת השם צרפתהו , שלח מלך ויתירהו .... יחסיות קיום הנשמה בבריאה נמשלת בתיאור היאור . כאשר הבריאה עצמה כהיבט הסובב את הנשמה(נשמה =כצדיק בים הבריאה), ומציג מייצג אור קולי וצורני , העשייה של הנשמה בבריאה מוגדרת כפעילות הנפש , בא יש היבט של נפרדות כביכול מהנשמה , היבטים של צורה צבע וצליל, היוצרים את היבט הנפש -הפרט - האני . כלומר בבריאה כל נפש היא היבט של אותה נשמה היורדת כנפש , פעילות זו יוצרת היבט הנקרא איש , ופעילות זו מסדרת היבטים של צורה צבע וצליל , הבאים לביטוי במעשינו והרגלינו , כאשר כל איש - זר שאנו פוגשים , הוא יורד עולם =רע , אתה בחלום אחר , וזהוא הרז בכל זר . או האור היחסי ביאור . כאשר הלב שלנו הוא מצב נתון של נפרדות הנפש מהנשמה כחולמים , המצב הראשוני נקרא בל , האות הראשונה בתורה והאחרונה (בראשית ישראל) יוסף הצדיק מסמל את מכלול דרכינו בים הבריאה , כאשר מבט מכלול הנפרדות של הרז בתוכינו נקרא ברזל . קרי התנסויותינו היום יומיות , של נפשותינו האנושיות , התסריט הכללי קבוע לכולנו , ידוע מראש , רק הקומבינציה שאנו בוחרים הוא רשות נתונה , עתה יציאה מהסבך דורשת , את בא דברו , המצרפת את טעויותינו (בחירותינו)בנגינה של שירת הים , שלח מלך ויתירהו , דוגמא לטעות היא שפיכת זרע לבטלה , קרי מתן הרז שבי לעולם , והתבטלותי ליאור הבא ככבלי הרגלי , קרי של נפשי , קרי היבט הסבל בחיינו , אולם התסריט המשותף מחייב תשובה , להמשיך וליצור אור לעומת היאור שהוא העולם שאליו זרקנו את זרעינו לבטלה , וזה על פי דבר המלך , המתיר את הסבך על ידי משיכת אור , והכוונתו בתפילה של עשרה מיני נגינה בתוך שירת הים , חוויתינו הנפשית הצורנית והאור קולית , נצרפת , בסבל , עד שהיבטנו הראשוני הנשמתי ניכר , ויש התעלות מעל תפישתנו הארצית, טוב לי כי יסרתני למדני פיקודיך , ועשיית התשובה , מקלה בעת הזו , וקובעת מי מתעלה לחיי עולם , ומי לא - לדראון עולם , בעיקר שמירת השבת , שהיא ההכנה לקראת העת הזו , מלשון עשר תעשרנו , כי כל נפש היא צדיק היורד ולו מבט צודק , וכאשר הוא מושך לעולם את צדיקותו זו צדקה , כי אז יש תמורה בין היבט הצורה הצבע והצליל המאפשרים הורדה של האור כמנסרה המנוקה מליכלוך , דבר הבא לביטוי לעומת נפשינו , היבט קיומי של לבבנו נפשנו ועולמינו הנראה כגשמי - מאודך . ההתעוררות הכללית מתרחשת עתה , ובחירת היבט חוויה זה נתון בידינו לעשייה , הדורשת אמונה בהתעלות מעל רגשותינו מחשבותינו ועולמינו הגשמי , בד בבד אם השינויים שלעומתינו , ביטוי זה נקרא אהיה אשר אהיה , עוד היבט של הברזל נקרא בר+זל , דהיינו הטבע = בר ומרחב עולמינו המעוצב = זל . שעל היבט זה כאמור יש להתעלות . דוד היחיד

R2

New member
מותר ואסור??

כל מה שמותר לעשות אז אני מחליט כן לעשות או לא. כל מה שאסור לעשות זה מה שאחרים רוצים לכפות עלי ולשלול את רצוני. לכן אני לא מסכים לדבריך: שמירת שבת הגבלת הילודה כל מה שנוסח להפחיד אותנו בטענה שזה דבר אלוהים זה עבודת אנשי דת שמטרתם להתפרנס מזה ולקבל יותר כוח.

היית צריך להקרא R 3

כתבת את דיעה ללא קשר ישיר לתוכן דברי , הרי הרצון גם ניטע בך ,משביע לכל חי רצון, והרעיון שתבין זאת תחילה , היה מועיל לדיון ולא היית קופץ סתם בראש , דוד

R2

New member
R3......

כנראה שלא שמת לב למה שכתבתי או שהשפה היפה והביטויים הנפלאים שהשתמשת בהם נתנו לך מחשבות מעבר למה שכתבת ואני לא רואה אותם.

למעלה