זה בכלל לא היה בכי חרישי
מתישהו, בתחילת השירות שלו, כשעוד היה אוכל בשר, בכה לי בטלפונים שהוא רעב.
התלוננתי איפה שצריך ועשיתי הרבה רעש, שלא יתכן שתזונה של לוחמים קרביים שמוצבים במוצב שאינו במרכז תהיה פחמימות פחמימות ופחמימות עם 150 גרם עוף מכובס ועגבניה שמתאימה רק לקומפוסט.
למה מגיע להם אוכל פחות טוב ממי שמשרת בקריה ומגיע בערב לטיפול של אמאל'ה?! למה הם צריכים להיות רעבים, לא בגלל שהם בררנים במזון אלא בגלל שאין מספיק ומה שיש לא מזין?!
לא כל כך עזר.
המוצבים שהוא שירת בהם היו רחוקים מאד ו/או במקומות שלא נגישים לאזרחים. אז גם ביקור הורים בסופ"ש עם צידנית לא בא בחשבון.
כאשר הפך לטבעוני, כל מה שענין את הצבא זה לבזבז לאיזו חיילת ת"ש את הזמן כדי שתבוא אלינו הביתה ותבדוק את המקרר. טמטום בהתגלמותו (במקרר יש עוף, כי יש אצלנו אוכלי בשר בבית, לצערי...).
התזונה שצה"ל סיפק לו, שגם כך היתה עלובה, הפכה לכלום: לחם, תפו"א, אורז וסלט מכובס. אפס חלבונים.
איתו בגדוד היו 6 צמחונים וטבעונים, אבל אף אחד לא חשב לספק להם את התחליפים המזינים שיש לג'ובניקים בקריה... ממש מרתיח.
לו היחס לצמחונים וטבעונים היה עשירית מהיחס שמקבלים שומרי כשרות בד"צ ושומרי שבת בכלל, אז הייתי אומרת "דיינו".
אין יחס. פשוט מתעלמים מה"אנשים שרוצים לסבול ולא לאכול סטייקים".
לא רק במוצבים נידחים, אלא גם בבה"ד 1 - בסיס ענקי ומסודר עם עשרות צוערים צמחונים וטבעוניים - גם שם אין חו"ח שניצל סייטן...
עד היום הוא לא קיבל את תוספת התקציב שמגיעה לו כטבעוני, אבל ברור שהקניות שלו לאוכל כדי לקחת איתו היו עצומות, וחשבון האוכל שלו בהתאמה.
הדבה היחיד שמנחם אותי זה שמחר זה נגמר, החפש"ש שלו מתחיל, והוא יאכל בצורה סדירה ומאוזנת... (עד שירות המילואים הבא
)