ברזל לטבעוני

ברזל לטבעוני

הבן שלי - בן 21, טבעוני מזה 10 חודשים, ובבדיקת דם התגלה שהברזל שלו נמוך.
החל מיום חמישי יהיה בחופשת שחרור מצה"ל, וסוף סוף יאכל בבית אוכל נורמאלי מגוון ועשיר (בניגוד למה שהיה עד עכשיו, תפריט דל ועלוב של לוחמים טבעוניים, נקודה שחורה לצה"ל, אבל זה כבר נושא אחר...)

אשמח להמלצה של מזונות עתירי ברזל שמתאימים לטבעוניים.
אם אפשר גם השילובים שמותר ואסור (יש מזונות שמורידים את הקליטה של הברזל)

ובשבילי - הצמחונית - אם יש מזונות כאלה שכוללים חלב וביצים, אז אני אשמח לשמוע גם עליהם.

תודה

lollapalooza

New member
לא תקבלי פה המלצה למזונות שכוללים חלב וביצים

ברזל רצוי לשלב עם ויטמין סי, ורצוי להמנע מצריכה שלו בסמוך לקפאין ומוצרי חלב (בערך שעתיים לפני ואחרי)

כותרת הפורום היא "צמחונות וטבעונות"

אם פגעתי במישהו בעצם הבקשה שלי, אני מצטערת.

אני אוכלת ביצים וחלב, הבן שלי לא.
הוא הבעיה יותר ממני, עזבו אותי...
אשמח לעזרה.

subatoi

New member
ברוכה הבאה
הפורום הוא אידיאולוגי ביסודו

ועוסק בעיקר בצד האידיאולוגי של הצמחונות והטבעונות. לא מדברים כאן על מזון מן החי. שאלות כאלה תוכלי להפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
ועוד מעט תקבלי תשובות לגבי הבן הטבעוני

vegetalien

New member
קטניות וירקות עליים, בעיקר.

זה לא מפתיע שבצבא יורד הברזל (ודברים נוספים, הבה נהיה בטוחים). טבעונים חיים על לחם/פיתות וסלטים תעשייתים.
ויטמין C משפר ספיגה, ולכן כדאי לצרוך משהו עשיר בו עם הארוחה (פלפל, הדרים, גויאבות, תותים, קיווי, כרובית, ברוקולי...).
כדאי להימנע מתה/קפה/קולה בזמן הארוחה - כי הם אינם מכילים ברזל ורק מפריעים לספיגתו.

לגבי שאלתך - חלב וביצים אינם מקורות טובים לברזל (אדרבה, חלב רק מפריע לספיגתו עקב כמות הסידן הרבה בצד כמעט-כלום ברזל), ולכן האפשרויות לעיל מתאימות גם לך.

lollapalooza

New member
זה לא נאמר מתוך פגיעה, או בתוקפנות

זה היה רק כדי להבהיר את העניין

marx04

New member
את צודקת לחלוטין.

שלום לך,

את צודקת.
הלכה למעשה זהו פורום "טבעונות" בלבד.
מנהלות הפורום והנהלת תפוז יזמו את תיקון שמו ל"טבעונות" בלבד, אך למרבה הצער בהצבעה שנערכה כאן לאחרונה רוב המצביעים בחרו להותיר את השם המטעה.

פירוט מאכלים צמחוניים שאינם טבעוניים תוכלי לקבל בפורום תזונה צמחונית וטבעונית.

עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה וכו' מכילים הרבה ברזל.
ממליץ על סלט טבולה עם לימון ושמן זית. גם טעים, גם מזין וגם מכיל הרבה ברזל.
כמו כן שיקים ירוקים, כולל פטרוזיליה, נענע, חסה, יכולים להיות מצויינים.
כך למשל היום בת זוגי הכינה שייק מדהים מפטרוזילה, לימון, בננה, מלון ואגוזי מלך.
הרבה טחינה עם לימון גם לא רע.

בברכה,

אורי.

האלזה

New member
ברוכה הבאה מיכל

בנוסף על מזונות צמחיים עשירים בברזל, כדאי לקרוא קצת על מעכבי/ משפרי ספיגת ברזל, לפעמים כמה כללים פשוטים (הפרדת צריכת קפה מצריכת ברזל) יכולים לעשות את כל ההבדל.
בנוסף, עיצה מחבר טוב שכנראה עושה לי טוב: אני מוסיפה מיורן מיובש לכל מה שמתאים. מדובר בעשב תבלין עשיר בברזל עם טעם לא דומיננטי.
כסת"ח: אנחנו לא תזונאים ולא אנשי מקצוע. תמיד מומלץ להעזר בהם.
בהצלחה, אשמח שתעדכני אותנו אם המצב משתפר!

aurora0

New member
ברוכה הבאה

אם תוסף מזון מתאים לכם, אני יכולה להמליץ על "פלורויטל", מיצוי נוזלי מצמחים שלוקחים כף ממנו בערך ליום.

גם אני לוקחת אותו

אם כי חוות דעת של ממש אוכל לחוות רק בשבוע הבא, אחרי שאבדוק את הברזל לראשונה מאז שהתחלתי איתו

זה לא מפתיע שיש חוסרים לאחר התזונה הצהלית

מרק מצויין שיכול להכיל הרבה מאוד עלים ירוקים , http://veg.anonymous.org.il/art364.html

תוספי מזון זו לא מילה גסה , אפשר בהחלט להשתמש בהם למילוי חוסרים .

באשר לשילובי מזון לקליטה טובה של ברזל , אפשר למצוא חומר בגוגל

עצותי

להמנע מטחינה בצירוף עם הדברים כי יש בה הרבה סידן שמפריע לספיגה. כנ"ל חלב חיות- רק מפריע לקליטת ברזל.
כמו שאמרו לך- עלים ירוקים עם ויטמין C, בתזונה צה"לית אפשר לתת לו לבסיס אוכל [בתיאום איתם] מהבית, או שבאמת תוסף זה כנראה מה שהוא יצטרך למצוא כפיתרון זמני [תזונת חיילים היא נוראה! מנסיון].

אצלי יש כמה מתכונים פשוטים:
רוטב עגבניות אצלי תמיד מעגבניות טריות [בנוסף או רק] עם לימון [לא משומר] והמון עלים ירוקים כמו כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום... ממש טוב לברזל והולך עם הכל כולל מאכלי "שחיטות" כמו לזניה [טבעונית, שאם היא חלבית אז ספיגת הברזל נפגעת קשות], או פסטה.

קטניות גם יש בהן הרבה ברזל אז אני אוכלת טאבולה עם עדשים שחורות והמון לימון

פלפלים-גמבות חיים הם מקור טוב גם לברזל וגם לויטמין C באותו הדבר עצמו! ניתן לתת לו לבסיס שקית עם גמבות שלמות, זה בקושי מתקלקל.

פלפלים ממולאים הם מצויינים, כמובן עם רוטב העגבניות למעלה פה ושניכם מסודרים.

פלפלים ממולאים! יופי של רעיון! תודה

משום מה זה לא היה בתפריט שלנו עד עכשיו.

ו.. נדמה לי שזה יהיה מספיק טעים כדי שגם האחרים במשפחה יוותרו קצת על אכילת חיות...

בצבא הברזל שלי היה הנמוך ביותר אי פעם

ואכלתי בשר. כמעט כל יום.
בסופי השבוע, שלחה אותי רופאת היחידה לבקש מהוריי שיכינו לי סטייקים וכבד.
כמובן שבסוף פשוט נאלצתי לקחת תוסף.
התפריט בצבא הוא ברוב המקרים מאוד בסיסי ועל טהרת הביצה בבוקר-עוף בצהריים- שאריות לא מוסברות בערב- בכי חרישי ואכילת בורקס בשק"ם.
התשובה נמצאת מן הסתם לא שם אלא במה שבאמת חסר בצבא- מזון מזין. (עלים ירוקים, ירקות, קטניות וכו'. תקבלי פה הסבר מפורט מהמבינים יותר.)
אני אומרת את זה כדי להבהיר שהטבעונות שלו היא כנראה לא הבעיה פה.

בקשר למתכונים בטח יענו לך הבשלנים...

למעלה