ברזל והמוגלובין

רומי1770

New member
ברזל והמוגלובין

האם יש דרך לעלות את הערכים של הברזל וההמוגלובין בדרך טבעית, אני מתקשה לאכול בשר, כבד ופלפל ירוק.. תחליפים כנראה אינם מספקים את הנדרש. המוגלובין:9.9 ברזל :15 (טווח תקין 50-170) תודה רבה מראש, רומי

תשובות

רומי שלום אני במצבך ( את אנמית , חביבתי!!) הייתי ממליצה על כדורי ברזל ע"מ ליצב את גופך ובמקביל להתמקד בתזונה עשירת ברזל. מקורות הברזל המומלצים , הנספגים בגוף בצורה אופטימלית נמצאים בבשר הודו , בקר ,ובעוף ובדגים. אם הינך מתקשה לאכול בשר ניתן להשלים את הברזל גם ממקורות צימחוניים , למרות שספיגתם יעילה פחות. קטניות ( עדשים חומוס) וסויה בפרט , אגוזים (צנוברים) ,שקדים,גרעינים ( גרעיני חמניות ודלעת), טחינה , סלק וירקות ירוקים עליים כמו עלי סלרי, עלי תרד , כרוב ופטרוזליה, ובשמרי בירה . ממולץ לצרף בארוחה מזון עשיר בויטמין C המגבירים את ספיגת הברזל , כמו פרות הדר, קויווי, תפוח אדמה ופלפל ירוק ( שאת לא אוהבת..) . כמו כן ממולץ לאכול כפית מולסה ביום , היא עשירה בויטמיני B וניתן להוסיף אותה לבקבוק מים ולעשות איתה לימונדה . הפריטין הינו חלבון המצוי בעיקר המח עצם , בכבד, בטחול ובדפנות המעי. 75% מכמות הברזל באדם קשורים להמוגלובין ( דרכו מועבר החמצן בדם ובשרירים)ו 20% מכמות הברזל בגוף נאגר בפריטין ( והיתר קיים כאנזימים שונים). בהצלחה יעל

תוספת - יש גם בדיקה של טרנספרין

הברזל נאגר בכבד. יש חלבון שמוביל אותו מהמעי אל המאגרים = טרנספרין ויש חלבון שמוביל אותו מהמאגרים אל הדם = פריטין ערכים גבוהים או נמוכים של מרכיבים אלו נותנים לנו אינדיקציה לרמת התארגנות הגוף לתיקון המצב. נאוה

למעלה