ברזים - הכיצד?

• פותח הנושא p00f
  • פורסם בתאריך

p00f

New member
ברזים - הכיצד?

תסבירו לי בבקשה: כולנו הרי מכירים (אני מקווה...) את חוק ברנולי של ההידרודינמיקה ואת החוק שאומר שספיקה תמיד תהיה זהה בכל שלב של צינור בעל שטח חתך משתנה... אז איך יתכן שברזים, שמרבית תרומתם היא צמצום הצינור מחלישים את הספיקה והזרם, בעוד שההיגיון הישר אומר שהם צריכים להעלות את מהירות הזרם, והספיקה אמורה להישאר זהה? מקווה שהבנתם אותי...

2_be

New member
~~>

אם הבנתי את השאלה נכון, הזרם קטן כי.....<קליק> ישירות ממאמרי הפורום

p00f

New member
תודה, אבל

לא לזה התכוונתי התכוונתי לפעולה של הברז עצמו, המנגנון של צמצום הצינור. תקנו אותי אם אני טועה, אבל מה שברז עושה הוא מקטין את חתך הצינור. לפיכך, כמו במאמר, מהירות הנוזל (ולפיכך גם הזרם) צריכה לגדול. אבל, בברזים שיש לנו בבית, כאשר אנו מסובבים את הברז לכיוון הסגירה, הזרם נחלש... למה זה קורה? הוספתי ציור כדי להראות למה אני מתכוון...

טל ר

New member
הספיקה זהה לאורך כל הצינור

גם אם יש ברזים. ברז יקטין את הספיקה *לאורך כל הצינור*, לא רק לאחריו. הוא אכן יקטין את הלחץ לאחריו. במילים אחרות: - בעבור מצב נתון של הברז, חוק ברנולי מתקיים. הספיקה לאורך כל הצינור שווה, המהירות כשהמים עוברים דרך הברז גבוהה, וכו'. - חוק ברנולי אינו מהווה השוואה בין הזרימה דרך הברז כשהוא נמצא במצבי פתיחה שונים. טל.

p00f

New member
אז

מה ההבדל הין ברז רגיל לבין צינור השקיה שמוחצים לו את הקצה (ואז נוצר שפריץ חזק יותר)

טל ר

New member
זה קורה גם בברז

בברז, מהירות הזרימה דרך הנקודה הצרה ביותר בברז גדלה כשאתה סוגר את הברז, אך שטח החתך יורד כך שסה"כ הספיקה קטנה יותר. תאורטית, כשהברז סגור לחלוטין מהירות הזרימה שם אינסוף, אך הספיקה היא אפס. נסה את זה גם בצינור השקיה - מחוץ לו לא את הקצה אלא את האמצע. טל.

1415926

New member
../images/Emo45.gif

חכם מאוד... חכם מאוד מאוד מאוד.... כל הכבוד! תמשיכו לחשוב!!

למעלה