ברור שמועות!!!

taltaltal28

New member
ברור שמועות!!!

בעבר שמעתי שישנה אומנות לחימה שפותחה ביפן או בסין ונשמרה בסודיות. אומנות זו מטרתה היחידה היא להרוג ביעלות המקסמלית על ידי שימוש במכות ממוקדות לנקודות תורפה בלבד. היא פותחה באמצעות שבויי מלחמה שעליהם נוסתה השיטה ופותחה. השאלה היא האם באמת ישנה שיטה כזו ???. והאם מישהו שמע משהו דומה???.

אממ אם היא סודית לא אמורים לדעת..

עליה:) לא חסרות אומנויות לחימה שבדרגות הגבוהות מלמדות לתקוף נקודות תורפה כאלה או אחרות.. אבל אני אישית לא שמעתי על אומנות לחימה שמתמקדת אך ורק בנושא הזה.

היה על זה פעם דיון בסייברקוון

אבל אני לא זוכר אם הגיעו לאיזה מסקנה. אפשר לשאול שם.

Tonjin

New member
בראם פרנק דאן 3 בדניס השרדות....??

מתוך שעמום, (שמו אותי ב-Hold בשיחה) נכנסתי ללינק שדוד נתן למעלה, וזה מה שמצאתי שם בביוגרפיה של בראם פרנק כפי שהיא מופיעה באתר של ארניס ישראל:
Bram Frank Born: July 19,1953 Advanced Instructor Board of Directors International Modern Arnis 3rd Dan Dennis Survival Ju Jitsu- Master Hanover -Israel Tactical Knife Master Instructor Dennis Survival 3Rd Dan Conceptual Hapkido-Grandmaster Neal Hummerstone​
איך זה קרה, הוא ממש למד בהרצליה? למשך כמה זמן? האם זה תואר-כבוד? כך או כך, זה נשמע כמו סיפור מעניין שאני לפחות אשמח לשמוע אם יש איזה ארניסדור בסביבה שמוכן לספר אותו...

instr

New member
שום דבר סודי

במה שכתבת, יש דברים סודיים אחרים. שיטות דומות פותחו לצורך צבאי ובאופן לא פורמלי בין קרימינלים (ברוסיה). היפנים אכן חקרו את השפעת המכות על שבויי מלחמה תוך ניסוי וטעייה של תרגילים רבים. בשפה מקובלת היום זה לא אומנות לחימה (למרות שזה דווקא כן) אלא סינטזה ועיבוד דברים קיימים למטרה ספציפית. תרגילים אלא אצל סינים נכללים ל- DIM CHING AND DIM SUE (מי שיודע סינית יתקן טעות כתיב) - פגיעות באיברים, כלי דם ומרכזי עצבים. דים מק הרבה יותר מסובך ומחייב ידע גדול ברפואה סינית (ועוד ידע שלא נמצא בספרים, בליידיו לפי המורה שלנו כל הכתוב בטקסטבוקים של דים מק לא יעבוד) תבקר גם בחול לס.ז.א, מבטיח דברים מעניינים.

instr

New member
בוודאי

מה סודי במכות בצוואר, רכה, ביצים, בפגיעות בעצמות, שרירים, מרכזי עצבים, עיניים, איברים פנימיים. מסבירים זווית נכונה, איכות המכה (שבירה, קריעה, וויברציה ועוד), והחשוב תזמון, מהירות והרגשת טווח. בס.ז.א כל המכות והתרגילים רק למטרות אלה. הבדיקה - זה הדבר הקשה. הרבה יותר פשוט לבדוק את רמתך בזירה מאשר ברחוב, מכל הבחינות. יחד עם זאת, במקרים שיצא לי לבדוק משהו ושסיפרו לי חברים בחוג ותלמידים - לאף אחד לא היו אכזבות מהשיטה. בנוסף ניסיתי גם קצת איגרוף וס.ז.א עובד. עכשיו תגיד לי אתה - האם בקראטה לא מלמדים דברים אלה?

Wing Chan

New member
רגע

והחיילים של ג'ינגאס חאן כבשו מדינות בעזרת זה, כן?

taltaltal28

New member
מה זה ס.ז.א ???

חוץ מזה נמאס מכל התגובות שמנסות להצחיק ולצחוק מכל הודעה אני עוקב אחרי הפורום זמן רב ולאחרונה אנשים כולל אחד ממנהלי הפורום לצחוק על כל הודעה שכותבים ולא להתיחס ברצינות. לכו לפורום הומור יש שם הרבה צחוק וגם קהל לא רציני.

בנוסף לתגובתי אליך בשרשור הרלוונטי

דבר קטן על התבטאות באיטרנט (ואפילו בחיים): לעיתים ביטוי דברים בצורה צינית נועד לומר דברים בצורה יותר מתונה ועדיף על תגובה חריפה...

instr

New member
על הצחוקים

אני מבין למה אתה מתכוון - ברגע ששואלים שאלה לא קונבנציונלית מקבלים התגובות מצחיקות. הצחוק בא להוריד את המתח ולהחזיר את מצב רוחו הקודם, האיתני. שים לב, על איזה דברים כותבים תגובות מצחיקות. על ממש שטויות לא ייתייחסו או התגובות תהיינה בנימה אבהית - תגדל ותבין. הצחוק מתחיל כאשר משהו פגע בקורא, עירער את הערכים שלו או ביטחון, נגע בקרביים, בנקודת אמונה נסתרת, במשהו שמנסים להשתיק אולי. רבים צוחקים על צ'י, מכות מוות, התפרצויות כוח וכ"ד. הכל מתערבב בערימה אחת - דמיון, אגדות ודברים רציניים איתם ביחד. אין כדורי צ'י, יש ביטויי יכולת כמעט לא נורמלית של כוח במצבי לחץ, באיגרוף מחטיפים וחוטפים המון מכות רצח בלי כלום, יחד עם זאת אנשים מתים בקטטות רחוב ממכה אקראית (ברוך השם, בארץ זה נדיר). תגובות ציניות - דבר אחר. פה המגיב מסתכל על הכותב בזלזול, הוא בטוח בעצמו, בידעו, בשיטתו. הכל טוב ויפה. אם הם צודקים. ואם לא? פעם לימדו אותי אנשים - תדע שתמיד יהיו סביבך חזקים ממך, חכמים ממך, גדולים ממך. אם לא תשאל אותם לעולם לא תידע.

instr

New member
לא,

לפי המסורת - המקור של הסגנון בשומרי ראש של ג'ינגיס חאן. החיילים נצחו בזכות טקטיקה, רוח קרב, משמעת ועוד הרבה שזה OFF. המורה שלנו גודל במשפחה בעלת מסורת זו. בהגיעו ארצה ב 1990 התאים חלקים מהמסורת לזמננו וקרא לסגנון ס.ז.א הכולל גם רפואה עממית ופילוסופיה=אורח חיים.

אם כך, אני מבין

שכל תוקף נגזר דינו מראש. אח, איזה אידיליה... אולי כדאי שנכניס את זה לשרשור שמנסה להגדיר מהי הרמוניה...

instr

New member
חשוב

בס.ז.א אין הגנה קודם כל בהיבט פסיכולוגי. לפי ס.ז.א אפילו שאתה לא יוזם - אתה תוקף, אתה הטורף והיריב הוא הקורבן (מזכיר משהו צה"לי?). להגיד שזה קל - לא. אבל זו מטרת האימונים והשיטות בהתאם. כל נתקף דינו מראש. מקור ההומור שלך ברור לי, אבל זה לא מעשיר אותך בשום דבר.

Wing Chan

New member
פייי..יצרתי מפלצת

אפשר לחשוב מה אמרתי.. לא רק זה, אלא שהוספתי אפילו ";)" בסוף בכדי בכוונה להראות שאני סתם צוחק בידידות ולא בכדי להעליב או לפגוע. אנשים במדינה הזאת צריכים להשיג חוש הומור.

אין שום הומור

אני מתאפק מלהביע דעותי על שיטה שמחנכת לתוקפנות ולאלימות.

למעלה