ברור שמועות!!!

WaveGal

New member
זה קצת מטריד, לפחות אותי...

...האם אתה רואה את כל מי שאתה פוגש כטרף\קורבן? האם זה מחלחל לתחומי חיים אחרים או שזה נשאר בדוג'ו (או איך שקוראים לזה במונגולית)? סלח לי על הניסוח בשאלות כאילו-אישיות. הכוונה לא אליך אישית אלא לגבי השיטה ותפיסת העולם.

"האם זה מחלחל לתחומי חיים אחרים"?!

אדם חכם אמר לי פעם (מאסטר יחיאל ניר מלחי, אם זה משנה), שהצורה בה אנו לומדים לפתור בעיות באימונים - באותה הצורה נפתור את בעיותינו גם מחוץ לאימונים.

instr

New member
לוייוגל וסלבו

"האם אתה רואה את כל מי שאתה פוגש כטרף\קורבן" או, לא זו הבנה מוטעית. לפי ס.ז.א מי שטוב אליך תהיה פי 10 טוב אליו, ולמי שעשה לך רע - תהיה רע פי 1000. יחס לאחרים "טרף/קורבן" - זה רק בריב, קרב. בנוסף, זה לא שיטה מונגולית, לפי המסורת יש מקורות בשומרי ראש מונגוליים. לסלבו - בנוסף למה שכתבתי לגל. השיטה אכן אגרסיבית אבל רק בקרב . בחלק הפילוסופי-אורח חיים מודגשת חשיבות להיות טוב לב לאנשים כי זה חכם. כן, לפטור בעיות בבית ספר עם חברה בעזרת ס.ז.א שווה אסון, אבל זו דרך יחידה להגן על עצמך במצבי סכנה לבריאות וחיים ובמיוחד לחלשים ונשים. לניר מלחי עבר צבאי, הוא בטוח יודע מה זה אלימות ואני מבין למה כוונתו לפי מה שציטטת. מסוכן לתת לפזיזים כלים חזקים, אבל מסוכן גם לטובים לחיות עם הזיות לגבי יכולתם להגן על עצמם.

brunoflexe

New member
בזמנו שמעתי ממאסטר ניר מלחי

על זה שהוא למד תקופה מסויימת סגנון של קראטה ללא שם מאוקינוואה. שם המורה היה טומו (אולי זה קיצור לשם אחר). הוא סיפר שמטרת הסגנון הייתה לסיים קרב במכה אחת. אני לא בטוח שהכוונה לנקודות תורפה. אולי יותר לעוצמת המכה. כפי שהבנתי, חוסר התוחלת בסגנון הזה הביאה אותו לחפש דברים אחרים, הוא עבר בקנדו עד שלבסוף מצא את המורה שלו לטסון נאן מן פאי.

Tonjin

New member
אתה מוכן להסביר את צירוף המילים

"חוסר תוחלת" בהקשר הזה...?

אם אני זוכר נכון, ואם לזה התכוון

ברונו, אז המורה של יחיאל ניר העמיד אותו במשימה שהוא לא הצליח לעמוד בה: להגיב להתקפה לפני שהיא יוצאת. להגיב לא לתנועה, אלא לכוונה לנוע. הוא היה מבקש מניר להתקיף, ויחיאל ניר היה פוגע באויר; וכשהמורה התקיף, יחיאל ניר לא היה מספיק לזוז לפני הפגיעה. בסוף המורה ראה ש"זה לא עובד", ושלח את יחיאל ניר ללמוד קנדו: "תחזור אלי עם שודאן בקנדו, ואני אלמד אותך כל מה שאוכל" (שוב, אם אני זוכר נכון). ועלילות יחיאל ניר בקנדו, נו, זה כבר היסטוריה...

ואחד שכחתי: שאם אני מבין נכון, זה

לא קשור ל"דים-מאק" או מה-שלא-יהיה, אלא לתזמון ושחרור.

Tonjin

New member
מצטער, תמיד הייתי קצת איטי, אבל

אחרי ההסבר שלך אני מבין עוד פחות למה ברונו התכוון ב'חסר תוחלת'...

ברונו הסביר למה הוא התכוון.

למיטב הבנתי, המורה של יחיאל ניר, שראה שהתלמיד לא מצליח להבין מה רוצים ממנו (שלא לדבר על לבצע), החליט שאין טעם להמשיך איתו, ושלח אותו למקום שבו יתקדם יותר: קנדו. כשהגיע לקנדו הוא הבין שהוא לא יודע לעבוד משוחרר, וכדי להשתחרר ניסה כל מיני דברים, ואחד מהם טאי-צ'י. כך הגיע לשיטה שלנו, ולמורה הנוכחי שלו, לפחות לפי מה שאני זוכר. אבל אם לזה התכוון ברונו - רק ברונו יודע...

brunoflexe

New member
למה ברונו התכוון ?!?

אני כתבתי מה שהבנתי ממה שניר אמר. מצד שני, השיחה אז נסובה על עקרונות והוא לא תיאר באופן מפורש למה הוא עזב את טומו. בכל סתירה בין הדברים, דוד כפרי צודק (יש לו הרבה הרבה יותר פז"מ ניר).

brunoflexe

New member
ממה שהבנתי ממה שניר אמר

"חוסר החוחלת" הייתה מאומנות לחימה שכל מה שלומדים בה הוא לחימה נטו בלבד ושאין בה "עומק", כלומר עקרונות אשר תקפים ליותר מצבים מאשר לחימה בלבד. ניר אמר שהוא הרגיש שזה "אוילי" וכאשר יצא לו להתמודד עם לוחמי קנדו "קשישים" וראה שהם יכולים לתקוף אותו מהחזית לעבור ולהתייצב מאחוריו לפני שהוא בכלל מספיק להגיב אז הבין שיש עקרונות תנועה ולחימה נוספים לעומת מה שידע עד אז. גם לגבי מאסטר וונג פו לאי, ניר מספר שהוא "בדק" אותו וכאשר ראה שכל מה שידע לא פועל מולו הבין שיש לו עוד מה ללמוד ... אני מודע לזה שיש פה סתירה, כי ניר אמר שמה שמצא אוילי זה שיטה אשר מלמדת לחימה נטו (שאנשים לא יעלבו לי פה. כל אחד מחפש מה שמתאים לו. אני כותב רק את הדעה האישית של ניר כפי שאני מבין אותה. זה מה שהוא חיפש.) אבל בסופו של דבר הלך ללמוד שיטות אחרות - למד קנדו עד דאן 3 ואז עבר לטסון נאן מן פאי - כאשר המורים של השיטות הללו היו יותר טובים ממנו בלחימה. זה אולי מתקשר לזה שניר אומר שמבחנו של מורה לאומנות לחימה "עמוקה" הוא בלחימה. מה ששונה בין "שיטת לחימה נטו" ל"אומנות לחימה" זה הדרך שבה היריב מורד למזרון.

Tonjin

New member
ברונו ודוד - תודה

אני בדרך כלל בדיעה שעדיף שלא להשתמש במילים מיותרות כשאתה כותב, אבל נראה שלפעמים אין מנוס מלהרחיב אם אתה רוצה שיבינו אותך - עכשיו הבנתי שלא הבנתי אותכם קודם....

Dragon Roar

New member
אני מאמין שהכל בולשיט...

אם אתה מתאמן בכל שיטה שלא מתיימרת להרוג במכה אחת, אבל אתה מתאמן הרבה זמן, מחשל את האגרופים, האצבעות, הרגליים וכו'.. מחזק את הגוף ומשפר את המהירות, אז לא צריך להיות חכם גדול כדי להביא אגרוף לרכה או בעיטה למפתח הלב.

למעלה