ברוכים הנמצאים

שלום, אתה, כמנהגך בקודש, לא מבדיל

שלום, אתה, כמנהגך בקודש, לא מבדיל בין דברים אלמנטריים. אני לא יודע אם הבעיה היא שכלית, או חמור מזה -- חוסר מודעות למה שאתה עצמך חווה. בכל מקרה, אתחיל לענות לך על התגובה הנוכחית שלך, בשלבים, כי אני חושב שאינך סתם רוצה להתנצח, אלא אכן מבטא את מה שאתה חושב. ובכן כתבת "‏אדם שלם עם מעשהו אפילו שהוא יודע שהמעשה רע" אם התכוונת שהמעשה הוא, בעיניו-הוא, רע, איך יתכן, בשם אלוהים או בודהא, שהוא יהיה שלם אתו ?????!!!!

yoni13077

New member
איש יקר, אפשר הערה קטנה?

קצת פחות הערות אישיות ותוקפנות לא יזיקו לך.. חסד ויושר הן תכונות חשובות אבל גם נימוס ותרבות שיחה... קח את זה כביקורת בונה ואל תכנס גם איתי לחפירות מיותרות :) תבדוק אחורה את ההודעות שלך ותבין על מה אני מדבר.

yoni13077

New member
בנאדם, יש לי חיים..

יש לי דברים קצת יותר מועילים לעשות מאשר "להכנס לדיון מסודר על כל משפט" כדבריך. ואגב, אני ממש לא נכנס לדיון שלכם, לטעמי הוא כבר הגיע לרזולוציות מוגזמות ומיותרות ודקדוקי עניות, או באידיש - וואחד חפירה!! אני בסך הכל הערתי קצת על הסגנון. אם בעיניך הסגנון שהשתמשת בו ראוי אז אנחנו חלוקים בזה, ענין של טעם ותרבות דיון.. אבל גם אם כך הם פני הדברים - אין שום חובה לפתח גם את זה לעוד חפירה מיותרת..

לא אמישיך להתפלסף,,,

עשיתי זאת הרבה עם הרשב"א והריטב"א. דברי אינם פירוש רש"י עה"ת. אבל לאחר ברכת תודה על הפירגונים והקופלימנטים החיוביים, אסביר לך. לפעמים אדם נוטל החלטה, גרועה ביותר אך היא ההחלטה הנכונה. לכן הוא שלם עם ההחלטה שלו. אך עדיין הוא "אוכל" את עצמו על כך. מקווה שתבין. אין לי כוח לחפור יותר.

בגדול אני מסכים עם חסד ויושר

בסופו של דבר אם אתה חושב שקיבלת בסיטואציה נכונה את ההחלטה הטובה יותר/הגרועה פחות, אז אין על מה להתחרט. כמובן שאפשר להתחרט על דברים אחרים, ולהגיד שאילו עוד קודם לכן הייתי עושה משהו אחר, אז הכל היה מתפתח אחרת וכו', אבל על המעשה הספציפי בסוף אי אפשר להתחרט אם אתה משוכנע שהיה הטוב ביותר האפשרי בסיטואציה.

לחשוב ברצינות זה לא 'להתפלסף'.

לומר משהו שאתה לא מרגיש (למשל כי זה לא משקף את דעתך אתה) מחובר אליו, זה לקשקש !!

סוג ב

New member
../images/Emo47.gifברוך הבא

היטבת להציג את עצמך לא נותר אלא לאחל לך ולפורום שלנו, שתהפוך מצופה לפעיל קבוע. יהי רצון ונאמן לו יהי

אם אתה בתפקיד בעל השפעה ברחוב החרדי

אז תנצל זאת כדי לשנות ולשפר מבפנים את הממסד החרדי, ולבלום את כל מגמות ההקצה וההסתגרות. בכך תתרום לחברה החרדית הרבה יותר מאשר אם תקום ותעזוב.

קשה להגדיר תפקיד בעל השפעה

אבל זה ודאי שכל עוד אתה מיישר קו, אתה בסדר. אבל ברגע שתשמיע כל מיני רעיונות "הזויים" כגון: פתיחות יתר ובדיקה בעצם של ה"אמונה" האם היא עיוורת או נכונה, גם אם תהיה בתפקיד הטוב ביותר - אתה עף משם ברגע. אבל כבר נאמר באבות: "אם אין אני לי - מי לי" או בעברית: "תדאג לתחת שלך" (מש שיפה בתורה - שמה שלא תעשה יש איזה פסוק או אימרה שתסייע לך...)

גם אני חושש שתחום המשחק שלך די קטן בתוך החב.

כדי שתיצור שנוי גדול מאד, צריכה להיות לך ממש הלה מסוימת, אתה צריך תדמית. והרי אתה כנראה לא עובדיה ולא שטיינמן ולא וולבה ולא עדס. אבל לדעתי אם אתה מוערך מאד בזכות מדותיך, אז אתה יכול לגרום זעזוע עצום. בקצור, הגיגים בעלמא..

בחברה החרדית אפשר להזיז הרבה מאחורי הקלעים

מי שמקושר במקומות הנכונים, שיושב על צמתים חשובים, שיש לו כסף, יכול לחולל שינויים גדולים מאחורי הקלעים. השאלה היא כמה אתה רוצה. אבל בוא נאמר, אפילו אם לא תרצה לעשות זאת, עדיין עצם העובדה שאתה לא פאנאט קיצוני ולא תשב ותחשוב כל היום כיצד לנצל את מעמדך כדי להקצין עוד יותר את הציבור, זה כבר הישג לעומת המצב שיהיה אם תצא ויחליט אותך איזה פרומער מישיגינער.

רקפת81

New member
ברוך הבא!

התלבטות קשה.. לא פשוט בכלל.. מאחלת לך שעם הזמן אכן תמצא את הדרך המתאימה לך.

תגובה חלקית מאד

1. אני חושד שנויג' יודע שמשהו שקרי או שגוי בהרבה מקומות בגמרא (אם תשאל -- אנמק). שאלה: איך התחיל אצלך הספק הממש ראשוני לגבי תוה"ק ?

אז אני שואל

מניין לך שנויגרשל יודע שיש טעויות בגמרא ואם כן למה הוא משקר? דרך אגב אני מאד אוהב את הניק שלך

לאיש יש אתר, בו הוא כביכול עונה

1. מה זה ניק ? (ניקמיים ??) 2. היות וברור שהוא מקבל שאלות, זה שהוא נמנע מלענות על כ"כ הרבה שאלות (לרוב על הש"ס) מביכות, זה עיקר החשד. פשוט כבר שנים שמדי פם אני שואל אותו שאלות, שאינן קשורות זו לזו ובאופן עקבי הוא כלל לא מגיב, בעוד שהוא מצהיר שתוך יומיים תענה. מאד אשמח שננסה את העניין שנינו ! מלבד זאת פגשתיו בביתו ושמעתי את טון נאומיו.

למעלה