עוגת גבינה בנוסח ניו יורק
עוגת גבינה בנוסח ניו-יורק תבנית קפיצית 24 משומנת. לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. בצק: 100 גרם פתי בר ½ 1 כפות סוכר 75 גרם חמאה מומסת מלית: 1.2 גבינת שמנת 30% מנוקזת מנוזלים 1 כוס סוכר קליפה מגוררת מ3 לימונים 2 כפיות תמצית וניל ½ כוס שמנת חמוצה 3 כפות קמח 5 ביצים 2 חלמונים תבנית קפיצית 24 משומנת הכנה: לערבב את חומרי הבצק במעבד מזון. לאפות כ 10 דקות עד שיזהיב. להוציא ולהניח על רשת. להקציף גבינה, סוכר, לימון ווניל עד קבלת תערובת חלקה. להוסיף שמנת ולערבב. לערבל במהירות נמוכה ולהוסיף קמח, ביצים וחלמונים. לאפות בחום בינוני 180 מעלות למשך 8 דקות. להוריד את הטמפרטורה ל100 מעלות לעוד כשעה, עד שהחלק העליון יבש, שוליים יציבים והמרכז רוטט. לכבות את התנור, להשאיר את דלתו פתוחה ולהשאיר העוגה בפנים לכשעה. להוציא ולהניח על רשת, לקרר לגמרי ולהכניס למקרר למשך הלילה. שבועות שמח בקלי קלות, נורית, השפית של שטראוס