בראודה או אריאל?

gooli123451

New member
בראודה או אריאל?

אהלן , שמי טל ואני רוצה להתחיל ללמוד הנדסת מכונות באוקטובר הבא.
ממוצע הבגרויות שלי יחסית גבוהה (103) , אבל הפסיכומטרי לא משהו (587) - מה שכרגע לא מאפשר לי קבלה לטכניון/ב"ש/ת"א.
בכל מקרה אני מתכנן לבצע פסיכומטרי נוסף , אך במידה ולא אצליח לשפר אני כבר חושב על אופציה ב' , ובתחום הנ"ל לדעתי 2 המוסדות האלו העדיפים ביותר.
יתרונות:
אריאל - אוניברסיטה.
בראודה - רמה גבוהה , קשר חזק עם התעשייה , ממוקמת בצפון (כמוני) , וגם שנה א בחינם.
רציתי שתעזרו לי להחליט מי מבין השניים עדיף ? איך היחס לשניהם ? האם שווה לוותר על כל היתרונות של בראודה אך ורק בגלל שאריאל זו אוניברסיטה ?

תודה רבה מראש !

natilousky

New member
אריאל היא אוניברסיטה בחסד ולא בזכות

קל וחומר בכל מה שקשור להנדסות למינהם

תנסה לשפר בגרויות ולמקסם את הסיכוים שלך להתקבל לת"א (שם יחסית הכי קל להתקבל)

לגבי אריאל

היא אוניברסיטה בזכות במובן שהיא אוניברסיטה בזכות פוליטיקה אולי.

הרמה בבראודה הרבה יותר גבוהה וזו אחת מהמכללות הבודדות בארץ שלא משפילה את הסטנדרטים האקדמים שלה תמורת כסף.

ואני לא אתפלא אם מעסיקים יעדיפו בוגרים מבראודה על פני אריאל , לפחות בשנים הקרובות.

בן100

New member
לא כל המעסיקים שמאלנים

ועם הפיכתה הרשמית של אריאל לאוניברסיטה היא צפוייה למשוך סגל אקדמי (מרצים, פרופסורים) משאר המכללות.

GuestOfHonor

New member
תגיד, בן100

אם אני זוכר נכון אתה מפתח תוכנה די ותיק. בטח גם יוצא לך לראיין. נניח שאתה מראיין לתפקיד של בוגר טרי שלא דורש מישהו עם ממוצע 99 מהטכניון, ויש לך שני מועמדים שעשו רושם די דומה. אחד מגיע מהמכללה האקדמית תל אביב יפו או מהבינתחומי למשל, והשני מגיע מאריאל. ממוצע דומה, ואף אחד מהם לא בחורה. את מי תעביר?

בן100

New member
בנוגע לראיונות

אני סבור שהדבר הנכון הוא לשאול בפורום מובטלי היי טק (לשעבר). מכיוון שבמשרה האחרונה לא יצא לי לראיין.בכל זאת, אענה לך
אף אחד מהם לא בחורה? כבר ביאסת אותי. זו בעיה כאובה במיוחד. משום מה יש מעט מועמדות נשים ועוד מעט בחורות מתאימות. זה כל כך עצוב לי (בכנות).
ולשאלתך: מועמדים מגיעים אחרי שקורות החיים עברו סינון ראשוני ע"י ראש צוות ו\או משאבי אנוש. כשהם מגיעים אלי מה שמעניין אותי זה הבנאדם - תכלס מה הוא יודע ואיזה יחסי אנוש יש לו. מדובר על אדם שהולך לעבוד אתי! מצד אחד אני לא רוצה טמבל, מצד שני אני לא רוצה גאון סוציומט. למקום הלימודים אין ממש משמעות עבורי. אני אעביר את מי שידע לענות נכונה על השאלות, מי שיפגין ידע נרחב וכמובן אתן קרדיט למי שיגלה יצירתיות.

בן100

New member
כשהעובדים בצוות

מורכבים מאיזון כלשהו בין גברים ונשים העבודה יותר נוחה והבדיחות פחות סקסיסטיות. לצערי עבדתי בכמה מקומות המורכבים מחברת גברים בלבד. לא אהבתי.

gooli123451

New member
השאלה ..

השאלה מה אני עושה במידה ואני לא מתקבל לאחד מהמוסדות שציינתי ?

בן100

New member
מנסה את האוניברסיטה הפתוחה או מכללת רמת-גן

תכל'ס בשתיהן זהו אותו התואר - תואר של אוניברסיטה. רק שמכללת רמת-גן מעניקה לך מסגרת לימודים טובה יותר.

commandooo

New member
צודק

הדרישות באריאל לא מתקרובת אפילו לדרישות הסף של האוניברסיטאות

למעלה