בקשת עצה....

nwperson

New member
בקשת עצה....

שלום אנשים... אין לי מושג איך להתחיל לספר את זה. אז ככה: אני בת 21, אחרי צבא, אחרי טיול. יש לי חבר כבר שמונה חודשים. עכשיו הגיע הזמן להחליט מה אני עושה עם עצמי. בעיקרון, אני צריכה להשלים בגרויות, וזה אומר הרבה בגרויות (עזבתי את הלימודים חודשיים לפני הסוף), ומכיוון שחבר שלי מתחיל ללמוד באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, חשבתי גם אני לעבור לשם איתו ללמוד במכינה של האוניברסיטה, שמקנה לי תעודת כניסה לאוניברסיטה. הבעיה עלתה כשהבנתי שיהיה מאוד בעייתי לשלב לימודים במכינה יחד עם השכרת דירה (מדובר ב 7-8 שעות לימודים ביום, עם חלונות באמצע, 5-6 ימים בשבוע). מכיוון שאין לי בסיס כלכלי כרגע (אחרי טיול...) וההורים זאת לא אופציה (אני לא יכולה לבקש מהם לממן אותי כל הזמן), אני נוטה להקפיא את הלימודים, לצאת לעבוד עוד שנה ולחסוך כסף לשנה הבאה. מכיוון שחבר שלי עובר לבאר שבע, והשכירות שם נמוכה מאוד (במיוחד אם אני מתחלקת איתו בשכר הדירה), אני חושבת על לעבור לשם. החשש היחידי שלי הוא מבחינת עבודה - אם באמת אפשר למצוא שם עבודה במשרה מלאה. כשהתייעצתי עם ההורים הם בכלל התעצבנו איך אני מדברת על מעבר עם החבר לפני אירוסים. הם אמרו שהם לא ינדו אותי אבל זה מאוד יפגע בהם ושהם לא רואים את זה בעין יפה בכלל. אבא שלי העלה הצעה להמשיך לגור אצל דודה שלי ביפו ולעבוד בתל אביב (זה מה שעשיתי לפני הטיול), אבל למרות שהיא גרה לבדה, ויש לי חדר משלי, אני מרגישה ממש ממש לא נוח לגור שם. זה חלק מהאופי שלי, לא להרגיש בנוח אצל אף אחד. המקום היחיד בו אני באמת חופשיה הוא אצלי בבית של ההורים, אבל להשאר כאן וללמוד זה לא בא בחשבון (לסוע ללימודים כל יום ולחזור זה מתיש ויעלה בערך כמו שכירת דירה עם החבר, שלא לדבר על השעות המתות בין השיעורים, ואני אפילו לא מתייחסת לעובדה שאני גרה במושב שלצאת ולחזור ממנו כל יום זה בעייתי). גרתי אצל הדודה כ- 8 חודשים שבעצם את רובם העברתי בדירה של חבר שלי בתל אביב - כי זה היה הרבה יותר נעים ונוח. אז מה אתם מציעים? בהתחשב בכל הנתונים, מה הייתם ממליצים לי לעשות?

nutmeg

New member
מה זה משנה

איפה את גרה ועובדת? ואם היית עוברת לבאר שבע לעבוד בלי קשר לחבר? הכי מומלץ בכל מקרה זה לעשות מה שטוב לך.

בעיני השאלה היא

האם הקשר עם החבר הוא כזה שאתם מוכנים כרגע לעבור ביחד. מכיוון שאת כותבת שבכל מקרה חצי גרת אצלו כבר קודם, נראה שהתשובה היא כן. עבודות של סטודנטים ואחרי צבא תמיד יש, אפילו אם זה בבאר שבע
(יש לי שתי חברות שלומדות שם ולא הייתה להן בעיה למצוא עבודה במלצרות ושירות לקוחות). עוד שאלה היא כמה זה יצור חיכוך עם הוריך, והאם זה שווה לך את זה?

nwperson

New member
אז..

כמו שרשמתי, ההורים לא יכעסו כל כך. הם יתאכזבו מאוד אבל עשיתי כבר דברים הרבה יותר גרועים...........
הבעיה היא באמת שאני מעדיפה שלא לעבוד במלצרות, אלא בתחום שיוכל לקדם אותי - כי בכל זאת, יש לי שנה שלמה ואני מתכוונת לעבוד במשרה מלאה. אני פשוט תוהה באמת אם אפשר למצוא דבר כזה בבאר שבע, לצעירה בגילי בלי תעודת בגרות.

האגס 1

New member
בכל מקרה

קשה להאמין שתצליחי לשלב עבודה במשרה מלאה עם לימודים, אפילו שאלה *רק* שיפורי בגרויות (שדורשים הרבה זמן, תלוי כמה את צריכה להשלים). אני לא אומר לך לא לחפש משרה מלאה, אבל תחפשי גם משרות חלקיות, בכיוון הזה יההי ריאלי יותר למצוא משהו שתצליחי ליישם.

nwperson

New member
---

אני חושבת שלא הבנת. הכוונה היא עדיין לא לשלב לימודים עם עבודה. אני רוצה לעבוד במשרה מלאה ולחסוך כסף לשנה הבאה, והשנה אולי לשפר פסיכומטרי....

מה זה "תחום שיכול לקדם אותך"?

אם גם ככה את מתחילה ללמוד שנה אחרי, אז לא נראה לי שיש הרבה מקומות עבודה "רציניים" שישמחו לקבל אותך רק לשנה או פחות. אם ספציפית את לא רוצה מלצרות, חברות הסלולרי וכו' תמיד מחפשות אנשים למרכזי השירות הפרונטליים או הטלפוניים, וזו גם עבודה עם אופציות לשכר נורמלי וקידום אם תרצי.

אטיוד5

Active member
רק משמש לך הד

הכי נח עם ההורים, ככה את אומרת בעצמך. רק שזה במושב, ואיך תגיעי ללימודים שלך וגם לעבודה? אז זה יורד מהפרק. אצל הדודה לא נח לך, אז זה גם יורד מהפרק. נשאר לשכור לעצמך, במקום שבו תוכלי למצוא עבודה וגם ללמוד. או להתחלק עם החבר, אם תוכלי למצוא עבודה בב"ש. ככל שידוע לי אין בעיה גדולה למצוא עבודה בב"ש, ועלות שכירת דירה בב"ש בדירת סטודנטים היא 140 עד 180 דולר + הוצאות גז, מים, חשמל, טלפון, ארנונה. אז אם את גם רוצה לרצות את הורייך, תוכלי לשכור לעצמך, מה שלא ימנע ממך להיות הרבה עם החבר שלך. מבחינת העלות, זאת תהיה אותה עלות. את הרי לא מצפה שהוא ישלם עלייך את המגורים שלך, נכון?

nwperson

New member
----

האמת היא שההורים שלי גם הציעו לי בהתחלה להשכיר דירה בנפרד ממנו במקביל ללימודים, אבל האופציה הזאת ירדה כשהבנתי שאני לא אוכל לשלב את שניהם. דיברתי עם החבר על האופציה הזאת והוא הצביע על כך שגם אם נהיה באותה עיר בנפרד בסופו של דבר אני אסיים את הלילה אצלו (אנחנו ממש אוהבים לישון ביחד...)- זה מה שהיה בתל אביב, ויהיו ימים ארוכים שבהם הוא יצטרך ללמוד למבחנים כך שלא אוכל לבוא ולהפריע לו - מה שכמובן יצור קשיים וחיכוכים ביננו (אני מודה שאני מפונקת שרוצה לראות את החבר שלה כמה שיותר....). במגורים ביחד זה אחרת כמובן- גם אם לא נתראה כל היום, עדיין יש את החיבוק הזה במיטה. מה גם, וזה באמת באמת חשוב - אני לא מרגישה בנוח עם אף אחד שאני לא מרגישה איתו בנוח. זאת אומרת, בדירה של אף אחד אני לא ארגיש בנוח. גם לא בדירת שותפים ואפילו לא בדירה של דודתי. אני תמיד הולכת על קצות האצבעות כדי לא להפריע לאף אחד ומתפשרת כל כך הרבה, וכמעט אף פעם לא מרגישה בנוח לעשות דברים בתוך הבית. מכיוון שכך, אני לא רואה את עצמי עוברת לגור עם שותפים או אצל אף אחד אחר. לכן אני חושבת שלהשכיר דירה עם החבר זאת באמת אופציה שיכולה להיות הכי נוחה לי, מלבד להשכיר דירה לבד, שעולה אפילו יותר יקר בנפרד.

maybesure

New member
האם האופציה היחידה היא

אוניברסיטת בן גוריון? האם אין אפשרות להשלים בגרויות בשעות הערב בלימודים אקסטרניים, ולעבוד ביום גם אם ייקח יותר זמן ממכינה מאסיבית? נדמה לי שלחיילים משוחררים יש הטבות לצורך כך בתשלום שכה"ל. כי בין לגור אצל הדודה, לבין להשלים בגרות קרוב לבית הוריך (ממילא בשני המקרים תהיי רחוקה מהחבר) ולגור בביתם שם נוח לך יותר - אני הייתי בוחרת מסלול ארוך יותר ונוח יותר וחסכוני מבחינת מגורים. אני גם גרה ביישוב קטן, מיד אחרי הצבא השלמתי בגרות (אמנם חסר לי רק מקצוע אחד), ושילבתי עם עבודה משרה מלאה ביום. היו נסיעות, ונכון זה לא קל, אבל מתרגלים.

למעלה