בקשת עצה

lonefairy

New member
בקשת עצה

שלום, אני עובדת בחברת הייטק מסויימת במשרת סטודנט. הבעייה היא שיש עלי ממונה שפשוט מעצבן אותי. אכפת לו רק שהתוכנה תהיה מוכנה מהר ככל האפשר, והוא לא מוכן בכלל להשקיע זמן בעיצוב ופיתוח תוכנה איכותית לפי כל הסטנדרטים המקובלים. לי קשה להשלים עם זה, ואני לא מסוגלת לתכנת גרוע באופן מודע. אם יש משהו שאני חושבת שאני יכולה לעשות יותר טוב, אני אעשה אותו גם אם זה יקח לי עוד כמה ימים לגמור. כפי שאמרתי, זה לא מעניין אותו, ולא אכפת לו שהתוכנה לא תהיה איכותית. ניסיתי לדבר איתו על זה מספר פעמים, אך זה לא שיכנע אותו, ומבחינתו "העיקר שהלקוח יהיה מרוצה", מבלי לחשוב על ההשלכות העתידיות של תחזוקה וכד'. הוא כבר איים עלי שהמוצר הנוכחי הוא מעין מבחן הישארות שלי בעבודה! אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה להתפטר כרגע כי אני סטודנטית ועכשיו אמצע הסמסטר ולכן ממש אין לי כוח להתחיל בשלב זה שוב את כל התהליך של חיפוש עבודה. מה שקורה בפועל כרגע זה שיש ימים שאני פשוט נשארת יותר שעות (מעבר למה שאני חייבת לתת בהגדרת המשרה), ע"מ מצד אחד להצליח לגמור כמה שיותר מהר, ומצד שני לא להתפשר על איכות. מה ניתן לעשות?

® רן

New member
או לעזוב או להישאר...

אם יש לך אפשרות למצוא מקום שמתאים לך יותר מבחינת אופי העבודה ויחסי האנוש עם העמיתים והממונים, תעזבי ותעברי לשם. אם אין לך אפשרות כזו, הדבר היחידי שאת יכולה לעשות הוא לעשות מה שאומרים לך. את לא מנהלת - זכותך להביע את הסתייגותך, להעיר, לבקש לשנות, להתלונן, אפילו לבקש שיחה עם הממונים על הממונה שלך ולהתריע בפניהם על הבעיות - אבל מרגע שהתקבלה ההחלטה (בדרגי הניהול!), תבצעי אותה או שתלכי הביתה. מן הסתם גם אין לך את כל האינפורמציה ולא את הנסיון לשפוט מה באמת חשוב בכל רגע נתון. כמו שלא כל חייל יכול לנהל את הצבא יותר טוב מהרמטכ"ל, לא כל סטודנט חצי משרה (בלי כוונה לזלזל) מכיר את מערכת השיקולים והאילוצים של הפרוייקט. אולי אם הפרוייקט יאחר בשבוע הלקוח יבטל את ההזמנה? את תישארי עם מערכת נהדרת ומתוכננת נכון שאין לה קונה ואין שום טעם בפיתוחה. אולי זה פרוייקט מפסיד ואחריו מחכים בתור חמישה פרוייקטים אחרים רווחיים שכרגע לא מגיעים לעשות אותם?

למעלה