בקשת עזרה

בקשת עזרה

אני צלם וצילמתי תמונה שמצורפת אני רוצה להשתתף בתחרות צילום שהנושא שלה רגשות אפשר לראות בתמונה רוגע ושלווה של סוף יום ושקיעה ואפשר לראות בה עוצמה וכעס משום מה אני רוצה לראות בה כרגע את הרגש של הכעס ורציתי לצרף לתמונה פסוק מהתנך בו נניח השם או אחד הנביאים כועסים ובכעס משתמשים עם מטאפורה של שמים עננים וים או רק שניים מאילו התוכלו להפנות אותי לספר לפרק ולפסוק המתאים תודה מראש לכל המשיבים

סוריאל

New member
הצעות אחרות

אם תרשה לי, התמונה הזו מעוררת בי אסוציאציות שונות מעט. א. איוב כו, ז' - י': נֹטֶה צָפוֹן עַל-תֹּהוּ, תֹּלֶה אֶרֶץ עַל-בְּלִי-מָה. צֹרֵר-מַיִם בְּעָבָיו, וְלֹא-נִבְקַע עָנָן תַּחְתָּם. מְאַחֵז פְּנֵי-כִסֵּה, פַּרְשֵׁז עָלָיו עֲנָנוֹ. חֹק-חָג עַל-פְּנֵי-מָיִם, עַד-תַּכְלִית אוֹר עִם-חֹשֶׁךְ. ב. איוב לז, י"א: אַף-בְּרִי יַטְרִיחַ עָב, יָפִיץ עֲנַן אוֹרוֹ. ~כשהשמש השוקעת עצמה הופכת לקיטש~

אחיהפ

New member
כמה הצעות

"ותגעש (וַיִּתְגָּעַשׁ) וַתִּרְעַשׁ הָאָרֶץ, מוֹסְדוֹת הַשָּׁמַיִם יִרְגָּזוּ, וַיִּתְגָּעֲשׁוּ, כִּי-חָרָה לוֹ; עָלָה עָשָׁן בְּאַפּוֹ, וְאֵשׁ מִפִּיו תֹּאכֵל, גֶּחָלִים בָּעֲרוּ מִמֶּנּוּ; וַיֵּט שָׁמַיִם וַיֵּרַד, וַעֲרָפֶל תַּחַת רַגְלָיו; וַיִּרְכַּב עַל-כְּרוּב, וַיָּעֹף, וַיֵּרָא עַל-כַּנְפֵי-רוּחַ; וַיָּשֶׁת חֹשֶׁךְ סְבִיבֹתָיו סֻכּוֹת, חַשְׁרַת-מַיִם, עָבֵי שְׁחָקִים; מִנֹּגַהּ נֶגְדּוֹ בָּעֲרוּ גַּחֲלֵי-אֵשׁ; יַרְעֵם מִן-שָׁמַיִם ה', וְעֶלְיוֹן יִתֵּן קוֹלוֹ; וַיִּשְׁלַח חִצִּים וַיְפִיצֵם, בָּרָק ויהמם (וַיָּהֹם); וַיֵּרָאוּ אֲפִקֵי יָם, יִגָּלוּ מֹסְדוֹת תֵּבֵל; בְּגַעֲרַת ה', מִנִּשְׁמַת רוּחַ אַפּוֹ" (שמואל ב כב ח-טז; גרסא דומה מאוד אפשר למצוא בתהלים יח פסוק ח והלאה). "וְכִסֵּיתִי בְכַבּוֹתְךָ שָׁמַיִם, וְהִקְדַּרְתִּי אֶת-כֹּכְבֵיהֶם; שֶׁמֶשׁ בֶּעָנָן אֲכַסֶּנּוּ, וְיָרֵחַ לֹא-יָאִיר אוֹרוֹ. ח כָּל-מְאוֹרֵי אוֹר בַּשָּׁמַיִם, אַקְדִּירֵם עָלֶיךָ; וְנָתַתִּי חֹשֶׁךְ עַל-אַרְצְךָ, נְאֻם ה' א-להים" (יחזקאל לב ז-ח). "וְהִנֵּה רוּחַ סְעָרָה בָּאָה מִן-הַצָּפוֹן, עָנָן גָּדוֹל וְאֵשׁ מִתְלַקַּחַת, וְנֹגַהּ לוֹ סָבִיב; וּמִתּוֹכָהּ כְּעֵין הַחַשְׁמַל מִתּוֹךְ הָאֵשׁ" (יחזקאל א ד; לא קשור לכעס, אבל פסוק יפה ומתאים לשאר הדברים). "יום עברה היום ההוא יום צרה ומצוקה יום שאה ומשואה יום חשך ואפלה יום ענן וערפל" (צפניה א טו). אפשר להריץ חיפוש בקונקורדנציה ממוחשבת על המילה "ים" (עשיתי את הדבר הזה עם "שמיים", "עננים" ו"ענן"). בהצלחה.

למעלה