בקשת עזרה

אני ממש אוהבת אנשים

שלומדים לטפל בעצמם זה ממש מביא לי השראה

בקשת עזרה

אני מאוד רוצה לעשות מדיטציה אבל יש לי בעיית ריכוז קשה. אתם מכירים שיטות שיתאימו גם לי?

neophile

New member
בתור התחלה הייתי ממליץ לך להתאמן בקונג פו

משהו שדורש מאמץ גופני ועמידה בכאב (אבל בצורה נכונה שלא מזיקה לגוף אלה שמחזקת את הנפש ואת הגוף)

שבעה דברים

1. עקרונית כל שיטה טובה יכולה להתאים, בהדרכה נכונה.
שיטה נכונה, בהדרכה טובה, מקבלת את האדם כפי שהוא... ולוקחת אותו יד ביד לאן שהיא מובילה.
"בעיות ריכוז" הן דבר נפוץ מאד ולא איזה "משהו נדיר ומיוחד", כך שכל מסלול לימודים איכותי כולל באופן מובנה טיפול מלא ב"בעיה" זו.

2. אני לא אמליץ בהודעה זו על בתי-ספר ספציפיים או שיטות ספציפיות (אולי בהודעה הבאה... מי יודע?
) אבל אגיד לך שאתה יכול לנסות בכיף כל מיני מקומות או שיטות, כל עוד קיים שם פורמט בדיקה והתנסות הוגן כלשהו, כגון "שיעור התנסות חינם" או משהו מעין זה היכול לאפשר לך להתרשם ולהרגיש מבלי להתחייב לדבר. עם קצת מזל תמצא כבר בנסיון ראשון את המקום שלך! שם תוכל ללמוד שיטה כזאת או אחרת, שבין היתר תאפשר לך לגלות שאתה הרבה יותר מרוכז ממה שחשבת...

3. לא כתחליף להוראה מסודרת, אתה יכול לנסות לקבל הדרכה OnLine בעזרת ההודעה הייעודית שפתחתי לכך בקומונת "המדיטציה השימושית".

4. יתכן שיעזור מאד לקבל פרטים: מהי אותה "בעיית ריכוז קשה" שאתה מציין? התוכל לתאר אותה? ובעיקר: היכן ואיך אתה חווה אותה?

5. בכלליות, למיטב נסיוני והבנתי, "בעיות ריכוז" למיניהן הינן דבר פתיר לחלוטין. לפעמים אפילו די בקלות (מפתיעה).

6. האם לניק שלך יש קשר כלשהו לבעיה שאתה מתאר?

ואם כן - האם תרגיש בנוח להמשיך להשתמש בניק זה גם אחרי שהבעיה תיפתר?

7. אופס, התבלבלתי, כנראה שיש לי רק שישה.

מקווה שהצלחת להתרכז ולקרוא את ההודעה

בן

נספחון

אההההההההה נזכרתי בדבר השביעי:
מדוע אתה רוצה לעשות מדיטציה?
אני מניח שאולי בכדי להירגע (כי סטטיסטית זהו המניע הנפוץ) ואני שואל לסיבה מפני שהיא עשויה להשפיע על התשובות שתקבל.
וגם על מה שתמצא.

תשובה

לפני כמה שנים הייתי אצל פסיכולוגית שהיא גם מטפלת הוליסטית. היא עשתה לי כל מיני דברים שכללו נפנוף במטוטלות מעליי. אני מנסה להיות אדם רציונאלי לחלוטין שלא מאמין שנפנוף מטוטלות יכול להשפיע עליי במשהו אבל משהו באמת קרה שם. אני מנסה לחשוב שרק נרדמתי לה על מיטת הטיפולים אבל חלק ממני חושב שנכנסתי למצב מדיטטיבי. מאז ניסיתי לשחזר את השלבים הראשונים של התהליך, שכללו נשימה עמוקה דרך הבטן ושחרור האוויר באיטיות, אבל אף פעם לא הצלחתי להתמיד בזה כשניסיתי לעבור לשלב הבא. חשבתי שאולי מדיטציה תעזור לי בניסיונות האלה.

יש אפשרות ללמוד לכוון אנרגיה למשל לי פעם

מישהי ניגנה עם קערה מעל הראש וכיוונה את האנרגיה
ואחר כך כמה דקות אחרי כל האנרגיה שלי הייתה איטית וגם הדיבור
( לרב אני מדברת מהר וקצת מבולבל), אז אולי זה מה שהיא עשתה לך
בין אם זה במניפה, מטוטלת או כל חפץ אחר

lightflake

New member
תנסה חקירה לדעתי

תברר מי אתה
מי זה שמתוסכל? מי זה שיש לו בעיית ריכוז?
אתה תמצא שאין לך שום בעיות באמת, רק אמונות בבעיות...

neophile

New member
אתה יכול למצוא שיש לך אמונות בבעיות

זה עדיין לא אומר שהבעיות לא נמצאות ...כמו כן לא תמיד הניסוח שאנחנו חושבים עליו בראש להגדרת הבעיה הוא נכון , לפעמים יש שקר עצמי בעצם הניסוח וזה שתנסה למסמס איזה שהוא ניסוח מחשבתי של הגדרת בעיה יכול לעזור לך בעניין של להכנס יותר להווה אבל זה לא בהכרח פותר את הבעיה אם כי אין ספק שיש המון בעיות שנפטרות כשאנחנו נכנסים להווה במקום לנסות לנסח אותן ...

lightflake

New member
ממש לא. אין דבר כזה ביקום "בעיות"

זו המצאה של השכל שלך בלבד

neophile

New member
לא מבין למה אתה מתכוון ב"שכל"

לא נראה לי שאנחנו משתמשים באותם מונחים וזאת בעיה

lightflake

New member
שכל, מחשבות, מיינד... מה זה משנה ?

איך יכולה להיות בעיה בלי שמשהו יגדיר מה זאת בעיה
"בעיה" אומר שדברים מסויימים "אמורים" להיות אחרת ממה שהם
אבל מאיפה הידע לגבי מה אמור להיות ? איך אתה יודע שמה שאתה חושב שאמור להיות טוב יותר באמת ממה שיש ? מי מחליט ??
אתה מבין שזה משהו מאוד סובייקטיבי
אם אני תקוע מחוץ לבית עם בגדים קצרים ומתחיל לרדת גשם אז אני מחליט שזאת בעיה כי זה לא נוח ונעים לי כרגע
האם הגשם הוא בעיה באמת ? האם על כל טיפת גשם כתובה בקטן המילה "בעיה" ?
בעיות הן תוצר השכל

neophile

New member
זה משנה כי אלו דברים שונים

מה שקוראים לו "מיינד" מאגד לא רק מחשבות .

המציאות מכתיבה לנו בעיות - למשל רעב, קור וכו' בעיות של השרדות
מעבר לזה יש בעיות של השגת טריטוריה משלך , טיפוח צאצאים וכו'

אלו הבעיות של הקיום הפיזי ... אתה לא צריך לחשוב עליהן בכלל .

lightflake

New member
מי אומר שאלו הן בעיות ???

והכי יפה בסיפור הזה של אחד שעומד בגשם וקר לו
זה שבאמת על כל טיפת גשם אצלו כתובה המילה "בעיה"
ושאם לידו ממש עומד איכר שהאדמה שלו היא זו שסופגת את הגשם הזה אז אצלו על אותן הטיפות בדיוק ! כתובה המילה "ברכה"

אז מה זה אומר ?

lightflake

New member
אתה מתלונן! אפילו עכשיו אתה מתלונן על הגשם

שהוא ניתן כדוגמה

לא מבין מדוע אתה תוקע את עצמך בעולמה הצר של ההבנה שלך...

למעלה