בקשת עזרה

זה מעניין לגבי ADHD לא יודעת אם יש לי.
כלומר אני עצלנית ולא ממש פעלתנית אבל אני יודעת שפעם ב
אני יכולה להתקף הפרקטיביות כלומר לפעמים אני זוכרת מקרים כאילו
ואז זה די מעצבן להיות לידי חח

זה תלוי במגוון דברים, כגון ב"בעיה" המסויימת.

אך מנסיוני עד כה, אפשר לחוות את היעלמותה של הבעיה, לצד הופעתן של יכולות חדשות רבות, על-ידי כך שלומדים כיצד להתרכז, לחשוב, להתבונן, לחלק קשב וכדומה - משהו שהינו חלק מלימודי אמנות התרגול הפנימי, למשל.

הבנתי אז בתיאוריה אתה חושב

שזה רעיון טוב למשל למצוא מורה ללימוד לימודי היכולת כמו שאתה מלמד?
רגע לימודי אמנות התרגול הפנימי זה חלק מלימודי היכולת?
הייתי רוצה להשקיע בעתיד במשהו כזה ( כרגע לא יכולה כי עושה משהו עם מישהי אבל בעתיד הקרוב אני
אהיה מוכנה לשקול זאת אני גם מאמינה שאפשר לשפר דברים רק שלא תמיד יודעת איך)

טוב אני ממש ממהרת תוכל

לעשות לי טובה קטנה ואולי אם יהיה לך זמן וכוח ומוטיבציה אז לשלוח לי
על השיטות שאתה מכיר שעוזרות לאדם ללמוד למקד קשב/לחלק קשב/ לטפל בקשב וריכוז/
לחשוב בסביבה עם רעשים וכדומה לדואר? ולכתוב לי אבל אם אתה כותב לי על שיטה כמו זו
למשל מאיפה היא לקוחה כדי שאם אחליט ללכת על זה אדע לאיזה סוג מטפל/מורה לפנות ולחפש?תודה

יש הרבה שמות שאני לא מכיר.

הנקודה איננה איך קוראים לזה.
אלא מה זה יכול לעשות.
והאם זה מתאים לך אישית.

במידה ותרצי להמיר את הפרעת הקשב והריכוז בלהיות בעלת קשב וריכוז (מדהימים) אז כבר תדעי איך למצוא לך עזרה.
פשוט תבקשי אותה... ויופיעו הצעות ואפשרויות... ותבדקי אותן...

כמובן שאשמח לעזור במקרה כזה, החל מלהציע את עצמי (הרחוק, בתל אביב) וכלה בלזרוק שמות של מטפלים/מדריכים שאולי יכולים גם כן לעזור וכולי.

כשזה יהיה רלוונטי, נסי ותראי.
יש כל כך הרבה אפשרויות, מורים, מדריכים, מטפלים... וסביר להניח שלפחות חלק קטן מתאים לך לעניין הזה

בןןן

אז אתה מאילו שמאמינים שכאשר הם מבקשים עזרה מהיקום
היא מופיעה? אני מניחה שכן על סמך ההצעה שלך.
אוקיי כשאהיה קצת יותר עם מצלצלים בכיס וזה יהיה קצת יותר רלוונטי
אפנה אליך

קוסמת

לא הזכרתי בקשת עזרה מהיקום
ואני אישית לא נוהג בכלל לחשוב במושגים כאלה (זה לא אומר שהם לא נכונים, אין לי מושג, לא מבין בדברים האלה
). על כל פנים, אין ספק שלא צריך לבקש את זה מכל היקום.
מספיק לפרסם הודעת "תגידו, מכירים איזו קבוצת מדיטציה או כל סוג אחר של תרגול או לימוד שיכול לעזור ספציפית בהפרעות קשב וריכוז? או מטפל/מדריך/איש-מקצוע טוב שמתעסק ספציפית בזה?"

אז כן, כשזה יהיה רלוונטי, אני בטוח שתוכלי למצוא - כי זה יהיה רלוונטי!

אם כבר ניסית ולא היתה הטבה משמעותית:

יתכן שלא ניסית למספיק זמן או שבעל המקצוע שעבד איתך לא היה מתאים ומדוייק לך.

יש דברים שדורשים יותר מכמה פגישות... ויש כל כך הרבה פרמטרים שונים לעניין זה, כגון מה השיטה, מהי ההתאמה בין המסייע לבינך, כמה זמן הקדשתם לזה ועוד ועוד ועוד...

מעולם לא ניסיתי לטפל בזה

למרות שהכרתי אנשים שטיפלו לעצמם בבעיות.
למשל מכירה אדם שטיפל בעצמו לעצמו לאוסידי ( כי הוא לא רוצה לקחת כדורים אז הוא סיפר לי
הוא לא אמר איך אבל שהוא עבד על עצמו והתגבר על האוסידי כמובן יש לו תקופות יותר קשות כמו
בזמן לחץ אבל הוא התגבר אני עדיין רוצה לתחקר אותו ממה היה לו אוסידי נדמה לי שהבנתי מדבריו שבין השאר
היה לו אולי פוביה מלכלוך), וגם אדם אחר שהכרתי התגבר לבד מילדות על דיסלקציה דרך קריאת ספרים מרובה כלומר
יש לו טעויות כתיב אבל הוא היה מתקשה לקרוא עמוד אחד ומקבל סחרחורת והוא הכריח את עצמו והיום הוא קורא ספרים
בבליעה בעברית ואנגלית. אז כן הכרתי אנשים שטיפלו בעצמם אבל תמיד כייף שמישהו עוזר בזה

תשובה

הבעיה שלי נקראת "הפרעה אובססיבית כפייתית", OCD בלעז, ובפורום של הסובלים ממנה נהוג לרשום "אוסידי". אני סובל מאחד הסוגים היותר נדירים, כנראה, כי אין לי טקסים פיזיים (אם אתה לא מחשיב בזבוז כרוני של כסף שאין לי כטקס). בסוג הנדיר הזה, התסמינים דומים מאוד לאלה של הפרעת קשב וריכוז (בפורום שלהם הועלתה לאחרונה כתבה של חנוך דאום וזה תיאור אחד לאחד שלי). אני מניח שזה קשור לניק. בלי לפרט יותר מדי, הסיפורים שאני רוצה לכתוב דומים יותר לכמה פאזלים שהחלקים שלהם התערבבו ויש סיכוי טוב שלא כולם נמצאים בשלמותם. אני לא יודע כמה זמן אני אמשיך לקרוא לעצמי ככה. היו תקופות שחשבתי לשנות אותו ("סיזיפוס" או "הערפד לשעבר" נראים לי כינויים מגניבים) אבל אני מניח שזה כינוי שיכול להחזיק מעמד עד שאני אהיה סופר ממש, בתקווה שזה אכן יקרה.

מזדהה גם לי יש קטע כזה

יותר קשה לי לכתוב הכל בפעם אחת ואיכשהו הכתיבה יותר זורמת כשהיא כמו פאזל בחלקים.
אז זה קשור לOCD?

למעלה