בקשת עזרה

liluck

New member
בקשת עזרה

שלום לכולם, אני חדשה בכל עניני הפורומים, לכן סילחו לי על הבלבול וחוסר הניסיון. אני נמצאת בתקופה מאוד קשה ומבלבלת בחיי, מחפשת עבודה ואפילו חשבתי על שינוי קרירה, אמא לתאומים שאחד מהם הוא בעל צרכים מיוחדים, בעל שנמצא הרבה בחו"ל. מרגישה עומס נפשי וריגשי. שאלתי אם משהוא יכול ליעץ האם מתאים יותר יעוץ פסיכולוגי (בעבר הייתי ואין לי כוח למשהוא שרק יושב ומהנהן בראשו כשעה ואז הולכים) או אולי עדיף טיפול פסיכיאטרי? אני מבקשת גם אם תוכלו לשלוח המלצות של פסיכולוגים וגם פסיכיאטרים. תודה וגמר חתימה טובה.

גרא.

New member
liluck,ההבדל בין טיפול אצל פסיכאטר לבין

פסיכולוג,עקרונית מאד דומה,למעט העובדה שפסיכיאטר כרופא יודע להתייחס לאספקטים הפיזיולוגיים של הקשיים, ורק הוא רשאי לתת למטופל טיפול תרופתי.במקרים רבים יש טיפול משולב,תרופתי ע"י הפסיכיאטר,ונפשי,על ידי הפסיכולוג.למה את בדיוק זקוקה,קשה לדעת מכאן.ולכן כדאי להפגש תחילה עם פסיכיאטר,אפשר במחיר מצחיק בקופת החולים שלך,והוא זה,שיפנה אותך להמשך טיפול כך,או כך.לגבי פסיכולוגים,את יכולה לקבל בקופ"ח שלך רשימה של פסיכולוגים מומלצים להם יש הסדר עם הקופה,שמשמעותו,השתתפות הקופה בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח במשך 30-60 שעות,כשעלייך להוסיף את ההפרש בדרך כלל ,עד עוד 160 ש"ח.המלצה על מטפלים מתאימים,לעיתים אפשר לקבל,בתנאי שנדע באיזה אזור את מתגוררת.

liluck

New member
אזור מגורים

תודה על התגובה. אני מתגוררת בפ"ת ולכן אשמח לקבל המלצות בפ"ת או אזור השרון. האם על פי ניסיונך, יש פסיכולוגים עניניים שלא מושכים טיפולים עד אין סוף ואם יש צורך בטיפול משולב הם מפנים?

yonadavg

New member
טיפול

שלום liluck ישנם מטפלים שונים המגיעים מגישות שונות. חלקם יותר אקטיביים וחלקם נוטים יותר לפאסיביות. נטייה זו יכולה גם להשתנות בהתאם למטופל, הצרכים שלו והסוגיה המרכזית שהוא מעלה. בכל מקרה, אם את חוששת ממצב של "טיפולים הנמשכים עד אין סוף" כדאי שתגדירו יחד, בתחילת הטיפול, מהו הנושא המרכזי שחשוב לך לטפל בו בטיפול הנוכחי. מהו השינוי שהיית רוצה עבור עצמך? מהי המטרה הנוכחית שלך. כך תוכלו לבחון האם אתם עוסקים בנושא זה והאם אתם מקדמים אותו. בברכה יונדב

טיפול פסיכיאטרי יכול לעזור, אבל

טיפול פסיכיאטרי יכול לעזור, אבל הוא אינו עומד בפני עצמו, וחשוב להיות בטיפול שיחתי במקביל, ואף להתייעץ עם המטפלת לגבי הנחיצות של התערבות פסיכיאטרית.

למעלה