בקשת עזרה

sporTV

New member
שאלה מעניינת מאוד

מעניין שדווקא את נושא המשקולות דהיינו קושי פיסי הדגשת הכי הרבה. לי הכי מפריע שאין לי כח פיסי להיות ערני ולהרגיש טוב אם אני זמן רב מחוץ לבית. אני מתעייף מהר פי אלף מאדם בריא כי אני נושם פי אלף גרוע ממנו, אתה לא מרגיש את זה?

ראשגדול

New member
האמת שלא ..

כל עוד אני מרגיש בסדר ולא עומד לפני אישפוז כלשהו .. ככה ביום יום אני לא ממש מתעייף

נעמה2037

New member
בקשת עזרה

שלום, אנחנו שלוש תלמידות תיכון, אנחנו לומדות במגמה הביו-רפואית בתיכון רוטברג ברמת השרון. במסגרת המגמה אנחנו צריכות לעשות עבודת מחקר על מחלה כלשהי ואנחנו בחרנו בסיסטיק פיברוזיס, במסגרת העבודה אנחנו צריכות להגיש גם שאלונים לאנשים שיש להם סיסטיק פיברוזיס, וקיווינו שאם זו לא בעיה תוכלו למלא את השאלון הבא (השאלון אנונימי והשימוש היחיד שלו יהיה בעבודה שלנו) בנוסף, אם מישהו יסכים התראיין לעבודה שלנו אנחנו נודה לו מאד מאד. בנוסף, אם אתם מכירים עוד אנשים שיכולים לענות לשאלון אבל לא קוראים בפורום הזה, אז אנו נשמח אם תפנו אותם לשאלון ותשלחו לנו גם אותו למייל. אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לכתוב אותן כתגובה להודעה הזו, ואם אתם מוכנים לענות על השאלון ו\או להתראיין אז אני אשמח אם תפנו אליי למייל [email protected]. תודה רבה נעמה, בר ורותם

sporTV

New member
../images/Emo24.gif

כייף לך! תהנה מזה

sporTV

New member
בבקשה

גיל: 21 מין: זכר משקל: 67 מהי ארץ המוצא של משפחתך?ישראל (הסבים והסבתות מרומניה ופולין) באיזה גיל אובחנה המחלה?8 חודשים כיצד נעשה האבחון? זמן רב לא עליתי במשקל והייתי חולה (כתינוק...), העור והזיעה היו מלוחים ולקח זמן עד שגילו שסיסטיק פיברוזיס זו המחלה שגורמת לי לבעיות. האם עברת בדיקה גנטית לבדיקת סוג המוטציה? אם כן, האם ידוע סוג המוטציה? מה היא? כן, X1282X - אני חושב שזה זה. מהם הסמפטומים מהם אתה סובל? ליחה בריאות, בעיות במערכת העיקול וסכרת. באיזו תדירות מופיעים סמפטומים אלו? כל רגע. מהו הטיפול אותו אתה מקבל? באיזו תדירות נעשה (מתבצע) טיפול זה? טיפול תרופתי - אנטיביוטיקות ואנזימים. פיזיותרפיה נשימתית ואינהלציות. בתידורת - כל יום כל היום. בעיתות זיהומים והחרפות - אישפוז וטיפול תרופתי בווריד האם יש לך קרובי משפחה שגם הם חולים במחלת הסיסטיק פיברוזיס?אם כן, מהי דרגת הקרבה? לא. האם חלו שינויים בסמפטומים של המחלה במהלך הזמן? אם כן, כיצד השתנו? המחלה מחריפה ככל שעובר הזמן........ האם השתנתה שיטת הטיפול במהלך המחלה? אם כן, כיצד? הטיפול נעשה אינטנסיבי יותר ויותר כיצד המחלה משפיעה על חיי היום יום? במידה רבה \ במידה מועטה \ בכלל לא במידה רבה מאוד מאוד מאוד!!!!! כל ההשקעה במחלה היא למטרה שאת מעט הזמן הפנוי שנותר לי אוכל לנצל על הצד הטוב ביותר ולהינות ממנו, לחיות עם איכות חיים! ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

orii

New member
אין מוטציה כזו

אם X הופך ל X אין מוטציה. אני שמער שהמוטציה היא: W1282X והנה 122 מאמרים הקשורים למוטציה... יש לך את אותה המוטציה פעמיים או שיש לך עוד אחת אחרת?

sporTV

New member
נראה לי שאתה צודק 100%

הניסוי הגדול האחרון היה על המוטציות מהסוג הזה נכון?

orii

New member
כן מוטציה שנגמרת ב X היא מסוג נונסנס

והן רלוונטיות לתרופה החדשה PTC124 (שעכשי משנים לה את השם). במוטציות מהסוג הזה מופיע קודון סטופ לפני הזמן בתהליך התרגום בו נוצרים החלבונים מתבנית ה RNA.סטופ לפני הזמן גורם לכך שנוצר חלבן CFTR קצר מידי ולא מתפקד. התרופה העתידית PTC124 אמורה לגרום לכך שבחלק מהמקרים קודון הסטופ לא יקרא ויוצר חלבון בעל אורך מלא ותקין.

sporTV

New member
את זה אני זוכר ../images/Emo13.gif

השאלה היא מה קורה עם הניסוי... אני שמעתי על משתתפים שלא נהיו בריאים מהתרופה הזו.... אז השאלה היא האם יש תקווה עם הניסוי הספציפי הזה או לא...

guta

New member
התשובה היא לא!

בעתיד הקרוב אשלח גם תשובות לשאלון...

sporTV

New member
אחרי התשובה הנחרצת שלך

הייתי ממליץ למשקיעים בחברה הזו בבורסה למשוך את כספם מהר מאוד... מאיפה ההחלטה הנחרצת הזו?

guta

New member
אני לא יודע אם שמעת, אבל

אני אחד מהמדענים שפיתחו את התרופה והגיעו למסקנה הזו.....ועכשיו ברצינות- שמעתי ממביניי עניין שהניסוי בחולים דיי נכשל ולא סיפק את התוצאות שציפו שייספק...........לך תדע, אולי עם הידע שאקבל בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה אמצא בסופו של דבר את התרופה ל-CF........בכל מקרה, כפי שאתה או "סיאפניקית אחת" פרסמתם- יש הרבה תרופות חדשות בתהליכי ניסוי ופיתוח שונים, ויש למה לצפות. זה מאוד סביר שמעט מאוד מהן, אם בכלל, יגיעו לשלב הסופי- הפצה להמונים. אבל עדיין, העתיד עוד לפנינו (אני אופטימי מדי?!)!!!!

כן אתה אופטימי מדי...

אני תכף בן 30 ומגיל 6 כל ביקורת הרופא דיבר איתנו על תרופה שרק מחכה לפרוץ והציל את כולנו... בעצם הוא אמר כבר אז שזה יקרה בעתיד הקרוב " שנה שנתיים " אם שנים של רופא זה כמו שנים של כלב אז כן זה אוטוטו מגיע... ברור יגיע איזה נס לא נתנגד כן...? רק שיגיע כבר

orii

New member
PTC124 או בשמו החדש Ataluren - עדכון

קודם כל חבל על כל הקישקושים. אנשים קוראים וזה לא אחראי למלא את הפורום בשטויות. אני מבין שיש אכזבה ארוכת שנים מתרופות שתוך שנה שנתיים יפתרו את כל הבעיות - כבר 20 שנה... זה באמת מזעזע. אבל בואו נפריד את התסכול ארוך השנים הזה מעובדות הקשורות לתהליך פיתוח תרופה מסוימת. גם התרופות הכי מוצלחות לא עוזרות לכל החולים במחלה שהיא אמורה לרפא. זה שהיו חולים שהתרופה לא עזרה להם אין בכך כלום. זה קורה בכל תהליך פיתוח תרופות מוצלח. מעבר לכך, הרבה פעמים את היעילות של התרופה - עד כמה היא מרפאת את המחלה ניתן לראות רק בשלבים מאוחרים של תהליך הפיתוח. רק בשלבים אלו (לרוב רק בשלב שלוש - Phase III) נותנים מספיק מהתרופה, למספיק זמן, למספיק אנשים - כדי לראות מה באמת האפקט של התרופה. מקריאה באתר החברה המפתחת PTC בהחלט מתוכנן ניסוי גדול של שלב שלוש (Phase III) עם התרופה בחולי CF עם מוטצית נונסנס. הוא אמור להתחיל עוד כחצי שנה. אני משער שהניסוי הזה ישתתפו חולים מישראל. לאחרונה הייתה התפתחות מזהירה בחקר התרופה והפוטנציאל של התרופה להצליח עלה בעקבות זאת באופן משמעותי. ההתפתחות הגיע המהמעבדות של בת שבע ואיתן כרם ובה הם ניסו להבין יותר טוב למה חלק מהחולים הגיבו יפה ואחרים לא. ברמה המעשית, החוקרים גילו יש להם סמן - מרקר שיכול לחזות איזה חולה יגיב לתרופה ואיזה לא. מרקר כזה יכול לקדם בצורה ניכרת את ההצלחה של התרופה. הוא יכוון את התרופה רק לחולים שלהם היא תעזור. התץגובות שלהם יהיו טובות והסיכוי שהתרופה תאושר יגדל. יש סיפור מאוד מעניין מה זה המרקר הזה...

sporTV

New member
לפעמים אני אומר לעצמי

איזה מזל שיש מבוגר אחראי כאן
תודה אורי! ללא ספק מעניין מאוד המרקר הזה!!!! הוא מרקר סודי? (אני מניח שכן...) בכל אופן, ברור לנו שלא כל מה שטוב לאחד טוב לאחר, אבל עדיין, במבחן התוצאה - סי.אף לא ניתנת לפתרון, מה שכן הצליחו להשיג כל השנים זה איכות חיים לחולי הסי.אף שזה שווה המון המון המון! אני אמתין כמה שנים שצריך לפתרון (למרות שאני לא מאמין שיש כזה חוץ מהשתלת ריאות), אבל אין ספק שאני מקווה שהמוח הגאוני שהמציאו לנו עוד יצליח לפצח את הנוסחא. וכן גוטה, אשמח מאוד אם זה יהיה אתה!

orii

New member
המרקר אינו סודי

המרקר הוא למעשה רמת הפעילות של מערכת תאית שעובדת בתא באופן טביע והאחראית על סילוק RNA המכילים מוטציות מסוג נונסנס. קוראים למערכת Nonsense-mediated mRNA decay - NMD. ברגע שהמערכת מגלה RNA (במקרה שלנו של הגן של ה CF ה CFTR) המכיל מוטצית נונסנס היא גורמת להרס של כל ה RNA. כמו לגבי כל מאפיין ביולוגי יש אנשים עם מערכת NMD שפועלת באופן נמרץ ויעיל ויש כאלו עם מערכת שפועלת באופן פחות יעיל. אם נעשה אחד ועוד אחד נגלה את הסוד - התרופה החדשה PTC124 אמורה לגרום לכך שבמקום סטופ המוטנטי ימשך התרגם של ה RNA של CFTR. מערכת ה NMD מחסלת RNA עם מוטציות סטופ. כדי שהתרופה תעבוד ה RNA צריך לחיות מספיק זמן. לכן מי שיש לו מערכת יעילה מאוד של NMD התרופה פחות עובדת עליו ואילו חולים עם מערכת NMD פחות יעילה ה RNA נשאר בתא מספיק זמן כדי שהתרופה תעבוד עליו ותיצור חלבוני CFTR תקינים. הנה מאמר שמסכם את תוצאות הניסוי הקליני PASH II - בעיתון הסופר נחשב LANCET והנה מאמר על מערכת ה NMD בהקשר ה PTC124 ו CF. בין ההבנה המדעית המפורטת למעלה לבין יצירת מרקר שניתן להשתמש בו בניסוי הקליני יש צורך בעבודה מאומצת. אני משער שזו הסיבה שחל עיכוב מסוים בתחילת הניסוי הקליני PASH III בתרופה. לגבי מבחן התוצאה עד היום - אין ספק שלא מצאו פיתרון אחד נקי שמרפא לגמרי את בעיית הריאות. אולם מה שכן הצליחו להשיג זה לא רק איכות חיים טובה יותר גם תוכלת חיים ארוכה הרבה יותר. ההתקדמות היא עקב בצד אגודל וכוללת מספר עצום של תרופות וטיפולים בקומבינציות שונות, אולם אם מסתכלים עשרים-שלושים שנה אחורה השינוי הוא מאוד מאוד דרמטי.

sporTV

New member
אם מסתכלים עשר שנים אחורה......

כשהייתי בן 10 חברים לכיתה אמרו לי שאני אמות בגיל 20...זה לא כייף לשמוע את זה, אבל היה לי מזל שלא האמנתי לשטויות שהם מדברים. זה כל כך משמח מה שאתה אומר ואני מקווה שזה יוכיח את עצמו. מספיק סיאפניק אחד שיתרפה ואנחנו כבר בליגה שונה לחלוטין!

זה אולי קשקושים ושטויות בשבילך

בשבילנו זאת המציאות. ובקשר לאחריות, זה לא אחראי לטפח תיקוות שווא בהורים צעירים שהנה תכף הסיוט הזה נגמר. זה שלך יש ילד קטן ואתם עדיין חיים את התקווה שתהיה תרופה ושהמחלה היא זמנית זה חמוד מאד. אני בטוח שגם ההורים שלי חשבו ככה שהייתי קטן. אני מקווה שתהיה תרופה שתתאים לדור החדש,למובגרים שביננו זה לא בטוח יעזור.

למעלה