בקשת עזרה קטנה

ezman

New member
בקשת עזרה קטנה

לכל חברי הפורום שבת שלום, קודם כל אגיד שאני מרבה לקרוא בפורום, והוא מעניין ויעיל. (תודה!) אני צריך לנקד את המילה הרמז (hermez) במשמעות אלוזיה , גם כאשר היא עומדת לבד וגם בתוספת כ הדימוי, כלומר "כהרמז" אודה למי שמוכן לעזור לי ולכתוב כיצד מנקדים את שתי המילים הנ"ל. תודה מראש, ezman

arifell

New member
אני פה הולך לנחש

המילה במלרע, לכן אני אנחש שההברה השנייה היא ארוכה והראשונה קצרה, כלומר יש סגול ואז צירה (בשני המקרים) אם אני טועה, האופציה היחידה הנוספת שנראית לי הגיונית (ואני לא באמת סמכות, היא פעמיים סגול ובכל זאת הייתי הולך על האפשרות הראשונה...

Eldad S

New member
ארי,

No hay de que (מקווה שאין לך בעיה עם התיקון - אישית, אני בדרך כלל מעדיף שיתקנו אותי כשאני עושה שגיאה
).

Eldad S

New member
אכן, סגול, ותחת ה-מז - צירה.

בשני המקרים. וכך גם הֶבֵּט (שבכתיב חסר הניקוד נכתב "היבט"), או הֶבְחֵן = הבדל, שוני.

עמית ו

New member
אגב,

למרות שיש סבירות מסויימת שאני טועה. המילה שאני מכיר היא ארמז, בא'. כך לפחות נטען כאשר למדתי ספרות בבי"ס. (כמדומני המילה הופיעה במונחון לספרות של אשר ריבלין למרבה הצער הוא לא ברשותי כעת, ומילון אלקלעי לא מכיר אף אחת מהמילים ארמז או הרמז)

arifell

New member
אני לא זוכר בדיוק

אני שמעתי את שני המושגים... אבל אני חושב שיש הבדל קטן במשמעות, שאותו כרגע אני לא זוכר...

למעלה