בקשת עזרה: (מיל') או (דימ')

בקשת עזרה: (מיל') או (דימ')

שלום לקולגות, מזמן לא נכנסתי לפורום עקב אילוצי "קו מוות". מצטער שלא יכולתי לעזור באחרונה.
אני צריך לציין דרגות של אנשי צבא שונים, כולם כבר לא בשירות פעיל. האם קיים כלל מתי מציינים (דימ') אחרי הדרגה ומתי (מיל'). האם קצין שכבר לא משרת במילואים עדיין מוגדר (מיל')? אני מניח ש(דימ') מתייחס למי שהיה בקבע, האם זה תלוי במשך השרות? איך לציין דרגת חיילת שהיתה פטורה ממילואים מיד לאחר שיחרורה? מדובר בכל מקרה באנשים שעברו שנים רבות מאז השתחררו מסדיר, מילואים או קבע.

תודה רבה, אבל

נראה מוזר לכנות מישהו סמל (דימ') אם לא שירת יום אחד מעבר לשרות החובה לפני ארבעים שנה (בהקשר של הספר, חשוב לי לציין את הדרגות. אולי במקרים אלה פשוט לתת את הדרגה האחרונה כמות שהיא.

תודה על ההצעה, אבל לא, זה מסורבל מדי.

בעיקר ברשימה גדולה של אנשים עם רקעים שונים.
נראה לי שאשתמש בצורה הברורה ביותר לקוראים, בתקוה שהצבא לא יתבע אותי על הפרת החש"ץ: מי שהיה איש צב א בקבע - בעיקר בעלי דרגות גבוהות, שפרשו אחרי קריירה צבאית ארוכה - (דימ'). כל אחד/אחת אחר/ת - (מיל'). משורה משחרר רק המוות....
ל

חן 1111

Active member
בישראל זה תמיד מיל'.

גם כשמדובר באלוף או רב אלוף.
כמו שאמרת, משורה משחרר רק המוות.
בצבאות זרים זה כמובן דימ' (ret), אבל נדמה לי שרק מדרגת מייג'ור (רב סרן) ומעלה מקובל לציין את הדרגה.

תודה רבה, קיבלתי חיזוק.

דרגות אלוף ומעלה ראיתי שכתבים בדכ' דימ' (שלמה גזית למשל מגדיר עצמו כך.
רא"ל מיותר לדעתי לציין .
ייתכן שאתה צודק לגבי הדרגה ההתחלית שמצצנים למישכבר לא בצה"ל, אך בהקשר של הספר זה חשוב לי. המחבר עצמו הגדיר מישהו שאותו ראיין כטור' אלמוני פלמוני

חן 1111

Active member
עקרונית את צודקת, אבל בישראל זה מקובל ומושרש

לדוגמה:
"הרמטכ"ל ה-12 של צה"ל, רב-אלוף (מיל') משה לוי, שנודע בכינויו "מוישה וחצי" ".

למעלה