בקשת עזרה דחופה

תמרים1

New member
בקשת עזרה דחופה

אני חולת לב וריאות, בעלי עצמאי, אבל כבר הרבה זמן אין לו עבודה. החג עבר עלינו בהרבה עצב. הבוקר נשארנו רק עם שלושה שקלים לקנות לחם, (ולמחר אין לנו לקנות לחם), ואין לנו הרבה דברים, אני בוכה שאני כותבת את זה, חסר לנו דברים דחוף: חלב, מוצרי חלב (גבינות וכו'), עוף, חומוס למריחה. נייר טואלט, שמפו, משחת שיניים. אלה הדברים הכי דחופים, ואין לנו כסף בכלל, ואנחנו צריכים את עזרתך דחוף. אנא תראו מה אפשר לעשות ולהקל על המצוקה שנקלענו אליה. אני מאוד מקווה שהבנות שלי לא יראו את ההודעה הזו, הן מתביישות במצב. יש מישהו שיכול לעזור? אנחנו מבת ים.

הכי דחוף קרינונוש זה לעזור להם לעמו

ד על הרגלים זאת אומרת לעזור לבעל למצוא עבודה, לבנות לעשות משהו לשפר את המצב ואין לי מושג לגבי האם אבל אם 3 בני משפחתה יצאו לעבודה גם בשכר מינימום יהיה בבית הכל . אני חושבת שזו העזרה שצריך כרגע להושיט למשפחה, אנחנו מכירים אותם מיום שקם הפורום ותרומה כזו או אחרת לא שפרה את המצב וההפך הוא הנכון אז אני חושבת שהם צריכים לקום ולעשות מעשה ואם הבעל עצמאי ואין עבודה אז לחפש משהו אחר אני מוכנה לעזור והבנות יכולות לעשות בייביסיטר לעבוד מעט במשק בית גם הבנות שלי כשהיו נערות עשו את זה ביתי היתה יוצאת כל בוקר 1/2 מוקדם יותר מהבית בכדי ללוות ילד לגן תמורה 30 ש"ח לחודש, ואותו ספור בחזרה. וכעת ילדתי עדיין לא בת 14 וכל יום בצהרים מלווה במשך 1/2 שעה ילד מהגן תמורה 50 ש"ח לחודש אבל היא לומדת מה זה להרוויח ולפרנס את עצמה ומי שלא לומד את זה גם רשימת קניות באורך הגלות לא תעזור. צר לי אם זה נשמע קר אבל זו דעתי ואתם יודעים כמה קשה לי כשחסר למשהו משהו אבל זה המקרה שבו צריך יד מכוונת ולא עוד תרומה של עוד מזון או דבר אחר. פנינה

תמרים1

New member
זה בדיוק המקרה שכתב פה הדייג

שהוא מחפש עבודה, ואומרים לו שהוא מבוגר, זה בדיוק מה שקרה עם בעלי ולכן הוא לא מוצא עבודה. וממש לא יפה פנינה, לכתוב דברים בלי להכיר את המקרה ואת הנסיבות.

תמרים מה שלא יפה זה להתלונן על

מה שאנחנו לא עושים כשאנחנו כל הזמן עושים ועושים אבל יש גבול גם ליכולות שלנו כל אחד ואחת מאתנו מכניס את היד לכיס הפרטי שלו, ולא כל כך נעים לעשות את זה בעבור מי שיושב בבית, אתך הסליחה אבל זו דעתי ואנחנו מכירות מכאן כבר 9 חודשים הרבה יותר מדי זמן לשבת בבית ולחכות שאחרים יעשו את העבודה עבורך, צר לי אבל כך אני רואה את הדברים ואני יכולה לומר לך שכשפטרו את בעלי ולא היה לנו כסף הוא נקה משרדים בלי בושה ואני הלכתי בלילות אתו אחרי שהרדמתי 3 תינוקות ועזרתי לו היה לנו ברור שיש לנו ילדים לפרנס וכל דרך חוקית מקובלת עלינו ולא בחלנו באף עבודה וגם היום אם אצטרך אעשה כל עבודה לטובת הפרנסה של משפחתי. ושוב ושוב ושוב אני חוזרת אם לא תעזרי לעצמך אנחנו לא יכולים לעזור לך נבוא כעת ונערוך עבורכם קניות ומחר מה? ומחרתיים מה? ושבוע הבא מה? גם המשאבים שלנו מוגבלים מאוד כולנו שכירים ומפרנסים את המשפחות שלנו משקיעים המון זמן מרץ וגם כסף אבל כשלא רואים תוצאות אז אין תמורה בעד האגרה ולא נעים. אגב לתבליני הכפר הגעת לקבל מארז? פנינה

תמרים1

New member
פנינה ממי, זה בסדר כאשר אין אפשרות

לעזור, והסברת את זה יפה בטלפון, אבל אין שום סיבה לדבר על פרנסה, כאשר באמת בעלי עשה על מה שהוא יכול בענין. את דיברת על עבודה אצל אחיך באשדוד, אנחנו גרים בבת ים, זה רחוק. מאוד נשמח אם תהיה עבודה בסביבה הקרובה.

שי ז.

New member
מאשדוד לבת ים זה פחות מחצי שעה

זה ממש לא רחוק. אני נסעתי שנתיים מראשון לאשקלון לעבודה וזה בכלל לא נורא.

תמרים1

New member
סליחה? למי שיש רכב פרטי זה

חצי שעה, אין לנו רכב ומעולם לא היה. באוטובוסים זה שעתיים ושלושה אוטובוסים.

חייםלוי

Member
מנהל
אני גר בגוש דן ועובד בירושלים

אני נוסע בשלשה אוטובוסים לכל כיוון - שעתיים לכל כיוון. לנסוע מבת ים לאשדוד זה לא סיפור כזה גדול.

תמרים1

New member
נהדר לך, הסיטואציה העכשוית

לא מאפשרת את זה, אני לא יכולה לפרט יותר ולרדת לפרטים.

תמרים1

New member
פנינה, רחמנות ../images/Emo7.gif

פנינה באמת הגיע הזמן שתגיעי לפה ותביני את המצב, אנחנו גרים בשכירות, וכל פעם שצריך לשלם זה קריעת ים סוף. לא מקובל עליי סגנון ההודעה שלך, על גבי הפורום, זה בדיוק מה שלא רציתי שיקרה, בעלי חיפש המון זמן עבודה כשכיר ואמרו לו שהוא מבוגר מדי למרות שהוא בעל ניסיון וידע עצום בתחום האלומיניום - תריסים, חלונות וכו', הוא ניסה את מזלו גם בנושאים קרובים, גבס, שיפוצים וכו', אבל שוב ענין הגיל... העבודה שיש, כאשר יש לו, מספיקה להרים את הראש מעל המים, וכאשר אין עבודה, בדרך כלל לפני החגים, ובחגים, גורמת לנו לטבוע, מדברים שאנחנו מקבלים, יש לנו כרגע, כמו אורז, סוכר, אבקת מרק וכו', אבל דברים שקונים כל יום במכולת, לחם, חלב, נייר טואלט, לא נשאר לנו גרוש. לבעלי יש בהחלט רצון לעבוד, ויש לו ידיים טכניות נפלאות, אבל לא מצא עבודה. בלשכת העבודה אמרו לו שאין להם עבודה, שם רק חותמים לאבטלה ואין עבודה, אבטלה מקבל אדם שהיה שכיר ולמשך **חצי שנה בלבד**, עצמאי לא מקבל ולא זכאי לכלום. לי אישית אין כבר שבוע את התרופות שלי ומצבי החמיר. הבנות שלי עדיין בגיל בית ספר ולא יכולות לעבוד, והן עוזרות בבית, כיוון שאני לא יכולה לעשות הרבה דברים. ובבקשה, עד שאת לא מכירה מקרה באמת עד עומקו, אל תחווי דיעה, זה מאוד פוגע, ולא מגיע לי שאם כל הבושה והכאב, אני עוד מקבלת על הראש ממך. האמת ששקלתי היום להתאבד, אין לי כוח לסבול יותר...

שי ז.

New member
למה הוא לא פונה לחברות כ"א?

הוא יכול לעבוד גם כפועל ייצור ולא רק בתחומים קרובים. מתחילים בשכר מינימום ומתקדמים לאט לאט. גם הבנות יכולות לעזור בשיעורים פרטיים (אם הן בגיל תיכון) לא על מנת לפרנס את הבית אלא כדי למלא את צרכיהן מעבר לקיום. צר לי אבל כסף כבר אין לי לתרום כי בסך הכל לבולנו יש התחייבויותוהיכולות הכספיות שלנו מועטות. אם את ממילא גרה בשכירות ושניכם לא עובדים אולי תשקלו לעבור עיר למקום שבו השכירות יותר זולה ולבעלך תהיה עבודה? הכוונה שלי היא שיתחיל לחפש בכל הארץ ולא רק באיזור שלכם. אנא אל תקבלי את הדברים כביקורת אלא כעיצה חברית.

תמרים1

New member
שי, הוא פנה לחברות כח אדם

והבנות בעצמן בחינוך מיוחד, ולומדות בתיכון ברמת כיתה ה', הן עצמן לא יכולות לעזור לאחרים בלימודים. הוא גם שנים עבד בבני ברק, היה מוכן לנסוע לשם, רק לשם פרנסה. השכירות לא יקרה במיוחד, ובערים אחרות, ובדקנו את הענין שבה השכירות יותר זולה, בטוח שלא תהיה עבודה, פה עוד יש סיכוי. קשה לי מאוד לפרט כל ענין, אבל תאמינו שניסינו כבר כל דבר, ובדקנו את כל הכיוונים האלה. התחלתי עוד פעם לבכות...

תמרים אין לי שום כוונה לפגוע בך ואם

זו התוצאה אני מתנצלת אני רוצה לעזור לך באמת רוצה ולא חושבת שהדרך שלך נכונה את מהבוקר פנית במסרים לחברים כאן בפורום ושוחחת איתי בטלפון לבקשתי ובכל זאת למרות שבשיחת הטלפון הסברתי לך שאני מחפשת פתרון ארוך טווח ולא מיידי בחרת לכתוב בפורום אז ראית את התגובות בפורום. זו הבחירה שלך את רוצה שאמחק את כל השרשור אני מוכנה, אבל את לא יכולה להחליט החלטות ולצפות שאנחנו נגרר אחריהם בלי תגובה. מצטערת לא היית אמורה להפגע אלא להבין בנוסף אין מקום להתאבדות בגלל מצב כלכלי האמיני לי שהייתי במצבים יותר קשים משאת מתארת ותמיד הראש היה למעלה, גם את הרימי את הראש ותחליטי לעזור לעצמך אנחנו כבר נהיה כאן לתמוך בך לכל אורך הדרך. פנינה

תמרים1

New member
אין פה שום החלטת החלטות

זה המצב שהגענו אליו, למרות הרצון לעבוד ולקדם ענינים. אם היית יודעת מה קורה לי בלי התרופות, היית מבינה את ההרגשה שלי... טוב, לא יכולה לדבר (לכתוב) יותר, התחלתי ממש לבכות...

את לא עונה לי האם נגשתם לתבליני

הכפר הם במרחק של דקות ספורות מהבית שלך ויש שם מארז מלא כל טוב שאת יכולה לקבל

למעלה