בקשת טופס 55 או קבן

roni92XOXO

New member
בקשת טופס 55 או קבן

היי,
יש לי בעיה שאני ממש לא מסתדרת בבסיס שלי ובעקר עם המפקדת שלי.. יש לי בעיות ואנע מבקשת התש, אבל לא בטוח שזה יתאפשר כי הבסיס רחוק מדיי מהבית וזה יוצר בעיות..(הוא בטווח של המאה קמ, אבל הוא הרבה שעות נסיעה בדרכים)
אני רוצה להתחיל טופס 55, אבל המפקדת שלי מתכננת להפיל אותי עם זה ולהתנקם בי, ויש לה את היכולת והקשרים לזה...
אני ממש מדוכאת וחשבתי לבקש ללכת לקבן.. המפקדת שלי יכולה למנוע ממני את זה? הוא יוכל לעזור לי עם לעבור בסיס? אני לא חייבת בסיס פתוח, אבל אני רוצה לבסיס קרוב לבית.. בעיה היא שאני בחיל הירוק וכל הבסיסים שקרובים אליי הם של חיל הים או באוןיר...
מה אפשר לעשות? אני ממש נואשת.. המפקדת שלי דופקת אותי שוב ושוב ואני חייבת לצאת מפה..

תודה על העזרה

roni92XOXO

New member
עוד דבר

אני מפחדת שאם אני אלך לקבן והוא ימליץ להעביר אותי בסיס- איך המפקד החדש יראה אותי? כאילו שיש לי בעיות מנטליות? אני לא רוצה שהוא ישפוט אותי מראש אן שיסרב לקבל אותי בגלל זה

SuperShiro

New member
אני לא חושבת שאת יכולה לקבל תשובה

אבסולוטית בנושא הזה, הרי שכל מפקד הוא שונה.
מפגשים עם קב"ן הם דבר די נפוץ בצבא, ולקב"ן לא הולך בהכרח מי שיש לו בעיה מנטאלית, או מי שהוא "משוגע". מדובר במסגרת חדשה, שונה וקב"ן הרבה פעמים מהווה מעין מורה דרך בתקופת השירות הצבאי - מישהו שניתן לחלוק עימו, מעין מלווהשמלמד אותנו כיצד להתמודד. כולי תקווה שכלל המפדים בצבא אינם רואים בהגעה לקב"ן דבר שלילי ואני יכולה להעיד שביחידה בה אני שרתתי, כחיילת וכמפקדת, זה לא גרם לאיזשהי דעה קדומה לא אצלי ולא אצל מפקדת היחידה.
אם וכאשר תיהי תחת פיקודו של מפקד אחר, מקווה שהוא יחלוק דעה דומה לזו גם כן.......

SuperShiro

New member
מה התפקיד שלך ביחידה?

הבסיס הנוכחי בו את נמצאת הוא פתוח או סגור? מה כוונתך כשאת אומרת שאינך מסתדרת בבסיס? (האנשים, כלל הסגל הפיקודי, הריחוק מן הבית, התפקיד.....?) במידה ואת לא מסתדרת עם המפקדת שלך, ובהנחה שלא מדובר במפקדת הבסיס או סגניתה - ניסית לבקש לבצע תפקידך בבסיס תחת פיקודו של מפקד אחר? במדור אחר?

לצערי הרב אני לא יכולה לומר בפה מלא שלמפקדים אין יכולת למנוע מעבר של חיילים על ידי טופס 55, זאת על אף שבחינת הטופס לא מתבצעת ביחידה והמפקדים מהווים (או אמורים להוות, לעניין זה) גורם ממליץ בלבד - אך אני כן יכולה לומר שאלה בעל היכולת הזו הם בדרך כלל בדרגה די גבוהה ובעלי קשרים הן בבקו"ם והן בפיקודים - מעטים מאוד, בקיצור. עם זאת, אני כן יכולה לומר שמפקדים רבים מציירים בפני פקודיהם מעין תמונה ש "טופס 55 לא יעזור כי אנחנו נפיל אותו" ויש לי הרושם שהמפקדת שלך היא דווקא יותר ממציירי התמונה מאשר בעלי היכולת. אני מכירה לא מעט חבר'ה שהיו שותפים לתחושות שלך, הגישו טופס 55 שהתקבל ועברו יחידה - תנסי, אין לך מה להפסיד.

באשר לקב"ן - המפקדת שלך כמובן לא יכולה למנוע הגעתך לקב"ן ואת זכאית להגיע לאחד באם את רוצה. "קב"נים משני שיבוץ" זהו לא דבר נפוץ כפי שאנשים נוטים לחשוב. טכנית - כן, קב"ן יכול להמליץ על מעבר בסיס אך הדרך מפה ועד למעבר עצמו היא ארוכה ותלוית אישור של גורמים נוספים (קב"ן פיקודי..... פרוצדורה, בקיצור). מדובר במוצא אחרון. קב"נים, בדרך כלל, מנסים לסייע לחיילים בהליך ההסתגלות למסגרת הצבאית, לעבודה עם חבר'ה בני גילנו שאומרים לנו מה לעשות ואנחנו לא בדיוק מחבבים. אני חושבת שתוכלי למצוא תועלת רבה במפגשים עם קב"ן, גם אם הוא לא בהכרח ימליץ לשנות את שיבוצך.

roni92XOXO

New member
_

הבסיס הוא סגור והוא כ3-4 שעות נסיעה מהבית...אז אם אני מוציאה הת"ש מסויים- אני אגיע הביתה רק בשמונה-תשע בערב ואצטרך לצאת יום למחרת כבר בשש ועשרה מהבית..
אני לא מסתדרת בעקר עם המפקדת, שהיא עושה לי את המוות...ניסיתי לדבר עם המפקד מעליה, אבל הוא יעשה כל מה שהיא אומרת... חוץ מזה התפקיד עצמו ממש לא מספק אותיוהחברה שאני משרתת אתם ממש לא נעימים והם כל הזמן יורדים עליי וגורמים לי להרגיש חרא..
מנסיון קודם של אנשים אחרים, היא והמפקד מעליה הורסים את החיים של כל מי שמבקש טופס 55.. מעט מאוד מאלה שהגישו אותו הצליחו להתחמק מהמקום הזה..
אני רוצה לצאת מכל הבסיס, ולא רק מהמקום שאני נמצאת בו
תוך כמה זמן מרגע שאני מתחילה 55 אני עוברת (אם הוא מתקבל והכל)? ולאן אני יכולה להגיע? אני מפחגדת להגיע למקום ממש גרוע...ואנ יעוד יותר מפחדת להישאר בבסיס הנוכחי..כל פעם שאני שמה אני פשוט בוכהכל היום ואני נמצאת בלחץ נפשי רציני בגלל האנשים שמסביבי

למעלה