בקשת העלאה

בץ210

New member
בקשת העלאה

היי,

בקצרה - אני עובדת כמפתחת ג'אווה\C++ בחברה מסויימת כבר 4 שנים.
בשלוש השנים האחרונות השכר שלי עלה בצורה זעומה (קדמה להן העלאה יזומה ע"י המנהל של 30% אז אני מניחה שזה קשור לזה)

לפי טבלאות שכר של כמה חברות, אם אני מחשבת את הממוצע עבור 2-4/3-5 שנות ניסיון, השכר שלי גבוה רק ב1000 שקל ממנו. לפי הבנתי - בהנתן במצב השוק, ובזה שאני כנראה לא מתכננת גרועה במיוחד, ויש שיגידו טובה או אפילו טובה מאוד, זה נמוך.

הערות חשובות:
א. הייתי בכמה צוותים בחברה, בראשון היו מאוד מרוצים ממני, וקיבלתי הערכות עובדים גבוהות מהממוצע, בצוות השני שעברתי ממנו לפני חודשיים לא כל כך הסתדרתי עם המנהל על רקע המשימות שהוא נתן לי- הוא נתן לי לעשות בעיקר עבודה שחורה והייתי מתווכחת איתו די הרבה על זה, והשמעתי לו שאני רוצה לעבור צוות, ובמשך כמה חודשים די קצת "זרקתי" על העבודה, אז העבירו אותי צוות ובנתיים בסדר שם ואני עושה עבודה די טובה.
ב. המון אנשים עוזבים עכשיו, אני מניחה שגם בכלל המצב בשוק, אבל גם המצב של החברה לא משהו.

אמרתי למנהל הישיר שאני חושבת שהשכר שלי נמוך, הוא אמר שיברר מה אפשר לעשות עם המנהל שלו, אז הוא בדק ואמר שמכח אדם בדקו ואמרו שלפי מה שהם בדקו בחברה וגם בשוק אני לא under paid, ושבכל מקרה יש העלאה שנתית עוד כמה חודשים בחברה.

יש לי עוד כמה ימים פגישה עם המנהל העקיף שלי, והמנהל שלי אמר שאני יכולה להעלאות את הנושא שם אם אני רוצה. מה שמוביל אותי לשאלה שלי :

אני לא מתכננת להחליף מקום עבודה בכמה חודשים הקרובים (חצי שנה?), (בעיקר כי אין לי כוחות נפשיים לזה כרגע), אם אני להעלות את הנושא בפני המנהל העקיף שוב, והוא לא יתן לי העלאה, האם אני אמצב את עצמי כמישהי שלא מסוגלת למצוא עבודה אחרת, או שלא מתכוונת לעשות את זה?
יש לציין, שלפני ארבע שנים כן נתתי אולטימטום כזה, כשרציתי לעבור מתפקיד אחר לתפקיד פיתוח והיה לי חוזה מחברה אחרת, וכמובן שנתנו לי את התפקיד ובשכר גבוה יותר.

לא קראתי הכל

אבל אם אתה מקבלת מעל מהממוצע למה את חושבת שאת UNDER PAID? זה אומר שאת מוערכת מעל הממוצע של מפתח עם ניסיון כמו שלך.

Grosseto

New member
היא כתבה, היא טובה מאוד ולא רק טובה

או כמו שבאז שנות אור אומר: "אל האינסוף , ומעבר לו"

choo

Active member
לרוב מבקשים תוספת שכר אחרי שמציגים תפוקה טובה

&nbsp
לפי מה שאת מתארת לגבי מצבך הנוכחי, לא נשמע מאוד מפליא שהמשכורת שלך היא ממוצעת - אין לחברה נטיה להעלות משכורות לעובדים שלא מתפקדים טוב בעבודה.
&nbsp
השאלה היא האם את מאמינה שב-3-4 חודשים הקרובים תוכלי שוב "להפוך את התמונה" ולהפגין איכות בעבודה שלך ולספק תפוקה שמתאימה לעובדת טובה (או טובה מאוד) עם 4 שנות נסיון. אם כן - דברי עם המנהל על זה בשיחה הקרובה. אל תבקשי "העלאה עכשיו". אמרי לו שאת מתכוונת להשתלב במהירות בצוות ולהפוך לדמות מובילה בו, ואת מספיק מאמינה ביכולתך, שאת מעוניינת להעלות את נושא השכר כבר עכשיו, לקראת ההעלאה השנתית שעליה דיברו בכח אדם. אל תדברי על סכום ספציפי (זה מוקדם מדי), אבל רצוי שיהיה לו ברור שאת מכוונת לשם, כדי שיגיע מוכן לתקופת ההעלאה השנתית בעוד כמה חודשים. זה אמנם משאיר את הכדור במגרש שלך (חובת ההוכחה מחדש תהיה עלייך) - אבל לאור המצב הנוכחי, ולאור זה שכבר דיברת על זה בעיתוי הנוכחי - זה נראה לי מוצא סביר.

טבלאות השכר האלו מאד מצחיקות אותי

אני יותר מתעניין בפרמטרים של היצע וביקוש ספיציפיים מאשר טבלאות שלוקחות את הנתון הגלובלי.

choo

Active member
המידע הזה עולה כסף (עיין ערך 'דו"ח צבירן')

zaske

New member
דעתי בנושא

אם את לא מתכוונת להחליף את מקום העבודה עוד חצי שנה, אין טעם לעלות את הנושא עכשיו.
באם את כן מתכוונת לעלות את הנושא, עליך להחליט מה שלושת הטווחים:
א. הטווח הירוק - כל סכום מעל הקו הירוק הוא סכום שמספק אותך
ב. הטווח הצהוב - כל סכום בטווח הזה - לא מרוצה, וגם לא מאוכזבת ברמה של לשבור את הכלים
ג. הטווח האדום - חשוב להגדיר טווח כזה לדעתי ולהתכונן נפשית לחפש עבודה, לדעתי זה גם ישפיע עליך מבחינת האסרטיביות ואיך שאת מציגה את הדברים.

אני מבסס את העמדה שלי על מקרה שקרה לי אישית (והסתיים בטווח הירוק).

נ.ב - בפעם הבאה, אם את מקבלת חוזה מחברה אחרת, לכי לחברה האחרת.

double X

New member
יש לי קצת בעיה עם מה שמשתמע ממה שאת כותבת

כלומר, אם הבנתי נכון, את הגעת בתוך החברה הנוכחית לתפקיד פיתוח ע"י הצבת אולטימטום, אחרי שנה קיבלת העלאה יזומה (!) של 30% (!) ע"י המנהל שלך, ומאז עוד כמה העלאות "זעומות" שהציבו אותך "רק" ב1000 ש"ח מעל הממוצע בטבלאות.
בזמן הזה הספקת לעבור 3 צוותים, כשבאחד מהם התעמתת עם המנהל ע"י "זריקת זין", ובצוות הנוכחי את "עושה עבודה די טובה", וכל זה בחברה שנמצאת "במצב לא משהו". ובכל זאת את משוכנעת שאת מפתחת טובה ואף טובה מאוד, ולכן ראויה להעלאת שכר רצינית, ולא רק להעלאה השנתית הצפויה בקרוב.
ואני תוהה על סמך מה את כל כך משוכנעת שאת under paid. בעיקר בהתחשב בעובדה שנראה על פניו שאת סוג של טראבל-מייקרית, שלא קיבלת הערכות עובדים מפרגנות מאז הצוות הראשון שהיית בו לפני אי אלו שנים, ושאת לוחצת על העלאת שכר לאחר תקופה שבה לא סיפקת ערך אמיתי כלשהו לחברה.
&nbsp
אם תלחצי על המנהל העקיף להעלאת שכר, והוא יסרב, את יכולה להתחיל לבדוק את השווי שלך בחוץ, שייתן לך לא רק חיבור אמיתי למציאות (ולא רק טבלאות שכר ודיעות סובייקטיביות על כישורייך כמפתחת), אלא גם קלף מיקוח טוב יותר לדיוני שכר מאשר טבלאות למיניהן.
בכל מקרה יש סיכוי שזה צעד שטוב לעשות, כי חברה שנמצאת במצב לא משהו תיפטר קודם כל מאלה שעולים להם יותר מדי ולא נותנים הרבה בתמורה.

למעלה