בקשת המלצות

בקשת המלצות

אני זוכרת שהיו פה כל מיני דיונים על ספרים בנושאי המוח, ובתור סטודנטית למדעי המוח שמתכננת איזה סוג של עתיד בנוירו (וגם כרגע עם הרבה זמן פנוי), הייתי שמחה אם יחזרו על ההמלצות. כך אוכל לסור לחנות הספרים הקרובה לביתי ולהעביר את החודש הקרוב בנעימים. נ.ב כן, אני יודעת, חיפוש. אבל הוא כהרגלו מעלה חרס, ומכיוון שכל טרול מצוי מרשה לעצמו לפתוח פה הודעה על כל גרעפס שהוא עושה החלטתי שזה לא יהיה כל כך נורא אם אני אפתח הודעת בקשה כזו.

22ק ו ס ם

New member
הספרים של סטיבן פינקר

כיצד פועל המוח והלוח החלק. הספר תעתועי המוח של ראמא'צנדראן. כל הספרים של אוליבר סאקס (אנתרופולוג על המאדים, האיש שחשב שאישתו היא כובע וכו').

Levos

New member
ראמא'צנדראן?

זה לא מישהו שעסק בקיפול חלבונים? משהו לגבי אפשרות ליצירת Helix?

22ק ו ס ם

New member
אולי היה אחד אחר

אבל הוא ניורוביולוג שכותב על כל מיני מקרים מעניינים שהוא טיפל בהם (כותב דומה לסאקס אם אתה מכיר את הספרים שלו).

22ק ו ס ם

New member
זה ספר לא רע

הוא נכתב על ידי עיתונאי ולכן יש שם גם קטעים פחות אקדמיים אבל הוא כתוב היטב.

sshender

New member
לא נחשפתי הרבה לספרות מדעית נטו

אולי רק למגזינים כמו נייצ'ר, ניישנל ג'. סיינס ועוד גרורות כאלה ואחרות של נושאים דומים, כך שלא נראה לי שהייתי מצליח לקרוא ספר אקדמאי נטו עד סופו מרצוני החופשי. מה שהדהים אותי ב"אנטומיה" זו כמות הנתונים האדירה שמובאת בלי יותר מדי להתעמק בכל אחד מהם מה שיוצר מסמך די אמין, בניגוד לספר שלם שבנוי על ניסוי בודד או שניים. נכון שאופן הכתיבה עממי ואפילו פרימיטיבי לעיתים, אבל אולי בזה דווקא יופיו של הספר שיכול לקסום להמונים, ולא רק לאקדמאיים. כולי תקווה שכבר תיצא מהדורה מעודכנת, היות והספר נכתב ב- 1999 ומזמן איבד את האקטואליות שלו כי מאז עשינו כברת דרך בכל אחד מהתחומים האלה.

22ק ו ס ם

New member
לא נראה לי שתצא מהדורה מעודכנת שלו

כי זה לא ספר אקדמי שאמור להתחדש כל הזמן.

למעלה