בקשר לתפקוד גבוה

בקשר לתפקוד גבוה

נראה לי שחלק מההורים כאן מעוניינים לחזור למצב של לפני יותר מעשרים שנה בו רק אוטיזם קלאסי או קרוב לזה מואוד היה מאובחן.
אתם בעצם מעוניינים להוציא מהספקטרום את רוב מי שאובחן PDDNOS או אספרגר לפי ה- DSM4
ואת מי שמאובחן לפי ה- DSM5 עם ASD דרגה 1 בשני הצירים עם קוגניציה ושפה תקינות.
משום מה אתם חושבים שזה יועיל לילדים שלכם לשלול סיוע מאחרים.
החוק החדש באמת מדבר על קיצוץ הגימלה לחצי למי שבתפקוד גבוה.
הוא לא מדבר על קיצוץ לתפקודים הנמוכים-אז אל תדאגו.
אגב, ילדים עם בעיות שפה (לא אוטיסטים) מופנים לכיתות משולבות או מקדמות, ואף אחד לא אומר
שאם הם לא טוטל לוסט לא מגיע להם חינוך מיוחד ושיואילו לשבת בכיתה רגילה אם הם יכולים לא להפריע. גם אם הם לא ממש ילמדו שם.
מה שאתם מציעים-שלילת חינוך מיוחד מילדינו זה אותו דבר.

yulilior

New member
אם כבר הזכרת ילדים לקויי שפה

אז הם מופנים לחינוך מיוחד במקרים חמורים שבהם יש פער לימודי של שנתיים לפחות. לא כל ילד לקויי שפה יופנה לחינוך מיוחד וטוב שכך. רוב הילדים עם ליקויי למידה לומדים בכיתות רגילות ורובם לא מקבלים שום סיוע ממערכת .(שעות שילוב מועטות מאוד ומוגבלות למשך 3 שנים בלבד) וכמובן שהורים לילדים האלו לא מקבלים שום סיוע כספי להוראה מתקנת שעולה הון עתק.

Astroo

New member
במקרה שלנו היה הפוך

כשהילד היה מאובחן בעיכוב שפתי בלבד (עד גיל 4), הוא הופנה לחינוך מיוחד ולא הסכימו בשום אופן לשלב אותו בגן רגיל. רק אחרי שקיבל אבחנה על הספקטרום, הסכימו להעביר אותו לחינוך רגיל עם סייעת.

yulilior

New member
מה זאת אומרת לא הסכימו

לשלבו בגן רגיל? מי לא הסכים? זו החלטה של הורים איפה יהיה הילד. ועדת השמה יכולה רק להמליץ אבל ההורים מחליטים. גם לנו המליצו גן שפתי אבל אנחנו דחינו את ההמלצה וילד הלך לגן רגיל.
בכל מקרה אני לא דיברתי על גילאי הגן אלא על גילאי בית ספר.

Astroo

New member
לדעתי זה מיתוס

ברגע שהילד כבר נכנס לחינוך המיוחד, ההורים לא יכולים סתם כך להעביר אותו לחינוך רגיל.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה זה "סתם כך"? אני מניחה שהורים לא יעשו משהו כזה סתם כך

אם הם הגיעו למסקנה שזה הדבר הנכון עבור ילדם,
הם יכולים לעשות זאת.
אנחנו עשינו זאת.
יש בהחלט מקרים שהמערכת תנסה להערים קשיים,
גם אני עברתי ועדות השמה טראומטיות
(דוקא לפני שהיה בחנ"מ, מיד אחרי האיבחון כשרצינו שילוב יחידני),
אבל אם הורים מתעקשים ואין הוכחה שהילד מסוכן לעצמו/לסביבתו
אין אפשרות חוקית להכריח הורה לשלוח ילדו לחנ"מ.
הועדה קובעת זכאות, ההורה בוחר אם לנצל את הזכאות.
הועדה עשויה לנסות לעשות עליו שרירים ולגרום לו לחשוב שהיא המחליטה והוא רק הורה קטן ומושתן.
לא צריך להאמין להצגות האלה

הורה מנוסה יודע להתנהל

אחרת מהורה חסר ניסיון ואז אין טראומות..
צריך להכין שעורי בית לפני שמגיעים לועדת השמה..

אחרי שיצא לי

"לבלות "בועדות השמה פעמיים בשנה פתחתי עור של פיל והחלטתי שטראומות משם אני לא אקבל

schlomitsmile

Member
מנהל
שתיכן צודקות הורים טריים לא יודעים- אז הנה אנחנו כאן כדי לומר להם
ולחזק אותם

וזה שיש כמה פשפשים שעלו למעלה והכח עלה להם לראש,
זה אפילו יותר גרוע מחוצפה...

לצערנו לא כל הורה שיודע זכויות עומד בלחץ

בלי גב חזק שהיה לנו עם אנשי מקצוע שמכירים את הילד לא חושבת שהיינו מחזיקים מעמד כי הנימוקים שלהם הגיוניים ומערערים את הבטחון בילד וכמובן גם הילד עצמו מושפע.
מאוד עצוב אבל לא תמיד קל לצאת מחינוך מיוחד...

אחרי בילוי פעמיים בשנה בועדות השמה

במשך כמה שנים ההורה מסתגל לעמוד בלחץ כי פשוט אין לו שום בררה אחרת הוא חייב להילחם למען ילדו!

yulilior

New member
אבל הוא לא חייב להיכנס לחינוך מיוחד

אם הורים לא רוצים. מניסיון אני אומרת לך שלמרות לחצים והאיומים מצד המערכת בלי הסכמה של הורים אף אחד לא יכול להכניס ילד לחינוך מיוחד ועם מספיק רעש וצעקות אפשר גם להוציא מחינוך מיוחד לרגיל

Astroo

New member
לא ידענו שגן שפתי נחשב לחינוך מיוחד

אמרו לנו שלילד עם עיכוב שפתי מתאים גן שפתי, אז הסכמנו שיילך לשם. אח"כ התברר שאחרי הגן הזה דרכו סלולה לבי"ס לחנ"מ.

yulilior

New member
זאת הסיבה שלא הלכנו לגן שפתי

תמיד המערכת מספרת להורים שברגע שרק תרצו , הילד יחזור לחינוך רגיל אבל במציאות זה לא כל כך קל. אני שמחה שכתבת את האמת. מזל שלא הסכמנו.

גם ילדים לNVLD

עם בעיות חברתיות ובתקשורת הבין אישית, לא זכאים לקבל שום סיוע שמוכר ע"י המערכות, אני מודעת שיש כאן אם שהבן שלה כן קיבל, אבל בגדול המערכת בארץ לא מכירה בזה לצורך קבלת זכויות,,
ושאין פתרונות נשארת הבררה היחידה שלא מתאימה לכולם, והילד מוצא עצמו מאוד סובל במסגרת לא מתואמת לצרכיו..

למעלה