בקשר לתותחניםם1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בקשר לתותחניםם1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לי הרבה שאלות אני אשמח אם מישהו יענה לייי ומהר כי צריך לתת מנילה: 1) האם תותחנים משתתפים באופן פעיל בלחימה (לא במן מלחמה ) ז"א התותחנים הם בדרך כלל לא פעילים כי אין מלחמות אז האם הם עושים משהו אחר בזמן הזה חוץ מלהיוך בבסיס להתאמן לעשות שמירות? 2)בתותחנים כול כמה זמן משתחררים הביתה? 3)איפה יש בסיסים לתותחנים ? 4)כדאי להיות בתותחנים ?איך הח'ברה שם ? האם יש שירות טוב? עכשיו אשמח אם תתנו לי עוד פרטים על תותחנים על הפעילות שהם עושים לא בזמן מלחמה וכאלה תודה רבה ...

17gal

New member
אני מילאתי גם תותחנים

אמרו לי שבן זונה שם באמת אם אתה רוצה לעשות טירונות קשה אבל לא של שנתיים זה חודשיים ואני יודע שעושים את הטירונות בדרום

בקשר למנילההההההההההההההההההההההההה

קילבתי מנילה של פרופיל 72 ומציעים לי חיל שריון תותחנים איסוף מודעין חילוץ והצלה וחיל הים ונ"מ עכשיו איזה אתם מיעצים לי ה3 הכי טובים ולפי הסדר וגם תנמקו בבקשה מדוע . בנוסף אשמח לקבל מידע על חילוץ והצלה כי זה לא כול כך ידוע לי

17gal

New member
קיבלית בדיוק אותה מנילה

שריון אל תלך בחיים אני רשמתי ראשון תותחנים שני נ"מ שלישי כפיר (מקווה שלא יביאו לי את זה חחח) נ"מ ותותחנים זה בערך אותה טירונות כאילו זה 03 תראה פשוט מה יותר מעניין אותך מבניהם

אחח בשר טרי ../images/Emo13.gif

1. התותחנים פעילים בלחימה כמו שחיר פעילים בלחימה. אנחנו נמצאים בתקופת שלום, סתומרת אין מלחמה. ולכן לא חיר, ולא תותחנים מבצעים את יעודם. כמו שאתה לא רואה תותחנים מפציצים בתים בגדה, אתה גם לא רואה חירניקים מסתערים על כיפות בגדה. למרות שבמקרה של תותחנים הם כן לפעמים מבצעים ירי ארטילרי בתקופת שלום, ראה שטחי שיגור קאסמים ברצועת עזה. לסיכום
תותחנים או שהם תופסים קו בשטחים (משמע -> מחסומים, סיורים ומעצרים), או שהם תופסים קו ארטילרי ונמצאים בכוננות מתמדת בהיכון לירי. זה בהנחה שאתה בגדודי התומתים. אם אתה בMLRS, מורן, זיק או וואט אבר אז זה לא ככה. 2. בטירונות אתה יוצא הבייתה 12-2. אתה סוגר פעם אחת 21. למרות שבטירונות שלי סגרנו 30 ומשהו אבל זה היה חריג
זה לא יקרה לך. 3. ביסל"ת (ביה"ס לתותחנות שדה - שבטה) נמצא בנגב. יש בסיסי אם של הגדודים שאתה מגיע אליהם בסוף מסלול, לא רלוונטי אליך עכשיו. 4. כדאי להיות בתותחנים? תלוי את מי אתה תשאל. האם יש שירות טוב? תלוי את מי תשאל. זה כמו שאני אשאל, חומוס זה טעים? תלוי :-\ איך החברה? אנשים סבבה מאוד, אנשים טובים! תהנה!

Itamarro

New member
נצל"ש קצין שיתוף ארטילריה

מה אתה יודע על קש"א- שירות, מיון, הכשרה, סיכויי קבלה? בתודה מראש...

daywalker

New member
קש"א-קצין קישור ארטילרי

מבחינת שירות לרוב הקש"א שייך לגדודים למרות שבצפון הם מסופחים בעיקר לחטיבות בבט"ש הם חלק ממפקדת החטיבה ולא עושים יותר מדי ומקבלים כל מני נע"ת(נוסף על תפקיד) כמו קה"ד או קב"ט חטיבה.מבחינת מיון יסוד(השלמת הקצונה של חת"מ) מתבצע עדיין במסגרת אחודה ולכן כל צוער לומד גם את תפקיד הקישור,בסוף ההשלמה ע"פ רצון וצורך הצוערים ממוינים ומי שנשלח להיות קשא לרוב גם עובר קורס בשבטה.מבחינת סיכוי לקבל אצלי בקורס הרוב נשלחו לתפקידי הקישור אבל זה היה קצת נדיר.הבנתי שבמחזורים האחרונים כמעט כל מי שרצה קישור קיבל

Itamarro

New member
תודה רבה על התיקון והתשובות

זה נכון שאפשר גם להיות קש"א בסיירות? או שזה רק לגדודים...

1ca1

New member
תלוי

בד"כ ליחידות המובחרות (אני מדבר על דברים מעבר לאגוז) יש יכולות הכוונה משל עצמם, ובד"כ הם לא יכווינו תותחנים אלא חמ"ם (חימוש מונחה מדוייק) לסוגיו. בד"כ יש קש"א לגדוד שמסוגל לבקש בשבילו סיוע ארטילרי קרוב ממרכז האש האוגדתי. לפעמים במקרים מיוחדים מספחים קש"אות להיות ת.פ. (תחת פיקוד) סיירת או משהו. המקרה של לבנון היה נדיר כי התותחנים באמת ירו...

מקרה נדיר כי התותחנים באמת ירו?

אתה מכיר איזשהו מבצע או מלחמה שהתותחנים לא ירו? חוץ מחומת מגן

Itamarro

New member
אז להגיע לתותחנים

במטרה להיות קש"א ביחידה מובחרת, זה לא צעד חכם?

למעלה