בקשר לצבא

the new L

New member
שים לב ש

אפשר לבחור בין התנ"ך הקוראן והברית החדשה, מה שאומר שהבחירה בתנ"ך היא כספר דתי, ולא כספר שקושר אותנו לארץ.

אלי ו.

New member
שמתי לב

לטעמי זו תוספת שלא ממש מעבירה את המסר המקורי הוספה בגלל שלאותם מיעוטים דתיים יש סםר שלהם שמגדיר אותם כמגדר. שוב למרות שהתנ"ך (בעיני) הוא טקסט דתי, חלקים נרחבים בעם, בייחוד לפני כמה עשרות שנים ראו בו טקסט לאומי.

Hagai חגי

New member
ככה מביאים ראיה, יפה!

(ולדחיה: כל הרעיון בלהישבע הוא הוכחת נאמנות ע"י קשירת השבועה ביקר לך. אז או שזה התנ"ך שיקר לך מעניין הקשר לארץ או מעניין דתי (למרות שהרעיון העיקרי הוא זה שהוא ספר ערכי - הערכים אמורים להיות "היקרים" כאן ובהם אתה נשבע), או שאתה כופר בתנ"ך והוא איננו יקר לך כלל, ולכן האפשרות לבחור ספר "יקר" אחר) לא לבחור ספר כלל לא יתנו לך, כי מי אמר שאתה באמת כופר? אולי אתה מאמין רק לא רוצה להישבע בשביל שאם תבגוד במדינה, חטאת בשפתיך ל"יקר" לך? חוץ מזה, ייתכן כי העסק באמת שגוי.)

Hagai חגי

New member
הוספה חשובה מאוד, ניתוח פסיכולוגי:-

אולי רוצים שתשבע בספר כדי להרצין את המעמד, שהרי כל רעיון השבועה הוא בעצם רעיון דתי והשבועה לפי התורה היא חמורה בעשרות מונים ב"נקיטת חפץ", היינו, שהישבע בתשמיש קדושה. כך שזה גם עניין של זכרון קולקטיביף שבועה בנקיטת חפץ מצטיירת כהרצנת המעמד. (ולכן רק ספרי דת, כי נקיטת חפץ זה רק בתשמיש קדושה כמו ספר תורה וכך זה נחרט בזכרון הקולקטיבי שכך נשבעים שבועה חמורה)

voguemaster

New member
זה תלוי איפה עושים טירונות

אני שירתתי בתור טכנאי אלקטרוניקה. נשבעתי כמו גדול. אז האמנתי. אם היום היו מבקשים ממני להישבע באיזשהו ספר, אין שום כח בעולם שהיה גורם לי לעשות את זה. יודע מה ? אין שום כח בכלל, מלבדי. מעניין מה יקרה אם אני אצטרך אי פעם להעיד בבית משפט (לאו דווקא בארץ.. חחחח
)

גוססי

New member
לא יקרה כלום

לפחות בארץ עדים אינם נשבעים, לא עם תנך ולא עם כלום.

voguemaster

New member
ד"א

בתור מי שהשתתף בקבורה צבאית (לא בצד הנקבר תודה למזל
) אני אומר לך שזה פשוט לא ייאמן. הייתי בכיתת היורים של הלוויה, ליווינו את הארון מהמקום שבו הוכנסה אליו הגופה ועד לבית הקברות. דתי, דתי ודתי עד הסוף. אני לא יודע מה הייתה הנטיה של המשפחה אבל אין ברירה אם אתה חייל, זה מה שהרבנות הצבאית עושה, וזאת חוצפה ממדרגה ראשונה.

Hagai חגי

New member
פתחתם לאחרונה

את חברא טומאתא "מנוחה נכונה" (שגם שמם הוא מוטו מעולם היהדות, מה לעשות) יש לו אפשרות להקבר אצלם.

begone

New member
כרגיל - שקר

קבורה צבאית היא ברירת המחדל. הצבא לא מביא לידיעת ההורים את האפשרות של ´מנוחה נכונה´, ורק מתי-מעט יודעים על כך. לכן אין חופש בחירה אמיתי אלא כפייה ממלכתית. אלו שרידים מן המאה התשע-עשרה, שיילכו ויתמעטו ככל שיחלוף הזמן.

למעלה