בקשר לצבא

the new L

New member
בקשר לצבא

אני לא ממש מבין בזה, אבל אשמח לדעת איך יראו החיים שלי בקרוב (עוד 28 יום מתגייס) אז למי שמבין, האם אאלץ לספוג איזשהי כפיה דתית בצבא?

Weird Eyal

New member
המממ......

חוץ מזה שהאוכל בחדר אוכל יהיה כשר אין שום כפייה דתית בצבא עד כמה שאני יודע

איילת1974

New member
אני חולקת עליך

גם בצבא יש כפייה דתית, למרות כל האירוניה שבדבר. בטקס ההשבעה, אותו כל חייל וחיילת חייבים לעבור, ובהם הם נשבעים להיות נאמנים למדינה, כאשר השבועה היא בספר התנ"ך. ומה אם מי שנאמן עד עמקי נשמתו למדינה, ורוצה להשבע לנאמנותו אך בדגל שלה, מכיוון שהוא אתאיסט? מדוע אין הוא יכול לעשות כן? אני מניחה ששמעת על מסע ההתעוררות שהוא חובה לכל חייל. דוגמה אישית היא מאחד מבסיסי ההדרכה, בו עשיתי קורס, ומכיוון שהיו מספר קטן של חובשי כיפה בבסיס לא התירו ביקורי משפחות ביום שבת- לא חוצפה? ומה עם הרגשות שלי? למה הרגשות שלהם חשובים יותר? הדוגמה האחרונה, היא בהקשר העצוב ביותר- קבורה צבאית. עד לא מזמן כל נופל היה חייב בקבורה צבאית דתית, גם אם משפחתו חפצה בקבורה חילונית. לדעתי יש אנשים ששוכחים את הדבר החשוב מכל- הילד שייך קודם כל להורים והם אלו שהביאו אותו לעולם ולא המדינה ולא רב, לא הם יבכו יום ולייל ללא הפסקה לתקופה ארוכה, ובכל זאת רק אחרי התערבות בג"ץ התירו לחלק מהמשפחות לקיים קבורה אזרחית.

gilad_no

New member
איילת, שאלה:

על איזה מסע התעוררות את מדברת? לא זכור לי שום מסע התעוררות במהלך שרותי הצבאי.

טוען רב

New member
´הילד´ שייך לצה"ל

את בוודאי יודעת היטב שכשה-´ילד´ מתנהג ברשלנות העלולה לפגוע בו הוא מואשם ב-´סיכון רכוש צה"ל´, ועל כן גם כשהוא מת יש לראותו כרכוש צה"ל. הוא נותן 3 שנים מחייו לעם ולמדינה, וכל מה שקורה בהם שייך לעם ולמדינה בראש ובראשונה. אי אפשר אחרת, כי הגישה שלך גוררת השלכות הרו גורל: אם הוא של ההורים, אז גם אסור לו להסתכן בפעילות מבצעית, אסור לו להתחנך על ערכי הרעות הצה"ליים שנאבקים בקשר המשפחתי, וכו´.. שלא לדבר על כך, כמובן, שבהגיעו לגיל 18 הוא אדם עצמאי, וכמיטב המסורת הציונית לא יעלה על הדעת שהממסד יתיר להוריו שליטה כלשהי בחייו, או במותו. על כן לדעתי גם מדיניות צה"ל החדשה בנושא הקבורה שגויה מיסודה.

איילת1974

New member
אני לא יכולה לא להסכים יותר ממה ...

שאני כבר לא מסכימה איתך. רק במדינות חשוכות ביותר האנשים הם רכוש המדינה והצבא. מי שנפגע ממות הילד זה ההורים- לא אתה ולא אף אחד אחר יתאהל עליו. באיזה זכות אתה אומר שלהורים אין זכות להחליט איך לקבור את בנם? אני כל פעם בהלם מהדעוץת שלכם מחדש- והי מרגיז שבד"כ דעות כאלה על קבורה או התנהגות צבאית באה ממשטמטים פחדנים ועצלנים.

גוססי

New member
הילד * אינו * רכוש צהל

אדם יכול להיות רכושו של מוסד או אדם אחר רק במקומות בהם העבדות חוקית, ובמדינת ישראל זה אינו המצב. חייל המשרת בצהל ממשיך להיות אזרח המדינה והוא זכאי להגנת החברה מבפני שרירות ליבו של הצבא. הצבא יכול להטיל על החייל מגבלות שיחשבו סבירות לצורך מילוי תפקידו, ובודאי שאין לו היתר גורף לכפות על החייל מנהגים דתיים שאינם לרוחו, לא בחייו ובודאי לא במותו.

Blue Rose

New member
עוד טיפה...

בפסח אסור שימצאו אצלך חמץ, אסור להביא לבסיס. ביום כיפור לא יוגש אוכל ואסור לאכול (אם בכלל) בפומבי. יש לפעמים (או לפחות היו)הרצאות של רבנים- שהן חובה. בהצלחה לך בצבא ושמור על עצמך!

Blue Rose

New member
לי אמרו...

שאם יתפס חייל/ת אוכלים- אפשרי לשפוט אותם יעני איום נטו. יכול להיות שזה החלטה רק בבסיס שלי- לא וידאתי עם אחרים.

[אורן]

New member
לצערי

זה נשמע הגיוני בהחלט. אני לא אתפלא אם זה נכון, גם אם זה רק ברמה התאורטית (לא נראה לי שבאמת יתבעו חייל אם יתפסו אותו אוכל, ואם כן, זו פגיעה אנושה בזכויות האדם).

gilad_no

New member
שטויות במיץ!

ביום כיפור החדר אוכל סגור אך מי שרוצה יכול לאכול כאוות נפשו. לנו חילקו מנות קרב בתחילת הצום למי שרצה. לא אכלנו בפרהסיה כדי לא להפריע לדתיים שבינינו אך אין שום חוק האוסר על חייל לאכול!

the new L

New member
מנות קרב? ../images/Emo5.gif

נו טוב, גם ג´ובניק כמוני יוכל להסתדר עם זה יום אחד בשנה

voguemaster

New member
סדר לעצמך משהו מהשק"ם או

מהדבר הכי מקביל שיש
ד"א, אתה יכול לקנות space food. זה למעשה סוג של וופל גלידתי מיובש. אחלה דבר, כך שמעתי LOL

בוא נראה...

לי היה טקס השבעה שבו הייתי צריכה להחזיק את ספר התנ"ך ביחד עם רובה (זה נחשב במקום הצדעה). ואם אתה נמצא בטירונות כשיש חג, אתה חיב להיות בערב חג, או להיות בקידוש של ערב שבת. כשגמרת טירונות, או קורס, אתה יכול לבוא לאוכל, או לא לבוא זה לא משנה... המשמעת העיקרית היא בטירונות ובקורס, אם אתה עושה. (אלא אם כן אתה הולך לקרבי אז הטירונות היא יותר ארוכה, וגם יהיו לך הרבה ימי שישי וחגים לבלות בבסיס... לי אישית זה לא כל כך הפריע, למרות שאני לא מאמינה בשטויות האלה. זה מציק כמו לעשות מטבחים או שירותים. משהו שחייבים לעשות, אבל זה לא ישנה אותך.

begone

New member
בהחלט כן

אם חס וחלילה תיהרג בקרב - יבואו מחזירים בתשובה להלוויה שלך, וינסו לנצל את מצוקת המשפחה בשביל לבצע תיחרוד אינטסיבי בקרב קרוביך. סליחה על המקאבריות, אבל זו המציאות.

kiskush801

New member
אתה יכול להשבע לתנ"ך

או לברית החדשה או לקוראן אף אחד לא יכריח אותך להשבע דווקא לתנ"ך הבעיה מתעוררת כשאתה לא רוצה להישבע לאף אחד מהנ"ל. ידיד שלי ניגש למפקד ואמר לו כי הוא לא רוצה להישבע בתנ"ך... המפקד נתן לו לבחירה את האפשרויות הנ"ל, ובתשובה הוא אמר כי הוא מעוניין להישבע ב"הארי פוטר" ושבישבילו אין הבדל בין שלושת הספרים לבין הארי פוטר... הבחור קיבל עונש על כך שהוא "התחכם" עם המפקד... ונשלח למפקד אחר אשר אמר לו שכעיקרון יש לו את האופציה לו להישבע כלל אבל מתוך ניסיון הוא יאוכל הרבה מאוד חרא... מחוסר ברירה הבחור בסופו של דבר נשבע בתנ"ך... וכן זו כפיה דתית בגלל שלהישבע בספר דתי זה או אחר נוגד את כל העקרונות שלו...

the new L

New member
אויש, זה כזה טמטום

מה הרעיון בלהישבע על ספר שאני בכלל לא מאמין בו ?

אלי ו.

New member
שמע בדיחה

קצת ישנה אז מעודכנת בוש וצ´ייני יושבים בפאב. אומר צ´ייני לבארמן, אנחנו הולכים לחסל 50000 עיראקים וטבעוני אחד. שואל הבארמן: למה טבעוני. צ´ייני פונה לבוש ואומר: "אתה רואה, לאף אחד לא אכפת אם נחסל 50000 עיראקים" למה להשבע על הרובה? אתה מאמין ברובה? הרובה, הדגל התנ"ך מסמלים את מדינת ישראל, לאו דוקא אמונה באל. התנועה הציונית, הקיבוצים (לא דתיים) ניסו להנחיל את התנ"ך לא כספר דתי אלא יותר כספר שקושר אותנו לארץ. מן אנתולוגיה של מעשיות שיתנו לנו זהות כעם. באופן אישי לא אכפת לי אם תישבע על הארי פוטר, אבל הענין הדתי כמעט לא קיים כאן. (אגב, אם אתה הולך להיות ג´ובניק כל העסק לא רלונטי בשבילך)

למעלה