בקשר לסקר

EverMan

New member
../images/Emo45.gif

אני דווקא בעד שביתות נקודתיות. אני בעד למשל לא לפנות את הזבל ברחוב עזה בירושלים ... ולנתק את החשמל לרחוב הזה בלבד.

סלוניק

New member
אז אתה צריך להיות הראשון

להתנגד לכניסה של פופוליסט כמו עמיר פרץ.

סלוניק

New member
שביתה היא תמיד אמצעי לגיטימי

אבל האם פרץ באמת "סוף סוף תפס שכל"? בשביל מי באמת הוא שובת? שים לב שהשביתה הארוכה על רקע הקיצוץ בשכר עובדי הנמלים בשנת 2003 הייתה הקשה ביותר שנוהלה (מדובר על נזק עצום למדינה). היכן היו הקיצוצים של אותה שביתה? הקיצוץ למרוויחי משכורת של 4000 ש"ח הוא 8 שקלים. למרוויחי משכורת של 5000 ש"ח, הקיצוץ הוא של 16 שקלים. ולמרוויחי משכורת של 20,000 ש"ח, הקיצוץ הוא של 1,500 שקלים. אז בשביל מי מר פרץ שבת בדיוק? בשביל הפועל הקטן או בשביל חבר ההנהלה (למרות שבחלק מהנמלים גם פועל קטן מרוויח 20,000 ש"ח ויותר). עוד ראוי לזכור את ההשבתה הכפויה של בנק הפועלים, לאחר שהעובדים כבר חתמו על הסכם שכר עם המדינה, סתם בשביל כמה תמונות שלו עם מגאפון מעט לפני בחירות 2003. והדוגמאות לא נגמרות.

Azazel

New member
כאחד ששר הפנים ממפלגתו מרעיב את

עובדי המדינה שלו, ומנהל על גבם מאבק על ייעול והבראת הרשויות המקומיות (נושא שאני תומך בו בכל ליבי, ידיי, וכליה אחת, אגב), אני לא חושב שאיש שינוי צריך להתלונן על עמיר פרץ.

סלוניק

New member
קודם כל

אני בספק אם אתה יודע באיזו מפלגה אני תומך, ודבר שני, זו תגובה מאוד מתחמקת מהנושא הנוכחי.

shay or eli

New member
המאבק לא נגד השחיתות ברשויות

המאבק של הממשלה הוא לא לייעול והבראת הרשויות, אף אחד לא הולך לגעת בעוזי כוהן ושות'. הממשלה נגועה בשחיתות הזאת בעצמה ונבחרה בזכותה במרכז הליכוד. המאבק של הממשלה הוא על פיטורי עובדים זוטרים ברשויות, כי עובדים סוציאליים, מנקי רחובות וכו' הם לא רווחיים לממשלה, שבהחלט מוכנה להתפשר על איכות החיים שלנו כדי להקטין את הוצאותיה. הרבה רשויות קיבלו את התכניות האלו כי הממשלה לא מסכימה לשלם לעובדים עד חתימה עליהן - זו סחיטה לכל דבר. זאת התנהגות של פשע מאורגן, לא של ממשלה נבחרת.

Azazel

New member
אה, אתה מבלבל בין פורז לליכוד.

פורז בא בתכנית למיזוג רשויות (דבר שהיה צריך להעשות ממזמן). עוזי כהן התנגד לו. וסלוניק, באיזו מפלגה אתה תומך? אולי טעיתי...

סלוניק

New member
בשנים האחרונות

המערכת הפוליטית בישראל המאיסה את עצמה עליי עד להחריד, ואיני רואה כיצד אני יכול לתמוך בליכוד הצעקני, בעבודה הכסאולוגית, בשינוי והטירונות הפוליטית שלה, ביח"ד ובחוסר ההחלטיות של מיצובה. לצערי המפלגה שהייתי מצביע לה לו התקיימו הבחירות היום, לא עברה את אחוז החסימה בבחירות האחרונות, ומאחר ואחוז החסימה הועלה ל-3% (אם אינני טועה) סביר כי היא גם לא תעבור. מצד שני, עד הבחירות אלוהים גדול, והפוליטיקה בישראל היא דינאמית דיו בשביל לשנות את דעתי עד סוף 2005. עם זאת, שוב, אין זה רלוונטי לדיון. גם חבר מפלגה אינו אחראי להתבטאויות ולצעדים מטומטמים של כל אחד מחבריה, ולהגיב בסגנון של "אז מה אם אצלנו ככה, גם אצלך יש אנשים כאלה" זו תשובה לא עניינית, שהרי פרץ הוא עיקר הדיון. מתוך התבוננות בפורום זה אני יכול למנות סרבני גיוס, כהניסטים, כמה חבר'ה שהיכו מפגינים בכיכר, אחד שרוצה למסור את הגליל לסוריה, אחד שרוצה לפנות את שדרות ועוד שלל פנינים. האם אתה מעוניין שאשליך את זה עליך כחבר מפלגת העבודה? זה לא שונה בהרבה.

Azazel

New member
אגב, אינני רואה פסול ב

בסירוב להעביר כספים לעיריות שאינן מסכימות, לגבי העתיד. אישית, אפילו אעדיף ועדה ממונת במקרים רבים. מה שמציק לי אלו הן המשכורות שכבר היה צריך לשלם.

shay or eli

New member
ממשלת ברק הייתה ממשלת ימין

ממשלה של הפרטה וקיצוצים בתקציבי הרווחה (אולי לעומת נתניהו קיצוצי בייגה שוחט מתגמדים, אבל הם היו גם היו). ממשלה שבנתה הכי הרבה התנחלויות בתולדות מדינת ישראל. ממשלה שלא שיפרה את מצבם של אזרחי ישראל הערבים, וכשקיבלה מהם התקוממות הגיבה ברצח 13 מפגינים. הניסיונות המדיניים של ברק - המו"מ עם סוריה והמו"מ עם הפלסטינים - נכשלו שניהם. הוא נבעט החוצה לאחר שנה וחצי. גם אם מסתכלים מימין וגם אם מסתכלים משמאל, ברק היה כישלון חרוץ. אם העבודה תחזיר אותו הוא יהיה המסמר האחרון בארון המתים שלה. ואחרי שהוא יחסל אותה הוא יטוס להרצות על זה בחו"ל, כמובן. אבל אני, מה איכפת לי. תתאבדו פוליטית. הפחד היחיד שלי הוא שהוא יחזור להיות ראש ממשלה.

EverMan

New member
רצח 13 מפגינים ...

ממש. ובקשר לקיצוצים - תמיד יש קיצוצים. ההבדל הוא שאנשים לא נפגעו אז כמו היום. אתה שוכח - שתקציב הרווחה קטן , אך תקציב המשרד כולו - העבודה והרווחה - נשאר כמו שהוא. משמע - עידוד עבודה על חשבון רווחה.

shay or eli

New member
כן, ממש

תמיד יש קיצוצים, כי תמיד שולטות פה ממשלות ניאו-ליברליות של הליכוד או העבודה. אז אנשים נפגעו פחות כי עוד לא התפוצצה בועת ההיי-טק.

EverMan

New member
למיטב זכרוני

ביבי טען שהבועה התפוצצה ב98 , וזה מה ש"הרס לו את הכלכלה".

יש הבדל

שי ואלי היקרים, בין גישה של אחריות פיסקאלית (דהיינו, להגדיל את הוצאות הממשלה במשק ולהתערב, אך רק במקביל לעליית בפריון העבודה, ותוך שימת דגש על איזון פערים) לבין תיזת "הממשלה הקטנה" שביבי דוגל בה. קיצוצים הם דבר נדרש על מנת להצעיד כלכלה קדימה. אתה לוקח מאפיק שלא הניב תוצאות חברתיות טובות (כגון קצבאות הילודה לדוגמה) ומעביר לאפיק שהוא יותר כדאי (הגדלת שכר המורים, הורדת שכר לימוד, סבסוד חלקי של מקומות עבודה בדרום וכו'). הבעיה היא שהתיזה של ביבי לא מחפשת אפיק כדאי יותר להשקעה, ואפילו לא מבינה את החשיבות של תיכנון חלקי של המשק (זה בערך מה שאולמרט רוצה). ביבי פשוט חושב שברגע שהממשלה תצא מהמשק, בכל המובנים, יהיה טוב. אני מוכן לחתום שבשנים הקרובות ההוצאות על רווחה לא ירדו, אלא יעלו. או לחליפין, שהסיוע ייפסק. מספר העניים יעלה, וברמה של העשר שנים הקרובות, יתפתח גם משבר מקצועי, בשל הקושי של אזרחי ישראל להשיג חינוך טוב. הדרך לכלכלה מצליחה אינה עוברת בביטול הממשלה וגם לא בהגדלתה, אלא בשיתוף פעולה פורה בין הקהילה העסקית, ועדי העובדים והממשלה. לא כשגוף אחד מנהל את האחרים, אלא כשכולם נותנים את חלקם.

למעלה