הסבר תחילה כיצד המשוואה e=mc^2
מוכיחה לטענתך שהמאסה יכולה להעלם, וכיצד נוצרת כאן לדעתך סתירה לחוק שימור המאסה. 'כדי לגרום לאדם להסתכל על הדברים בצורה שונה, צריך קצת יותר מלהגיד לו את אותו הדבר כמה וכמה פעמים. הוכחה מוצק לכך היא העובדה שאתה ומשתמש בצלילים, למשל, לא ניסיתם להסתכל על הדברים בצורה שונה ולתפוס אותם אחרת. אני סבור שכדי לגרום לך, כאדם, להסתכל בעין אחרת, אני צריך להגיע ביחד איתך ובעזרתך למסקנות, כדי להראות לך שיש חור בדברים שאתה אומר, חור שהמדע לא יכול לספק לו תשובה אם אתה ממשיך לדבוק באותה דרך.' חוץ מלזרוק סיסמאות לחלל האויר, איזה חור בדיוק ראית בדברים שאמרתי? 'לא כתבת, אבל היה ניתן לקרוא את זה בין השורות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=502&msgid=48234076' נו, אז כנראה שהבנת הנקרא לוקה אצלך בחסר, שאלת אותי בהודעה שקדמה להודעה זאת מה הם עיסוקיי הפרטיים ובמה אני מתעניין, לכך אמרתי שאני לא אשיב, כיצד מזה אתה מסיק שאענה או לא אענה על שאלות שעוסקות במיסטיקה? 'כל הכבוד על המוטיבציה. ואפילו תודה על כך. (ואני לא ציני)' שמחתי לעזור, למרות שגם אתה יכולת להסביר את זה במקומי. (ואני גם לא ציני) 'פשוט קראתי את ההודעות שלך. אבל, זה לא קשור בכלל לדיון- אז אני מוכן לחזור בי, אם תרצה בכך- כדי להמשיך בדיון תקין.' יפה, אם אין לך תימוכין לזה מהודעות קודמות אז למען דיון תקין עליך לחזור בך. 'את הטעם שבשאלות הטיפשיות הסברתי לך בתגובה הראשונה שלי לחלק של הודעתך. אם לא תבין עדיין מה הטעם בשאלות "סתמיות" כביכול, אסביר שוב' טענת בתגובה הראשונה שלך בהודעה זאת שיש חור בהבנה שלי, אתה מוזמן להסביר למה וכיצד הגעת למסקנה הזאת או לחזור בך מהסיסמא שזרקת. '(תודה רבה לך. כל הדיון הזה אני מחכה שתגיד לי שלאנרגיה אין מאסה, כדי שאנסה לסתור את הטענה הזו שלך. לפחות למדתי שיש תגמול לעבודה קשה. ובאמת שזה היה קשה ודרש הרבה עצבים.)' OK, אז לאנרגיה אין מאסה, אנרגיה היא יכולת עבודה של מערכת פיסית, איך זה מקדם אותך? 'אתה מכיר את תורת הייחסות של אינשטיין?' מכיר 'נכון באחת המשוואות שמוכרות לכל אחד, הוא טוען שהאנרגיה שווה למכפלת המסה במהירות האור בריבוע. (e=mc^2). מה המשוואה הזו בעצם אומרת? אתה יודע? המשוואה הזו אומרת שאם תקח מסה ותזיז אותה במהירות האור בריבוע- המסה תהפוך לאנרגיה. עכשיו, כיצד עובדה זו תואמת את חוק שימור המסה כי, אם לאנרגיה אין מסה, בעצם- ניתן לומר בפשטות שהמסה שהייתה לנו בתחילת התהליך- נעלמה. זה אפשרי?' עשית כאן סלט שלם מהנוסחה, כיצד בדיוק הגעת לזה שהמאסה נעלמת? הצב בבקשה נתונים במשוואה והראה לי כיצד הגעת למסקנה שהמאסה נעלמת.. 'זאת אומרת שחוק שימור האנרגיה לא יכול להוות לבדו הוכחה לקיום נשמה, אבל הוא חלק מהוכחה, ששאר המרכיבים שלה עדיין לא ידועים לאדם- או שידועים לו והוא פשוט לא יודע כיצד לחבר אותם יחדיו.' יתכן שיש עוד דברים שהמדע צריך לפצח, אבל, בינתיים לא ראינו הוכחה מחוק שימור האנרגיה לקיום נשמה, אז המסקנה היא או שיש נשמה או שאין נשמה, מה שבטוח לבינתיים הוא שחוק שימור האנרגיה לא אומר לנו דבר על קיומה של נשמה או אי-קיומה. 'כן, אני סבור שזה אכן כך.' אם כך פרט ונוכל לבדוק את טענתך. 'כיצד ניתן? הנשמה שוכנת בגוף. ברגע שהגוף מת, הנשמה עוברת למקום אחר (בלי לפרט יותר מדי, זה לא במקום). לכן, ניתן יהיה לחשב מתישהו כמה אנרגיה נשארת כאן, משרתת תולעים חרקים ושאר חיידקים- ומהי האנרגיה שנעלמה- והיא בעצם תהיה הנשמה.' זה כאשר אתה יוצא מנקודת מבט של 'נשמה קיימת', אמונה היא הכרעה, ועל אמונה אין ויכוח. אם אתה טוען שישנה הוכחה לקיום נשמה, אתה מוזמן להוכיח אותה. 'כיום, זה לא אפשרי. אבל מי יודע. כמו שניתן לחשב ערך ב-j (ג'אול) של אנרגיה אלסטית (לדוגמא), אולי ביום מן הימים יהיה ניתן לחשב את הערך של הנשמה, ביחידות מידה חדשות, שיתאימו לצורך זה.' יפה, אם זה לא אפשרי ואין הוכחה לכך, אז מדובר באמונה ואין ויכוח, זכותך להאמין במה שתבחר. 'לא יודע. עוד לא יצא לי לחשוב על זה בצורה חומרית וארצית שכזו.' ההגדרה של נשמה, וגם של אלוהים היא כדברים אימטריאלים, היינו לא חומריים, אם הם היו חומריים היה ניתן לגלות ולמדוד אותם. 'אני ממש רוצה להמשיך את הדיון הזה. אבל, לא באותה הצורה שהוא התנהל בהודעות הקודמות. ובמיוחד לא עם איזה צוציק מהצד שזורק הבעות תמיכה חסרות תכלית ותוכן. זה מוציא את כל החשק מלהרחיב את האופקים- הן שלי והן שלך.' בבקשה, בוא נמשיך, אם כן אני מחכה שתסביר לי כיצד הנוסחה של אינשטין - e=mc^2 מוכיחה שהמסה נעלמת כאשר היא נעה במהירות האור בריבוע, הצב נתונים במשוואה והדגם. _________________________________________________________________________