בקשר למכלי צלילה

hockeye

New member
כבר חשבו על זה...

בסוף שנות השבעים, ירד מלווה חמוש של אחד הטיולים לזוויתן בסנפלינג לקניון השחור, ורובהו נשמט וצלל בבריכה האמצעית (צרה ומאד עמוקה). אבדן נשק זה לא צחוק ולכן חזרו הבחור וחבריו למקום עם מיכלי צלילה, שלשלו אותם בחבל וסנפלנגו אחריהם. כשהתארגנו לצלילה, הסתובב אחד מהם, נתקל במיכלים ואלה גלשו מעדנות לתוך המים השחורים ולא נראו עוד. קרה באמת. גלישה, ממליץ הנץ, לא לערבב עם צלילה (טוב, באינטרנט מותר). הוקאי.

javierg

New member
שכנעת אותי. מה דעתך לעשות

צלילה בנקיק השחור? איבדתי שם כמה דברים עם השנים (ג´ומר אחד, כמה שמיניות ו-D)...

puffush

New member
ועוד מילה לגבי המיכלים

אכן, אם מדובר בברז DIN בלבד (300 BAR) טעם לקנות מיכל בלי ווסת DIN. כבר אמרתי לא מזמן שלדעתי לא כל ווסת ניתן להסב ל- 300 BAR. לשמחתי, אני צולל עם ווסתי DIN מזה זמן. 1,000 ש"ח למיכל פלדה חדש הוא מחיר מציאה, עד כמה שאני יודע. 400 ש"ח למיכל פלדה שלא היה בשימוש, גם אם הוא בן 6 שנים ונפחו רק 7 ליטר, הוא מחיר-מציאה-מציאה.

הקרפיון

New member
אכן לא כל וסט אפשר להסב

בscubapro למשל, אפשר להסב mk20, את רוב הmk10 אבל אי אפשר להסב mk5 כמו של זוגתי. עלות משוערת כ300-400 שח להסבה (כולל המתאם לyok) (מידע מטלפון לסנפיר)

menimm

New member
הסבתי את הווסת שלי ל- DIN

לפני שבועות ספורים, הווסת שלי הוא MR22 ABYSS מבית MARES, לקח לדוגית הרבה זמן לקבל את החלק המדובר מחו"ל, כנראה שהיו שם טעויות במק"טים. מי שיבוא היום לבצע את ההסבה הזו, להערכתי לא ייתקל בלוחות זמנים שכאלה. עלות ההסבה פלוס מתאם ליוק - 260 שקלים. המחיר הנ"ל כולל פיצוי מסויים על העיכוב שנגרם לי.. אבל אני מניח שהמחיר לא יגדל בצורה משמעותית למי שירצה להסב את הווסת שלו. אני צולל עם 10 ליטר פלדה 300, יתרון גדול למיכל הזה הוא שאם נתקעת כבר במקום שבו אין 300, וידחסו לך אותו רק ל-230, עדיין תקבל כמות אוויר לא רעה. ובנוגע לציפה שלילית שצויינה מקודם, אני רואה בה אך ורק יתרון, ומשמעותי. תענוג לצלול עם שתי משקולות של 2 פאונד..

למעלה