לכל המלעיזים והפסימיסטיים
הבנתי שמדובר בכמות של מיכלים (כמה עשרות) ששכבו ללא שימוש מספר שנים ולא היו בשימוש ("חדשים"). המחיר אטרקטיבי: 400 ש"ח למיכל, כולל טסט שמתבצע בימים אלו. פשוט רוצים להיפטר מהסטוק. כל זה שמעתי בשיחת טלפון באדיבות בובי. כמובן שבבוא הזמן אתבונן ואשאל שאלות ספציפית את המוכר. מיכל ללחץ גבוה אמנם לרוב בעל ציפה שלילית רצינית, ומושך לאחור, אבל גם מאפשר להוריד כמות רצינית של משקולות מהחגורה/מאזן. כאן מדובר במיכלים (כנראה) של Draeger, שלחץ העבודה שלהם 250 Bar. לא מדובר במיכלי 300 Bar כגון אלו של פוסיידון, שהם ממש ממש כבדים במים. ככה שלא נראה לי שהציפה תהווה בעייה, אלא להיפך. לגבי הצלילות ביהודייה: לא זכור לי שיש שם זרמים, וצלילה בראות אפסית היא דווקא אתגר, מה גם שאני מתכוון לבלות את כל הצלילה במישוש והתבוננות בקרקעית. יכולה להיות אחלה צלילת תרגול המשלבת ניווט, סריקה והצפה. אגב, מתחת למפל הבניאס ידוע לי בוודאות שמסתתר לפחות אקדח אחד, ושעון סווטש אחד (אא"כ מישהו כבר שלה אותם בשנים האחרונות). והראות שם, לעניות דעתי, לא רעה בכלל. נותר רק לתכנן איך להסתנן אל המים מתחת לאפו של פקח רשות הגנים הלאומיים הניצב שם. כל המקדים לצלול באתרים בתוליים אלה - זוכה, ויפה שעה אחת קודם (אני כבר מצטער שנתתי ביטוי למחשבותיי. חוששני שבקרוב נראה המוני בית ישראל מדדים עם סנפירים בערוץ נחל משושים ובידיהם גלאי מתכות אמפיביים). לגבי המצאי המוגבל - עד שלא נצלול לא נדע. מעבר למטבעות של 10 שקלים (שהם גם משהו. ואולי בכלל נמצא שם מטבעות שהשתמרו מתקופת המרד הגדול...) אני סבור שדווקא יש פוטנציאל טוב לתכשיטים, מצלמות, שעונים, ארנקים, גופות בתוך קוביות בטון וצוללות ממלחמת העולם השנייה במצב רקבון מתקדם. ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון. אני מבטיח לדווח לפורום על כל ממצא. לגבי בעיות הלוגיסטיקה - הרי הסברתי שאני רואה במיכל 7 ליטר אידיאל לצורך צלילה כזו. מצידי לאחוז בו ביד אחת, ווסת בפה, מסיכה על הפנים - והופה למים. לאחר כמה צלילות במים מתוקים אני משער שאם המיכל המדובר בעל ציפה כה שלילית כמו שמספרים - משקולות - יוק! וביננו - כמה זמן אוויר באמת צריך במים הקפואים האלה? בעומק הרדוד הזה? קרפיון - סגרנו. רק צריך לחכות שהמיכלים יחזרו מהטסט (גם אם תשלם לי אני לא יורד למשושים עם המיכל 15 ליטר). שאר המעוניינים להצטרף, אנא שרשרו כאן בהמשך.