בקשר למכלי צלילה

בובי

New member
בקשר למכלי צלילה

בררתי כעת פרטים לגבי המיכלים מי שמעונין בטלפון שיפנה אלי במייל [email protected] מדובר על מיכלי 7 ליטר 250 אטמוספרות תוצרת אדרגר אחרי טסט אצל ביסלר מחיר מבוקש 400 שקל נותרו עוד כ 40 מכלים. אם אני זוכר נכון אז גם מצורף ברז חדש. לי זה לא נראה כל כך כי זה קטן מידי לדעתי.

פליפר.

New member
בובי

שלום לך - אני מעוניין ושלחתי לך מייל - רק שהיו לי קצת בעיות עם השרת - עם תוכל רק לאשר לי בבקשה שקיבלת אותו תודה רבה פליפר

בובי

New member
שלחתי לך את הטלפון אתמול בצט

בפרטי מקווה שרשמתה זאת אם לא כנס שוב לצט וארשום לך את הטלפון

בובי

New member
כתוב לי את המייל שלך

כאן שעובד ואני אשלח לך את הטלפון

שרקי..

New member
בני כמה המיכלים של דריגר??

אלו בטוח מיכלי מנ"פים. והאם זה כולל ברז המותאם לצלילה????

בובי

New member
נדמה לי שזה כולל ברז

התקנתי את האיסי בעבודה תתחבר אלי 39714969 ואתן לך את הטלפון של המוכר. אני לא מבין יותר מידי במכלים וכאשר שמעתי שזה לא 300 באר ולא 8 ליטר יצא לי כל החשק.

puffush

New member
פרטים על המיכלים

דיברתי עם הע´-מוכר. המיכלים של Draeger, פלדה 7 ליטר 250 אטמ´. לא היו בשימוש, יהיו מוכנים למכירה עוד שבועיים אחרי שיעברו טסט. כוללים ברז DIN לצלילה. לדעתי זה מיכל נחמד לתערובות לדקומפרסיה (יהיה צורך להסב את הברז לחמצן 100%) או לסט של שניים (אם כי, במחשבה שניה, מיכל 15 ליטר פלדה עם ברז H הוא הרבה יותר נוח, פשוט ואמין). אני אישית מעוניין לקחת מיכל כזה לצלילות לחיפוש אוצרות בבריכות ונחלים. יש מצטרפים לצלילה ביהודיה ו/או בריכת המשושים עוד שבועיים (בבניאס כבר בכלל אסור להיכנס למים) ?

javierg

New member
אתה רציני לגבי הצלילה ביהודיה?

נדמה לי שזה צלילה מאוד קשה: להגיע עם הציוד למים זה לא כל כך פשוט (במשושים יותר קל). ראות בטח 10 ס"מ ויש גם זרמים. ומה כבר תמצא? כמה כובעים, משפקי שמש של 10 שקל? שאריות של חבלים? מטיילים בד"כ לא לוקחים איתם מטבעות זהב ליהודיה. בהצלחה. נשמח לשמוע איך היה. לגבי המיכלים: על מה בדיוק מדובר? לאיזה שימוש היו המיכלים האלו לפני זה? מי מוכר אותם?

אילוניק

New member
מיכלי draeger

לכל החברים המעוניינים לקנות מיכלי דרגר להלן כמה עובדות מעבר לעובדה שאין מחיר למיכלים האלה יש לקחת בחשבון כמה עובדות 1 אילו מיכלים שעברו עליהם 5 שנים מינימום ובגלל זה צריכים טסט 2 מיכל בלחץ של 250 אטמוספרות אסור להשתמש בווסת יוק כי אם רק בדין וזה אומר הסבה לווסת שעולה לא מעט 3 לא מובן למה הסבה של 100 אחוז חמצן לברז אם מותר לצולל טכני לצלול רק עם תערובת מכסימלית של 50 אחוז לגבי המיכל הספציפי הזה יש יחס של משקל מול נפח שימשוך את הצולל לאחור לסיכום להסב ברז להסב ווסת לדין לעשות טסט למיכל ישן ומה שצריך להדליק נורה אדומה מדוע לא צללו איתם ונסיף שמיכל חדש בלחץ 300 אט או 200 אט אבל חדש עולה בערך 1000 שח ואם תקום קבוצה מאורגנת שתקנה כמות המחיר בהחלט יכול לרדת אילוניק היפה

בובי

New member
גם לי זה נראה מעט מוזר

אבל מכוון שהמיכל היה קטן מידי ולחץ נמוך ירדתי מזה ולא היה לי חשק לחקור אותו

puffush

New member
צולל טכני לא מוגבל ל- 50% חמצן

להבדיל מצולל נייטרוקס, חלק מההכשרה של צולל טכני היא שימוש בתערובות של עד 100% חמצן לצורך הדקומפרסיה.

puffush

New member
לכל המלעיזים והפסימיסטיים

הבנתי שמדובר בכמות של מיכלים (כמה עשרות) ששכבו ללא שימוש מספר שנים ולא היו בשימוש ("חדשים"). המחיר אטרקטיבי: 400 ש"ח למיכל, כולל טסט שמתבצע בימים אלו. פשוט רוצים להיפטר מהסטוק. כל זה שמעתי בשיחת טלפון באדיבות בובי. כמובן שבבוא הזמן אתבונן ואשאל שאלות ספציפית את המוכר. מיכל ללחץ גבוה אמנם לרוב בעל ציפה שלילית רצינית, ומושך לאחור, אבל גם מאפשר להוריד כמות רצינית של משקולות מהחגורה/מאזן. כאן מדובר במיכלים (כנראה) של Draeger, שלחץ העבודה שלהם 250 Bar. לא מדובר במיכלי 300 Bar כגון אלו של פוסיידון, שהם ממש ממש כבדים במים. ככה שלא נראה לי שהציפה תהווה בעייה, אלא להיפך. לגבי הצלילות ביהודייה: לא זכור לי שיש שם זרמים, וצלילה בראות אפסית היא דווקא אתגר, מה גם שאני מתכוון לבלות את כל הצלילה במישוש והתבוננות בקרקעית. יכולה להיות אחלה צלילת תרגול המשלבת ניווט, סריקה והצפה. אגב, מתחת למפל הבניאס ידוע לי בוודאות שמסתתר לפחות אקדח אחד, ושעון סווטש אחד (אא"כ מישהו כבר שלה אותם בשנים האחרונות). והראות שם, לעניות דעתי, לא רעה בכלל. נותר רק לתכנן איך להסתנן אל המים מתחת לאפו של פקח רשות הגנים הלאומיים הניצב שם. כל המקדים לצלול באתרים בתוליים אלה - זוכה, ויפה שעה אחת קודם (אני כבר מצטער שנתתי ביטוי למחשבותיי. חוששני שבקרוב נראה המוני בית ישראל מדדים עם סנפירים בערוץ נחל משושים ובידיהם גלאי מתכות אמפיביים). לגבי המצאי המוגבל - עד שלא נצלול לא נדע. מעבר למטבעות של 10 שקלים (שהם גם משהו. ואולי בכלל נמצא שם מטבעות שהשתמרו מתקופת המרד הגדול...) אני סבור שדווקא יש פוטנציאל טוב לתכשיטים, מצלמות, שעונים, ארנקים, גופות בתוך קוביות בטון וצוללות ממלחמת העולם השנייה במצב רקבון מתקדם. ועוד כהנה וכהנה כיד הדמיון. אני מבטיח לדווח לפורום על כל ממצא. לגבי בעיות הלוגיסטיקה - הרי הסברתי שאני רואה במיכל 7 ליטר אידיאל לצורך צלילה כזו. מצידי לאחוז בו ביד אחת, ווסת בפה, מסיכה על הפנים - והופה למים. לאחר כמה צלילות במים מתוקים אני משער שאם המיכל המדובר בעל ציפה כה שלילית כמו שמספרים - משקולות - יוק! וביננו - כמה זמן אוויר באמת צריך במים הקפואים האלה? בעומק הרדוד הזה? קרפיון - סגרנו. רק צריך לחכות שהמיכלים יחזרו מהטסט (גם אם תשלם לי אני לא יורד למשושים עם המיכל 15 ליטר). שאר המעוניינים להצטרף, אנא שרשרו כאן בהמשך.

javierg

New member
שכנעת אותי. מה דעתך לעשות

צלילה בנקיק השחור? איבדתי שם כמה דברים עם השנים (ג´ומר אחד, כמה שמיניות ו-D)...

javierg

New member
כן. רק אם אין ברירה (אני מעדיף

לקפוץ איפה שאפשר). בוא נגיד גם שהזויתן זה לא ה-מקום לסנפלינג. בשביל זה אלוהים נתן לנו את החצצון...

למעלה