בקשר למבחן אמי"ר

StarMeKitten

New member
בקשר למבחן אמי"ר

היי, התקבלתי ללימודים לשנה הקרובה ואני צריכה לעשות מבחן לקביעת רמת אנגלית לפני תחילת הלימודים (בתקווה לפטור...).
נרשמתי למועד יולי של מבחן אמי"ר ורציתי לשאול האם יש הבדל בין אמי"ר לאמיר"ם??
לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד הוא שאמי"ר זה ידנית ואמיר"ם זה במחשב והמיקום של המבחנים שונה.. אבל חברה שלי שיצא לה לעשות את שניהם אמרה שמבחן אמיר"ם הרבה יותר קל מאמי"ר... מה דעתכם?

Wave of anguish

New member
שמעתי על אמירם

זה באמת במחשב וזה קצר יותר מאמיר לפי מה שידוע לי....
לא אמרו לי שזה קל יותר אומנם... הבנתי שזה כמו בפרק אנגלית של פסיכומטרי

ahuvag

New member
שואלת גם: אמי"ר לעומת פרק אנגלית בפסיכומטרי

היי חברה,

אני רוצה לנצל את השירשור לעוד שאלות על אמי"ר:
1. שמעתי שאמי"ר יותר קל מפרק האנגלית ב פסיכומטרי. האם שמועה זו נכונה?
2. אני למדתי לפסיכומטרי בלחמן לפני שנתיים. מאז יש לי את הכרטיסיות עם המילים באנגלית שצריך ללמוד. עכישו אני צריכה ללמוד לאמי"ר (בלי קורס). האם רשימת המילים מלפני שנתיים נראית לכם עדיין מספיק עדכנית או שהחליפו הרבה מילים מהרשימה?
3. האם המבחן באנגלית באמי"ר עדיין ן מלפני שמתיים או שהכניסו טריקים חדשים?

אני נורא בלחץ, כי מועד יולי של אמי"ר זו ההדמנות האחרונה שלי לשפר את ציון האנגלית. אם לא אצליח לא אתקבל השנה לאוניברסיטה.

regit knup

New member
תגובה לשניכן

טוב אז ככה, עשיתי גם את אמיר וגם את אמיר"ם השנה, בהפרש של חודש, ולפי דעתי אמיר"ם עדיף. באמיר"ם קיבלתי פטור ובאמי"ר קיבלתי שיבוץ לרמה A שזה אומר קורס אחד.
ההבדלים הם:
אמי"ר - 3 פרקים, בכל פרק איזה 27-29 שאלות, 25 דקות לכל הפרק, כמו בפסיכומטרי וניראה לי אותה רמה.
אמיר"ם - שאלות במחשב, לא יודע כמה שאלות בדיוק אבל הרבה פחות שאלות מבמבחן אמי"ר. הזמן ניתן לכל שאלה בנפרד ואי אפשר לחזור אחורה (אם אני זוכר נכון), אבל בוודאות יש הרבה יותר זמן לכל שאלה ואין לחץ של זמן. אין פרקים כמו במבחן אמי"ר, זה פשוט נותן כמה שאלות מכל נושא ואז עובר ואז יכול לחזור, לא משהו מטורף.
שני המבחנים בערך באותה רמה של האנגלית בפסיכו (לא עשיתי פסיכומטרי אבל ממה שהבנתי מחברים שעשו...). לדעתי השאלות באמיר"ם טיפה יותר קשות אבל יש פשוט המון המון זמן ככה שזה יוצא בשקלול עדיף (לפחות בשבילי).

רק אציין שגמני למדתי מהספרים של הפסיכומטרי (של חבר שעשה פסיכומטרי ב2008) בלי קורס ובלי כלום וזה די הכל אותו דבר. בסופו של דבר בודקים כמה יודעים אנגלית ולכן חשוב לקרוא המון המון באנגלית. ניראה לי שכרטיסיות מלפני שנתיים יהיו בסדר גמור כל עוד לא מסתמכים רק עליהם ולומדים גם מסביב וקוראים המון, אפילו בויקיפדיה מומלץ לקרוא באנגלית.

דבר אחרון, עדיף לעשות את שני המבחנים. בכל מקרה הציון הגבוה קובע, והכסף שווה אם תקבלו פטור.

בהצלחה

StarMeKitten

New member
תודה, ועוד קצת שאלות...

היי, אפשר לעשות גם אמי"ר וגם אמיר"ם באותה תקופה? (כי פסיכומטרי הרי אפשר לעשות רק פעם בשני מועדים או משהו כזה...)
אני עדיין לא קניתי חוברת עם תרגולים למבחן, ואני קוראת ספר באנגלית כדי קצת לתרגל...(האנגלית שלי בעקרון טובה אז אני לא ממש בלחץ). השאלות שם אמריקאיות? או שיש גם משימת כתיבה? תרגום מילים?

למעלה