בקשר לכעס

בקשר לכעס ../images/Emo46.gif

אני מצטערת שאני פותחת דיון חדש אבל חשבתי שאולי זה קצת סוטה מהנושא של הדיון למטה... בכל אופן- אני לא אוהבת לכעוס. ואני מאוד מנסה לשלוט על הכעס שלי, כי כמו שאיציק רשם פה: "לכעוס על מישהו זה להאשים את עצמך בטעות של מישהו אחר" אבל לפעמים זה כל כך קשה לשלוט על הכעס שלך... לפעמים קשה לא להגיע למצב של כעס, לא משנה כמה מנסים... אני יודעת שהכעס לא יוביל לשום מקום, אני יודעת שהוא מיותר ובכל זאת- קשה לי להימנע ממנו. אז, מה שאני בעצם רוצה לשאול פה זה- איך נמנעים מכעס?

ניהול רגשי...

עיצות מעשיות ניתן למצוא בספרו של דניאל גולמן - אינטילגנציה רגשית. מומלץ בחום! נ.ב. אין לצפות לשינויים מיידיים, אבל בתרגול מתמיד מצליחים להפחית אותו...

פגעסוס

Well-known member
או לדפוק את הראש בקיר...

בפורום הארי פוטר עושים את זה כל הזמן... GYXOIO מפיג קצת את הרצינות...

^^flower^^

New member
הכל תלוי בכוח המחשבה שלך!!

אבל לפי דעתי זה בסדר לכעוס!! את לא צריכה להרגיש רע עם זה, פשוט אל תיהי כועסת וממורמרת כל הזמן, תכעסי קצת כשתרצי ותמשיכי הלאה...

לא

מבחינתי הכעס הוא בזבוז של אנרגיה. אנרגיה מבוזבזת. אני לא רואה שום תועלת שיכולה לצאת מכעס...

^^flower^^

New member
אין תועלת, אבל...

לי אישית אין ממש מה לעשות נגד זה! אם הכעס עוזר לי בצורה כלשהי אז אין לי בעיה איתו כשימאס לי לכעוס אני יפסיק, כשאני ירצה לכעוס אני אכעס! אני חושבת כמו כל רגש אחר, יש אנשים שאוהבים לכעוס ויש כאלה שלא!!

התועלת גדולה.

למרות שהכעס הוא רגש שלילי, תתארי לעצמך לאן היית מגיעה בלי שהיית כועסת. תריך לחשוב על זה. כיום אני לא כועסת, רק עצובה.

itsikd

New member
בגלל הכעס מגיעים למקומות לא רצויים

כאשר אנחנו כועסים אנחנו לא חושבים בהגיון הכעס מעוור את החושים !! ישנם מקרים שאנשים לא עושים דברים כמו שרצינו אותם החוכמה היא לא לכעוס אלא לחשוב על הדברים בהגיון להגיע לפיתרון מתוך שיקול דעת - לקחת החלטות נכונות כל פעם שכועסים מגיעים לתוצאות הפוכות ממה שרוצים נטרלי את הכעס ותראי שאת משיגה את מה שאת רוצה יותר בקלות ולמה את עצובה ??

זה לא העניין!

לא מדברים פה על זה שאני עצובה!!! הכעס חשוב, אבל צריך ללמוד לשלוט בו ולא להתעוור.

itsikd

New member
שוב - אני ממש לא עוור

אני רואה מה קורה סביבי - בדיוק מי מנסה לפגוע בי ולמה אני מתגונן נגד כל אחד כזה אבל כל זה לא אומר שאני צריך להרגיש שינאה לא השינאה מגינה עלי אלא להיפך היא זאת שמעוורת אותי וגורמת לי לעשות טעויות !! את כתבת על העצב שלך - אז את מצפה שלא נדאג לך ??

Tulula

New member
דווקא השנאה מגנה עלי...

כי מגוון הרגשות שאנו מכנים "שליליים" הם אלו שמבחינה הישרדותית גורמים לנו להעריך את הסביבה, מי מסוכן לנו ומי חבר וכו´. זה לא אומר שצריך להישאר עם הרגש הזה יותר מ2- שינות שמרגישים אותו, כי זה חלק מהיותנו בני אדם. ואם אתה מבטל את החלקים הרעים שלך אז אתה מבטל את כולך. אני מסכימה שצריך ללמוד לשלוט ברגשות, אך אי אפשר להימנע מלהרגיש אותם... שלך באהבה

Justin Angel

New member
בתור

עוסק מג´יק אני מציע לך שתנסי מדיטציה כדי להשתמש בכעם למשהו אחר. כלומר , אין טעם אף פעם לחוות רגש שלא רוצים ולנסות להפטר ממנו , זה פשוט בזבוז של אנרגיה , אז אפשר להשתמש באנרגיה הזאת למשהו אחר. אם את רוצה אני מוכן לתלות את המדיטציה בפורום.

itsikd

New member
פשוט אבל קשה

כל כעס הוא בעצם כעס על עצמך אם את רוצה להיפטר מרגש שלא נראה לך תעבדי על עצמך - תשאלי את עצמך למה את כועסת אבל ואבל גדול אל תחפשי את התושבות באנשים אחרים אלא אצלך בפנים - רק שם התשובות נמצאות ואצל כל אחד התשובות שונות כל האפשרויות שנאמרו כאן הן בעצם מה שכתבתי כאן תמצאי את הדרך שלך לרגשות הפנימיים שלך תתחברי אליהם ותשלטי עליהם

m_katzmann

New member
ללמה את כועסת?

חומצה שורפת, למה את כל כך כועסת? את האחרים את לא יכולה לשנות אבל את יכולה לשנות את ההתנהגות שלך. כדי לשנות את ההתנהגות את צריכה להבין קודם מה גרם לך לכעוס? למה על אותו המעשה אחד מגיב בצורה מסויימת ושני בצורה אחרת. קרה משהו בחייך שגרם לך לכעוס, את חייבת לגעת בכעס הזה לנטרל את המתחים השליליים שבו ואזאולי תוכלי להיות יותר אובייקטיבית לגבי מה שקרה שם. כי הרבה פעמים מי שמכעיס אותנו נמצא בעצמו במצוקה איומה. דמיון מודרך, או מדיטציות יכולות כאן מאוד לעזור. ואולי בשביל התחלה טובה יותר - שני את השם שנתת לך לשם חיובי יותר. מאיה

למעלה