בקשר לירח המלא

Marsha Figg

New member
בקשר לירח המלא

לפי התוכנה שלי והאתר שיש לי פה, מחר זה הירח המלא. לפי התאריך העברי, הירח המלא יום רביעי. מי צודק?

Bartal j

New member
זאת באמת שאלה טובה..

נראה לי שהירח המלא זה לפי התאריך העברי ,כי אני לא בטוחה ואל תתפסי אותי במילה אבל נראה לי שלוח השנה העברי נבנה בעיקר לפי מועדי הירח והוא מופשע מהם למדתי את זה לפני שנתיים ככה ואני לא זוכרת בידיוק...

כבר היה פה דיון על זה.

קודם כל, כדאי מאוד להציץ החוצה ולהביט בשמיים. יותר טוב מכל תוכנה. בנוסף, כדאי לראות כל חודש עברי - האם יש בו כ"ט ימים או ל' ימים - לא תמיד הירח המלא נוחת בט"ו (שוב, זה תלוי באורך החודש).

Weirdi

New member
מסכימה

אני לא אוהבת תוכנות למינהן- או התבססות על תאריכים שהתבססו על הירח לפני אלפי שנים. את מצב הירח אפשר לראות לבד, ואת החישוב של מתי הירח המלא הבא אפשר לעשות עם צורת הירח יחד עם זמן הזריחה. אם צריך את מצב הירח כל הזמן- שימושי לעשות טבלת-ירח לבד שאפשר להכניס או להוציא ממנה כמה פרטים שרוצים\צריכים. ומחר יש ירח מלא, לפחות באנגליה.

BlaT©

New member
מחר? אני לא חושבת...

הסתכלת אתמול בירח? הוא לא נראה גדול מספיק. יותר הגיוני שהוא ביום רביעי. אבל אני ממש לא בטוחה, כי אתמול הסתכלתי בלי משקפיים, וגם האתר שאני תמיד בודקת בו אומר שזה היום. אז... לא יודעת. מוזר.

מה זאת אומרת

"לא נראה גדול מספיק"? הגודל של הירח משתנה באותו הלילה כמה פעמים (אשליה אופטית) - כאן לא הגודל קובע, אלא הצורה שלו. ממה שנראה לי, בהחלט היה כבר ירח מלא.

ToryMaster

New member
המממ

לוידעת, על פי מה שהירח נראה אתמול בסביבות 11 בלילה, חישבתי שזה צריך להיות היום

BlaT©

New member
חיח. הגודל לא קובע.

אניויי, כשאמרתי גודל, מן הסתם התכוונתי לצורה. אבל כמו שאמרתי, הייתי בלי משקפיים, כך שסביר להניח שלא ראיתי טוב. ואכן, לא ראיתי טוב.
זה באמת היום..

למעלה