בקשר לטאקוונדו

Hellbeast666

New member
מאסטר ג'יי ג'אנג

הוא בא פעם בחצי שנה לארץ לאמן את המאמן שלי ועוד כמה הוא המאסטר של המאמן שלי בקוקסול(המאמן שלי זה ארז אהרוני) בעיקרון הקוקסול החדש שאתה מדבר עליו באמת לפני 50 60 שנה אל הקוקסול המסורתי והעתיק יותר הוא בן כמה אלפי שנים החדש נוצר בעצן לפני 50 שנה שטאקוונדיסטים יצרו את ההפקידו ואחרי זה שילבו את זה עם הקוקסול המסורתי וזה מה שיצא

מעניין מי מכר לך את הסיפור הזה

אתה באמת מאמין לזה ? זה לא נראה לך מוזר ? אין קוק סול עתיק, הרי מייסד השיטה הוא רק בן 64. קוק סול הוא רק מינוח. אמרתי כבר שהטכניקות עתיקות, והם הועברו ע"י שלוש מסגרות : 1. סה דו מו סול - אומנויות לחימה של השבטים הקוריאנים שהועברו מדור לדור. 2. בולקיו מו סול - אומנויות הלחימה שנלמדו במנזרים. 3. קונג ג'ונג מו סול - אומנויות הלחימה של המשמר המלכותי. זה הקוק סול העתיק שאתה מדבר עליו. מייסד השיטה למד מהרבה מאוד מורים שכל אחד התמחה אפילו בטכניקה אחת, ולאחר מכן איחד את כל מה שלמד לשיטה שלמה אחת בשם קוק סול וון. דרך אגב, עוד הוכחה לכך שלא הייתה אומנות לחימה עתיקה בשם קוק סול וון, זה השם. תפריד את המילים ותקבל : KUK = הלאום הקוריאני SOOL = טכניקה של אומנות לחימה WON = איחוד, איגוד יחד תקבל - איגוד אומנויות/טכניקות הלחימה של הלאום הקוריאני. כמה זמן קיים הלאום הקוריאני ? זה לא עם כל כך עתיק. הטאיקוונדואיסטים לא יצרו את ההפקידו. סביר להניח שאת ההפקידו יצר צ'וי יונג סול שלמד אייקי ג'וג'יטסו ביפן, ויש אומרים שהיה לו ידע קודם בטאיקיון עוד כשהיה בקוריאה. תלמידיו של צ'וי, שהיה להם ידע באומנויות לחימה אחרות, פיתחו את ההפקידו יותר, וייתכן אפילו שהם אלה שייסדו אותו ונתנו לו את שמו. אבל בכל מקרה, אין קשר בין טאיקוונדו להפקידו במובן זה. ייתכן מאוד, ולדעתי זו גם האמת, שטכניקות של הפקידו שולבו בקוק סול וון ע"י שני האחים המייסדים.

Hellbeast666

New member
צ'מע יכול להיות שמה שאתה אומר נכון

אבל המאמן שלי מתאמן בקוקסול כבר כמה שנים טובות וזה מה שהוא טוען... והוא מתמחה בקטע המסורתי של האומניות לחימה הקוראניות

תראה, המקור של הקוק סול בארץ זה

מאסטר סופר. התלמיד הכי ותיק שלו זה אני (קצת יותר משמונה שנים), כל היתר לומדים קוק סול פחות מזה, ואלו שהתחילו זמן מה אחרי, כבר לא בקשר איתו ולא לומדים אצלו. אז אני לא יודע ממי הם לומדים ועם מי הם מתאמנים, ואיך הגיעו למצב של יכולת הדרכה. זו שיטה מסובכת מאוד, ויש המון חומר. אז מעניין אותי לדעת למה אתה קורא "כבר כמה שנים טובות" ?

Hellbeast666

New member
--->>>

יש מאסטר דאן 6 או 7 בקוקסול שבא פעם בחצי שנה לאמן את המאמן שלי עכשיו בהתחשב בעובדה שהמאמן שלי דאן 3 והוא התחיל עם קוקסול ישר שקיבל את השחורה זה בערך 4-6 שנים אני משער...

את המאמן שלך

ארז אהרוני, נכון ? אני לא מכיר. אולי הוא איש טאיקוונדו במקור ? אני עושה קוק סול למעלה משמונה שנים ואני דאן 1. אז אתה צריך להיות בקוריאה ולראות מה זה דאן 3 בקוק סול, מכונת מלחמה. אתה מתאמן בירושלים, נכון ? מעניין אותי מאוד לראות את זה. אולי נקיים אימונים משותפים וסמינרים עם התלמידים של המאמן שלך, של מאסטר סופר ושלי ? לדעתי חבל שיש מועדוני קוק סול בארץ ואין להם קשר. מדוע אתם צריכים להביא דאן 6 מקוריאה, שיש כאן דאן 6 ישראלי ? יש עמותת קוק סול בארץ, מדוע אתם לא מצטרפים אלינו ? אני מעוניין לפתח את הענף של אומנות הלחימה הקוריאנית המסורתית כאן, ולדעתי, אם נשתף פעולה, רק נרוויח. אז מה דעתך ?

Pyongwon

New member
תגיד, פעם ראית בעיטה לראש שמעיפה או

אותך קיבינימאט (סליחה על האיוט, עיברית לא כ"כ טובה). תראה פעם קרב טאקוונדו אולימפי, תראה וידאו של ה-100 נוקאוטים, ואז נראה מה קורה. הלוואי קוריאוגרפיה - הרבה אנשים היו הרבה פחות נפצעים! ראית פעם נוק אאוט של טאקוונדו? זה יפה יפה! רק אל תהיה שם! קוריאוגרפיה, באמת!

avima

New member
נו לא ממש בטוח - יש כמה ולפעמים

גם מדברים. האמת בני-טאיקוונדו נעלם לי בזמן האחרון.

Pyongwon

New member
אוקי, בואו נעשה כאן מעט סדר...

א. כן, יש לי בעיה להיכנס ולשלוח הודעות עקב המחשב שלי. ב. גיל מכיר את אומני הקוק סול כמו שהוא מכיר את כף ידו. סמוך עליו. היה כאן איזה אחד לפני זמן מה (נראה לי לפני יהושוע סופר, לא בטוחה) בשם האן - אולי אליו אתה מתכוון? בנוסף לכך, בטוח יש איזה רישום מסודר של מי כל אחד ואיזה דרגה הוא. ג. עניין הטאקוונדו עלה בפורום זה זמן מה, כפי שציינו כבר מקודם; יש את אבי מת"א, בני מרמת גן, גיל קוק סול מהמון זמן, ועוד ועוד. סליחה אם פספסתי מישהוא, אל תבואו נגדי ביום כיפור! אבל מה שכן, אין מי שנכנס תמיד ויכול לעדכן - אני לא יכולה תמיד עקב המחשב... לא בטוחה אפילו אם הודעה זו תישלח. ד. מקווה שעזרתי, ושוב ייתכן שאני טועה!הרי אין אמת מדוייקת! ג'ס.

היי ג'סיקה, תודה על המחמאה

מאסטר האן, אם זה אותו אחד שאני מדבר עליו, ביקר בארץ לפני כמה שנים, והעביר סמינרים בהפקידו. הוא לא מקוק סול, אלא שייך ל-IHF איגוד ההפקידו הבינלאומי. אני לא ראיתי אותו ולא מכיר אותו, רק שמעתי עליו. אני חושב שאני יודע על איזה דאן 6 (???) בקוק סול מדובר כאן, אבל אני לא בטוח, אז אני לא אומר כלום. את יודעת בדיוק כמוני שיש מסחר גדול מאוד בדרגות בכל אומניות הלחימה, ומשום כך, אני נוטה לא להתייחס לדרגות על מנת להעריך אומן לחימה, אלא למקורות מהן הוא למד, כמה זמן (בשעות ולא בשנים) ומהי הרצינות שלו. אני לא נכנס תכופות לפורום, אבל מציץ מיידי פעם על מנת לבדוק אם אני יכול לעזור בנושא אומנויות הלחימה הקוריאניות. אני אשמח אם את תקחי חלק נכבד כאן ותעדכני ביחד איתי. כך, אני מאמין, יהיה יותר מעניין למי שיש לו שאלות בנושא השיטות הקוריאניות. מקווה שהמחשב שלך יסתדר במהרה גיל

Pyongwon

New member
כנראה תלוי מתי אני נכנסת.

בכל מקרה, כנראה שהוא התכוון ליהושוע סופר. ככל שאני יודעת, אין אף אחד אחר שמאמן קוק סול חוץ ממנו ואתה, כחניכיו הבכיר. יש כרגיל הרבה דברים שקורים, מקווה שהייתי לעזר! שמור על עצמך, ג'ס.

הוא לא מתכוון למאסטר סופר, את זה

הוא כבר אמר. הוא מתכוון לקוריאני בשם ג'אנג ג'יי. זה לא הפורום להביע את דעתי על הנושא. אני אשלח לך מסר.

Hellbeast666

New member
השם שלו זה ג'יי באנגלית בקוראנית...

אין לי מושג מה השם שלו אבל הוא בא אלינו למועדון והעביר לנו אימון בקוקסול ולפי התנועות שלו והכל אין ספק שמדובר ברמה גבוהה מאוד הוא גם הדגים לנו פומסה עם חרב ופומסה עם מקל למרות שלא חושב שזה ממש קשור לקוקסול

אני לא מתווכח על הרמה שלו

אני לא ראיתי את הביצועים שלו. הפומסה עם החרב והמקל כן קשורים לקוק סול.

למעלה