בקשר לטאקוונדו

Hellbeast666

New member
בקשר לטאקוונדו

אני באמת רואה שהוא לא מוזכר כאן כלל וכלל ... אולי כדאי להתחיל ...

Justie

New member
טאקוונדו

במקום להציע תעלה נושא. מנסיוני (3 שנים ב-טאקוונדו בארגון ITF) הגעתי למסקנה שזאת שיטה שיש לה הרבה מה ללמד. אבל להרבה אנשים שהכרתי והתאמנתי איתם זאת שיטה שמצויין להתחיל איתה ולאחר מכן לעבור לשיטות מורכבות ומסורתיות יותר. כמובן שלכל אחד מתאים משהו אחר וצריך למצוא את השיטה שאיליה אתם מתחברים ושתתרום לכם הכי הרבה. זאת דעתי (ובלי להעליב את המתאמנים בטקוונדו) צדק RyuKyuKenop

שי רגב

New member
דיבורים...

אנשים מדברים, בד"כ, על מה שמעניין אותם אישית ומה שנוגע אליהם. אם אתם (אוהדי הטקוונדו) תהיו כאן, יהיו מן הסתם, גם דיבורים על טקוונדו. לא?
אגב, יש כאן את ג'סיקה, שלפי מה שהבנתי היא "שרופה על טקוונדו"! בהצלחה וברוכים הבאים!

ethanguy

New member
לדעתי היא שיטה לא מציאותית

יותר כמו אמנות הכוריאוגרפיה מאשר אמנות לחימה

Hellbeast666

New member
בוא נרענן קצת ...

הטאקוונדו נוצרה מהקוק סול וואן אומנות לחימה קוראנית שנחשבת לאחת העתיקות ביותר בעולם הרבה יותר מהקונג פו ומהשוטו קאן ומכל שאר אומניות הלחימה העכשוויות. ככה שבעניין מסורת אם אתה מתעמק בה אתה יכול גם ללמוד עד גיל 80 ולא תספיק ללמוד הכל. עוד דבר יש שלושה תחומים לאומנות:הטכני,מסורתי וקרבי שזה הספורט הידוע עם המגנים וכו' הITF שהוזכר כאן זאת השיטה הישנה יותר שבארץ לא משתמשים וגם לא בהרבה מקומות בחו"ל ,כיום לומדים את הWITF פחות קטלנית ויותר יעילה. בקשר לכוראיגרפיה שהזכרת מקודם זה פשוט טיפשי לומר דבר כזה היא דבר ראשון אומנות שנית זה שאתה רואה בקרבות באולמיפיאדה שהיית או בכל מיני מקומות שזורקים בעיטות מדהימות לאוויר לא אומר שזה העניין ,היא אומנם מתמקדת בטכניקות רגליים וחלשה יותר מטכניקות ידיים ובגלל זה יש את הקוקסול וההפקידו להשלים את זה. ד"א ג'סיקה גם מאמנת אבל יש לה איזו שהיא בעיה בלהיכנס לפורום הזה(במחשב)

nitzano

New member
לא שאני מצדיק את ethanguy

אבל למיטב ידיעתי המצומצמת באמנויות הקוריאניות ,טאיקוונדו הינה תוצר של טאי-קוון העתיקה .
הקוק סול וואן אומנות לחימה קוראנית שנחשבת לאחת העתיקות ביותר בעולם הרבה יותר מהקונג פו ומהשוטו קאן ומכל שאר אומניות הלחימה העכשוויות.
עתיקה מהקונג פו ?!.גונג פו אינה אמנות אלא הגדרה .במידה ואין גונג פו בקוק סול וואן אזי אינה שווה כלל כאמנות לחימה . בהנחה כי אתה מתכוון להשוותה לאמנויות הסיניות
כדאי לצאת מתוך הנחה , כי לבטח הושפעה מן האמנויות הסיניות עקב ההסטוריה של שני העמים ויחסיהם מרובי השנים . כמו כן אין לשכוח כי לחימה ביד ריקה מנשק היתה ככל הנראה משנית ביותר בתקופה שלפני המאה ה 17 (?),דבר המצביע על כך שאינן עתיקות כמו שהיינו רוצים לקוות שהן . אם כך, בוא נתמקד בעובדות הקיימות ולא נמציא חדשות ע"מ לחזק דעותינו הרומנטיות .

מעט הבהרות בקשר לשיטות הקוריאניות

טאיקוונדו היא תוצר של טאיקיון (בעיטות) וקרטה (ידיים). משולבים שם גם טכניקות בסיסיות להגנה עצמית, הלקוחות מהפקידו. הטאיקוונדו נוסד בשנות החמישים. קוק סול וון הוא תוצר של שילוב הרבה מאוד שיטות קוריאניות (וגם לא קוריאניות) שאחת מהן היא הטאיקיון. קוק סול וון נוסד בסוף שנות החמישים, תחילת שנות שישים, כאחת מאומנויות הלחימה המודרניות. לכן קוק סול וון לא יכולה להיות עתיקה יותר מטאיקוונדו, ובטח שלא משאר השיטות שהוזכרו כאן (כולל שיטות סיניות). רוב השמות של אומנויות הלחימה הידועות כיום, ניתנו להן במאה ה-20 או לכל המוקדם במאה ה-19. הטכניקות היו ידועות עוד קודם, אך לא היו מאוחדות לשם ספציפי. כל שם של שיטה עכשווית כלשהי מעידה על מומחה לטכניקות לחימה (סיני, יפני, קוריאני וכו'), שהחליט למסד מגוון של טכניקות (שיתכנו מלאומים שונים), המהוות את הידע שהוא בחר לשמר, עם גישה מסויימת שלו ועל פי הבנתו וניסיונו הרב. וזה נוגע לכל אומנויות הלחימה. כאשר נוסד ביה"ס הראשון של אותו מורה, אז נוצרה השיטה. לומר, אומנות זו או אחרת היא עתיקה יותר, זה לדעתי לא רלוונטי בכלל. הטכניקות הינן עתיקות, וכן רוב הידע הכרוך בלימודן ויישומן.

Hellbeast666

New member
שטויות במיץ!

בא אלנו דאן 6 בקוקסול להעביר כמה אימונים וסתם נראה לי שהוא מבין יותר ממך בנושא והוא טוען שהיא עתיקת יומין ויש לה אפילו תיעודים בתנ"ך או לפחות להתחלה שלה בתנ"ך כמובן שהטאקוונדו בחלקו מהקראטה אבל הוא הרבה יותר מהיר והרבה יותר קליל

מי אתה ? אולי אני מכיר אותך ?

אצל מי אתה לומד ? הדאן 6 שאתה מדבר עליו הוא מאסטר סופר, המורה שלי. הוא בטח מבין יותר ממני. אבל אתה מתבלבל. הוא לא טוען שקוק סול עתיק. יש הבדל בין קוק סול, לבין הטענה של מאסטר סופר למקורות עתיקים בתורה, המעידים על היותם של בני ישראל גיבורים ובעלי יכולות הרבה מעבר למה שאנו רגילים לראות אצל טובי אומני הלחימה בעולם כיום. זה לא קוק סול, זו השיטה אותה הוא ייסד בשם "אביר" - מכלול אומנויות הלחימה הישראליות. אבל אני שמח שנפתח דיון על אומנויות לחימה קוריאניות. זה מה שרצית מהתחלה, לא ?

מי זה המאמן שלך ?

לא ידעתי שיש כאן עוד דאן 6 בקוק סול וון. אולי זה אותו ג'אנג שהיה כאן תלמיד של מאסטר סופר ? כנראה שכן. והוא טוען שקוק סול זה מהתנ"ך !!!??? בהצלחה לך.

למעלה