בקשר לחזרה בתשובה...

יא, מסכנה. מה עשית ממנה?

באופן טבעי לחלוטין, כשאדם מתבגר (אני נוטה לייחס את הספרות 17 שבניק שלה, לגילה) הוא שואל שאלות ותוהה תהיות על המשך דרכו. בניגוד להרבה מאוד נערות ונערים שאפילו לא מנסים להתעניין ולהתייעץ אלא הולכים ומשנים את כל החיים שלהם מבלי להבין לקראת מה הם הולכים, אילנית הגיעה לכאן כדי להתייעץ. בנתיים היא שלחה הודעה אחת וחיכתה לתגובות. אני לא יודע אם היא כבר קראה את השרשור שהתפתח או שהיא תתחבר מאוחר יותר. כך או אחרת, נראה לי שמגיע לה יחס מחבק מאיתנו ולא זלזול.

רבים עשו זאת טוב ממני

ולא הרגשתי צורך להוסיף גם אותי. הטפה? בהחלט. אני מרגיש מספיק נוח כדי לומר לLe Fay את דעתי.

Le Fay

New member
בצדק ../images/Emo6.gif

ואולי בגיל 17 גם דעתם של אחרים נורא חשובה, אבל שום בת, גם בת 17, לא יכולה להרשות לעצמה לשכוח שהיא כלי משחק בפוליטיקה של כוח, בזמן שהיא בונה את בית האסורים הפרטי שלה (כולנו קוראים עיתונים ויודעים בדיוק איך זה עלול להיגמר). חיבוק זה יופי, אבל במקרה הזה חשבתי שיותר דחוף להזהיר.

וואלה.

מעניין. כל העולם מסבבי חוזר בתשובה. החבר דירה שלי החליט שהוא חוזר בתשובה. איזה קטע אתו. אני אומר לו, תשמע, אם אשכח ואכבה את האור בשבת יהיה אסור לך להיכנס כשאדליק לדירה המוארת. ועוד כהנה וכהנה הלכות. ואז הוא אמר לי דאאאאאאי, כל הלכה שאתה מספר לי עליה מחייבת אותי, עדיף שלא תספר לי, לא אדע ואז לא אהיה חייב לעשות! כזה קטע!! איך שלא יהיה חזרה בתשובה זה דבר חיובי, הלוואי ויכולתי לעשות את זה, אבל כמו שכבר אמו רבותינו, מרבה דעת מרבה מכאוב", אנשים שיש להם שכל נאלצים להתמודד. רק משהו אחד אומר, עדיף שלפני שאת מחליטה ממש לחזור בתשובה (יעני מידרשה וכאלה) תראיני שתים שלש בנות שיספרו לך על החיים שלהם. שלא כמו חברי הפורום, קודמי, אני יודע שיש חוזרים בתשובה שנהנים מאוד מהחיים. (לדוגמא בן ארוש שהבטיח ללמוד תורה בכלא בהנאה. בן ארוש, שורף סיפרי התורה הסדרתי) אבל האמת האמת האמת, שחושי המחודדים כבר סיפרו לי שלא דובים ולא יער, אין אילנית ואין בת 17 מאחורי הסיפור הזה. בכל זאת כתבתי תגובה כי קצת התעצבנתי לקרוא אזהרות ואזהרות בלי שום סייגים. מקסימום נאמר לא יהיה לך כיף, תצאי בשאלה!!!מה הבעיה??? למה לחיות בבילבול?? למה לא לנסות??? מה הם ההפלצות האלה שאי אפשר לצאת??? כחרדים הצלחנו לצאת אז כחוזרים בתשובה תהיה בעיה??? לנסות מותר!!! רק מה! יש כאן מחברי הפורום שבטוחים שלחוזרים בתשובה חייב להיות רע, והם לא מוכנים לצאת בגלל ששדים עוטפים אותם! אם רע להם למה הם לא יוצאים? הנה, עופר לוי, יצא בשאלה. למה? הוא הסביר שהוא היה רגיל לג'קוזי ולמסאז'ים

למעלה