בקשר לחזרה בתשובה...

אילנית17

New member
בקשר לחזרה בתשובה...

אני ממש מבולבלת....מצד אחד אני מתה לחזור בתשובה ולשמור שבת....אבל מצד שני אני רוצה להינות בחיים חוץ מיזה החזרה בתשובה קשה בגלל שההורים שלי חילונים ואבא שלי שונא דתיים...ואני לא יודעת באיזה דרך ללכת כי אני גם גרה בחברה כזאת שיש לי חברה דתיה שאני מתה עחיה ויש לי חברה טובה שהיא חילוניה וגם אליה אני מתה...אז מי שהיה בעולם התשובה יכול ליעץ לי משהו...?

xslf

New member
אף אחד לא יכול לענות לך במקומך

ואני חושדת שבפורום יוצאים בשאלה אנשים לא מאוד מעודדים חזרה בתשובה. יש לי הרגשה שזה לא מקרי שאת שואלת דווקא כאן. מצד שני, יכול להיות שאני טועה (זו לא תהיה הפעם הראשונה). למה את רוצה לחזור בתשובה? מה מושך אותך בעולם הדתי/חרדי? בכל מקרה, את לא חייבת ללכת לכיוון החרדי ולנתק את כל קשרייך עם העולם החילוני. יש גם "דתיים לאומיים" המנסים לשלב מודרנה יחד עם יהדות, ויש גם מסורתיים, השומרים "טעמים מבית אבא" יחד עם אורח חיים חופשי למדי. העולם זה לא שחור ולבן, ובמיוחד בפורום זה, תשובות דוגמטיות וחד משמעיות לא תמצאי. כי זה מהות הפורום (לפחות לטעמי): "חזרה בשאלה". לחזור ולשאול שוב ושוב על כל דבר, ולסרב לקבל תשובות מוכנות "מלמעלה".

אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה.

אין לך מושג כמה החברה החרדית מושחתת. הכל עבודה בעיניים. מרחוק זה נראה לך נחמד אבל כשתיכנסי עמוק פנימה תקבלי בחילה. יש לי 2 עצות בשבילך: א) אל תתיחסי לרעיונות של מחזירים בתשובה. הם מנצלים את תמימותך, ואת חוסר הבנתך ביהדות, ומנסים בשקרים להחזירך בתשובה. ב) מי שמציע לך להיות "רק דתיה" ולא ממש דוסית עובד עליך. ככה כל החוזרים בתשובה התחילו: קצת מצוות פה קצת מצוות שם ולבסוף נהייו יותר קיצוניים מהחרדים. הסיבה לכך היא: הם חיפשו פיתרון לבעיותיהם וכאשר להיות סתם דתי לא עזר להם הם נהייו קיצוניים עוד ועוד. תהני מהחיים!

לא כדאי לחזור בתשובה מתוך בלבול

אילנית17 היקרה, לשמחתי לא יצא לי עד כה לחזור בתשובה, אבל נדמה לי שאני יכול לנסות לעזור. קודם כל תסכימי אתי שלא כדאי לעשות צעד כזה כשאת מבולבלת. (תארי לעצמך ליפול מגג גבוה בגלל בלבול...פשוט חבל) במצב של בלבול עדיף להירגע ולתת לעצמך זמן - הרבה זמן- עד שהבלבול יעבור. שנית, אם את חושבת שאת רוצה ליהנות מהחיים והחזרה בתשובה קשה - אז את צודקת, באמת לא כדאי לחזור בתשובה. מותר לך גם לחשוב על ההורים שבוודאי אוהבים אותך מאוד, ועל הצער הגדול שתגרמי להם. נכון, בסופו של דבר אנחנו חיים בשביל עצמנו ולא בשביל הורינו, אבל לפעמים מותר (ואפילו רצוי) לעכב או לדחות רצונות שלנו, לפחות עד שנגיע לבגרות - גיל 18. וחוץ מזה, האם נתת לעצמך דין וחשבון א מ י ת י מה את רוצה ב א מ ת, ולמה את מתה לחזור בתשובה? לשמור שבת את יכולה גם כחילונית כי שבת היא סמל לפסק זמן שאדם - כל אדם- צריך ויכול לעשות לעצמו ואין סיבה לשמור שבת דווקא לפי חוקים נוקשים שמישהו קבע בשבילנו. ולסיום, אילנית, למה את חושבת שהחזרה בתשובה תפתור לך הכול? תני לעצמך זמן להתפתח ולגדול, ללמוד, לפתוח את הראש, לפרוץ קדימה (ולא אחורה), להסתקרן, ליהנות, לרקוד, לשיר, לעשות כל מה שבא לך מתוך שמחה - הרי אם אחרי שניצלת את כל מה שהחיים החופשיים מאפשרים לך להפיק מהם, ועדיין תחשבי שאת רוצה לבחור במסגרת דתית נוקשה, תמיד תוכלי לעשות זאת, אבל אם תחזרי בתשובה עכשיו, לא בטוח שתוכלי לבחור עוד בחיים אחרים (כי כחוזרת בתשובה, בעוד שנתיים כבר תהיי מטופלת בילדים ובעוד ארבע שנים כבר יהיו הרבה יותר...האם זה מה שאת רוצה?

VITO LIGHTNER

New member
את יודעת?

שהחרדים אומרים "במקום שבעלי תשובה עומדים אין אף אחד יכול לעמוד", אבל השידוכים שיציעו לך הם כל החיגרים והפיסחים שבהם. ואין סיכוי שיקבלו אותך משפחה חרדית שורשית. וגם את ילדי החוזרים בתשובה לא מקבלים בקלות למוסדות נחשבים. אז תחשבי טוב טוב עם עצמך ורק עם עצמךלפני שאת נכנסת לתוך הסיפור הזה , כי קשה מאוד לצאת מזה אחר כך. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותשמרי על קשר טוב עם ההורים, כי הורים לא מחליפים.(ואנו יודעים מה זה כשההורים לא רוצים אותך)

Le Fay

New member
בדיוק. כי "מקום שבעלי תשובה עומדים

צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד" - בגלל הריח.

Le Fay

New member
וואללה?

(חוץ מאלה שרק מעשיהם הטובים עוד עומדים להם).

הצלחת לבלבל גם אותי

לא הבנתי למה את רוצה לחזור בתשובה? את מאמינה באלוהים? תאמיני. את רוצה לשמור שבת? תשמרי. היהדות הדתית מעניינת אותך? תקראי, תחקרי, תלמדי. זה לא אומר שאת צריכה לקבל את כל מה שכתוב כאמת כתובה בסלע, כמו בכל דבר, אחוז החוכמה ואחוז הבוליש שווים. יש הרבה דברים יפים (ממש) ביהדות, ויש הרבה דברים מכוערים (ממש עד כדי רפלקס קיא) בדת (בעניין הזה, כל דת). לעניין אבא שלך - זה ממש לא משנה מה הוא חושב, תמיד יהיו לך חיכוכים איתו. אם לא על יהדות דתית, אז על גלישה ספורטיבית (אגב, אני די בטוחה שהיהדות הדתית מתנגדת בתוקף לגלשניות בנות, בטח אם הן לובשות בגד יד (מכל סוג), בטח ובטח אם הן עושות זאת שלא בחוף נפרד). בכל מקרה, היהדות היא כל כך נרחבת שאין לך שום בעייה למצוא את הנישה שלך, את הדברים שאת אוהבת, מבלי לוותר על הדברים האחרים שאת אוהבת והכי חשוב מבלי לשרוף גשרים ומבלי להוסיף חיכוכים שגם ככה עוד צפויים לך.
בהצלחה. >ספל חמאה בברכת ברוכה הבאה
<

chim chim

New member
למה שלא?

למה שלא תשאלי את הצד השני את החוזרים בתשובה?(יש פה פורום כזה) שמעת את דעתם של יוצאים בשאלה עכשיו תשאלי את דעתם של חוזרים בתשובה

שלום לך יקירתי

קודם כל אני חושב שלא כדאי לפני גיל 18 לעשות שום שינוי בחיים ,זה לא טוב וזה מאוד בעייתי אבל אם את חושבת לחזור בתשובה תחשבי טוב טוב קודם לאן את הולכת ? [אני כותב את זה לטובתך נטו] האם את רוצה להיות סגורה במשך החיים שלך בתוך שכונה חרדית בלי שום אפשרות לראות את העולם? ועוד ,האם את רוצה שבניך ילמדו רק תורה וגמילות חסדים ללא עבודה? יקירתי,תחשבי טוב טוב

אסתי2002

New member
חזרה בתשובה- בגילך,עוד לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|

אני לא רוצה לדבר כמו סבתא או מורה מטיפה, אני היום בת 22 שנתיים וקצת אחרי שיצאתי בשאלה, הייתי חרדית ובגיל שלך- לאור כל החינוך שקיבלתי החלטתי להיות עוד יותר צדיקה ולדקדק במצוות.............. וכבר אז כשראו איזו צדיקה אני החליט לנסות לשדך לי בחור ישיבה, למדן וצדיק ונחמד ויפה, חשבתי אז- איזה אושר נפל בחלקי, אבל פתאום התברר שיש פרט טכהי קטן שלא ידעתי עליו הוא חרש לגמר, חשבתי אז לתומי- טוב מצווה, אבל הסתבר לי אחר כך שגם אני עם כל היותי תלמידה מצטיינת -נחשבת ל"סוג ב" וכי למה?- בגלל איזו סבתא שלי בעבר הרחוק שנישאה לגוי.......בשבילי אז זה היה הלם, מה אשמתי 100 שנה אחר כך? אז תחשבי בתור חוזרת בתשובה- מה יציעו לך????? לגבי- זו היתה תחילתה של דרכי החוצה- הייתי כל כך בשוק, אבל חיכיתי עד שהייתי בטוחה, אז לפני שאת עושה צעד שאין כמעט חזרה ממנו ללא משברים- תחשבי ולאט לאט...... אבל לכי על בטוח, אני אחרי משמרת לילה, מתה מעייפות, אחרת הייתי מפרטת יותר

rigoletto111

New member
מזעזע! איזו גזענות!

במקומך הפעם הבאה שהאמא מגיעה ומטיפה ש"את הורסת לעצמך את החים" הייתי אומר לה את דעתי על החברה החרית!

rigoletto111

New member
כבר כתב ש"י עגנון באירוניה מושחזת

על אותו אדם (או אישה?) שלא יכול היה להשתדך כיון שסב סבו אכל בימי שבתאי צבי (המקורי, לא שלנו) דובדבן אחד, כדי לקיים מצוות סעודת תשעה באב (ומצד שני לא לשבור את הצום). ובשל אותו דובדבן לא יכול נינו להשתדך יותר ממאה שנים אחר כך... <מה אתם, שנאוצרים? >

אל תבחרי ביהדות, כי אם בתורת המזרח

אם את אדם רציונלי שמתלבט, עדיף לך לבחור בדרך הרוחנית של תורת המזרח, על כל המדיטציות, יוגות וכדומה. אם את מרגישה צורך באלוהים, ברוחניות ובקדושה- אז לכי לדרך הזו. לפחות שם לא תהיי סוג ז'... אלא שווה בין שווים.

Le Fay

New member
אם את רוצה לקשור לעצמך את הידיים

הרגליים (והפה) לשארית חייך, ושמישהו אחר יוכל לומר לך תמיד מה עלייך לעשות - זה דוקא רעיון מצויין! (רק לא יכולה להבטיח שהמישהו הזה יהיה גם נחמד אליך, זה כבר עניין של מזל).

היא לא שואלת אחרים מה לעשות- היא רק

מתייעצת... וזה לגיטימי לחלוטין. ואנחנו יכולים לסייע לה- כמי שהיו שם, עזבו את המקום הזה ולעולם- לעולם- לעולם לא רוצים לחזור....

Le Fay

New member
זה בסדר, אחרי החזרה בתשובה

גם לא תצטרך לשאול אחרים: כבר יגידו לה מה לעשות. ומהמעט ששמעתי עד עכשיו, נראה לי שאילנית התרגלה לזה (שאומרים לה מה לעשות). בכולופן, יש עוד דרכים להתקרב ולבטא אהבה לחברות (או חברים) מלבד לאמץ את מכלול האמונות ואת אורח החיים שלהן.

למעלה