בקשר לזמן :)

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

mbrv

New member
בקשר לזמן :)

קראתי את השרשור הארוך האחרון על הזמן , וראיתי כי הרבה סיכמו כי זמן זה "שינוי" אבל... מה זה שינוי !? כאלמר , למשל מהירות היא שינוי ההעתק ביחס לזמן , ותאוצה היא שינוי המהירות ביחס לזמן , וכו'... אז זמן , הוא שינוי של מה ביחס למה ? אפשר לכתוב אז : t=da/db כלאמר , זמן הוא שינוי של a ביחס ל b . חשבתי אולי : a - מרחב. (xyz) b - זמן . אבל זה לא הגיוני , כי אנחנו מגדירים זמן בעזרת זמן ! אסור ! :) אז מה זה לפי דעתכם a ומה זה b , והאם ההגדה של הזמן כ... יחס בין שני גורמים , שינוי של משהו ביחס למשהו , היא נכונה ??

אורן51234

New member
נק' יחוס

הזמן הוא דבר קבוע ומוחלט-מעין אקסיומה (בשביל שמשהו יתרחש חייב להיות זמן, או ,הזמן הוא חלק מכל התרחשות), אך הוא לא סטטי, הוא דינמי מעיין נקודת יחוס שתמיד נעה. לכן אני לא מגדיר זמן בעזרת זמן אלה אומר: זמן הוא נקודת יחוס משתנה או ציר יחוס (אינסוף נקודות). היבט של העולם שתמיד בתנועה. אני משתמש בציר הייחוס הזה כדי להביע את השינוי. אם לא יהיה שינוי הזמן לא יהיה רלוונטי כי הוא לא משמעותי. אני מגדיר כל שינוי על בסיס אקסיומה אחת: כל דבר שמתרחש תלוי זמן.

ailag

New member
אם כבר לפי נגזרת

אז אם נשתמש בחדו"א שרק פיזיקאים מרשים: v = dx/dt dt = dx/v t = integral(1/v)dx עכשיו, אם תמצא דרך להביע את המהירות ע"י המקום ולא ע"י הזמן, נוכל לפתור את האינטגרל

mbrv

New member
יאאקס !:\

ואין מצב שאפשר לבטא כך אולי בעזרת משוואות דיפרנציאליות ביטוי ממשי לזמן ? שאולי יעזור לנו להבין את המשמעות הפיסיקלית שלו ? :)

1100F

New member
אגב, כן אפשר לבצע את האינטגרל

תמיש נוכל לשים את החלקיק בשדה כוח משמר, ואז תהיה מוגדרת אנרגיה פוטנציאלית. ואז נוכל לכתוב ש- (v=sqrt(2E-U(x)/m. ואם למשל U = 1/2kx^2, אז האינטגרל לא יהיה תלוי בתנאי ההתחלה. והרי לנו הגדרה של זמן ע"י חלקיק שמבצע תנועה הרמונית פשוטה. מסקנה נוספת מזה היא שזמן קיים רק כאשר ישנן מעוראות. כל עוד יש לנו יקום ריק ממאורעות (וזה כולל שאין אפ אחד שיתבוננן במאורעות או בחוסר מאורעות) אז לזמן אין משמעות. ולכן אין משמעות על לדבר על מה היה לפני תחילת היקום, כי הזמן לא היה קים.

ailag

New member
נ.ב.

אתמול הייתי עייפה מכדי לחשב, אבל .. נו נו נו, הכנסת טריגו להגדרת הזמן
איזה כיף כשכל ההגדרות של בסיס המתמטיקה מסתדרות יחד. ניסיתי לפתור את האינטגרל, אבל בטח פספסתי משהו. יצא לי t = 2sqrt(2Em²/k³) * arcsinx צריך לבדוק אם זה עובד לפי יחידות.. (לפי הבדיקה שלי, לא). בכל מקרה, עכשיו נותר רק לנרמל לפי, למשל, E = k³/8m² ולקבוע גבולות אינטגרציה שרירותיים.

1100F

New member
הפתרון של האינטגרל הוא

(x = Acos(wt + phi איפה ש- (w = sqrt(k/m

ailag

New member
חישבתי אחרת

ויצא לי ככה.. מצד שני, אני די טובה בטעויות חישוב.

למעלה