בקשר לזבקיקו

yannhs

New member
בקשר לזבקיקו

עברתי על מאמרים ישנים של אנשים ואם יותר לי להעיר הערה: ריקוד הזבקיקו אמנם אינדיבידואלי וכל אחד רוקד אותו כמו שבא לו אבל ניתן לראות מיד מי יודע לרקוד אותו ומי לא,וזאת מהסיבה הפשוטה של שמירה על קצב- לשיר זבקיקו יש מקצב פשוט והוא הולך ככה: אחת שתיים,אחת שתיים,אחת אחת שתיים, אחת שתיים, אחת, אחת וכך חוזר חלילה... (זה אמנם נשמע דבילי אבל תנסו למחוא כפיים לפי מה שכתוב) הרגליים של הרקדן חייבות לזוז או לפי המקצב במלואו או בדילוגים של תיבה כן תיבה לא (שוב,קצת קשה להסביר את זה במילים אבל דוגמא מצויינת נמצאת בקלטת הווידאו של סטראטוס דיוניסיאו, כשרקדן מצויין רוקד זבקיקו לצלילי "טאקסידזיס") עם הידיים אפשר לעשות ככל העולה על רוחכם.

GLGGM

New member
אם אתה לא יכול להסביר במלים...

מדוע אתה כותב? עכשיו תסביר לנו בבקשה את את השאלה הבאה: כיודע קצב הזייבקיקו הוא 9/8. אתה כותב שהקצב הוא :"אחת שתיים,אחת שתיים,אחת אחת שתיים, אחת שתיים, אחת, אחת וכך חוזר חלילה... " כעט אם סופרים כל מילה מהמילים אחד ושתיים הוא תיבת קצב אחת ,אנו מגיעים ל-11 תיבות קצב. אם "אחד שתיים" הוא תיבת קצב אחת, אנו מגיעים ל-7 . איך אתה מתאים את זה כשהתזמורת מנגנת קצב של 9? ידידי אם כל הכבוד ריקוד לא מלמדים ולא מסבירים כבתב. את תולדותיו ואת משמעותו, אם ישנה כזאת, כן, ובמקרה דנן חרשתי את כל הכתובים ביוונית וטרם ראיתי הסבר על צעדים של זייביקיקו. יום טוב לכולנו

yam1000

New member
אנגלה קבל תיקון לגבי קצב הזבקיקו

קצב הזבקיקו,או בשפה המקצועית המוסיקלית "time-signature" הוא-4\9 ולא 8\9 ועמך הסליחה.מקווה שעזרתי במשהו. {הכותב הוא קלידן וזמר שעוסק בין היתר גם במוסיקה יוונית.,] יום טוב לכולם צביקה.

zbekiko

New member
בידיים בידיים

עם הידיים לא עושים מה שעולה ברוחכם ,אולי אלה שרוקדים את השירים של וולאניס עושים כך. בריקוד הזבקיקו כפות הידיים לא עוברות את גובה הכתפיים ועוד מוטות מטה , הריקוד הוא כתגובה לשבר ועצב. ידיים למעלה זו שמחה או בורות.

yannhs

New member
אז קודם כל

אני ממש לא שומע וולניס שנית כל הכוונה שלי הייתה שיש הרבה מתלהבים שרוקדים זבקיקו יעני מי ישמע הם למדו אותו ביוון במשך חודשים וזה לא נראה כך! כשאמרתי שעם הידיים עושים מה שרוצים לא התכוונתי שאפשר גם , אני יודע, לנפנף בהן כמו משוגעים, אלא שהחוקים הבלתי כתובים לגביהן פחות נוקשים מאשר הרגליים אני בעצם בצד שלך אדון זבקיקו אד'רפה מו, וגם אני רואה הרבה שרוקדים זבקיקו ממש גרוע אבל נמצאים בפוזה של אנתוני קווין ולגבי האדון הנכבד GGLM אם אתה גם לא יודע אז למה אתה כותב? מסתבר שכל ההסבר שלך לגבי תיבות היה לא נכון

orna44

New member
בעיני זבקיקו

הוא קודם כל ריקוד מהנשמה. אפשר לנחש מקילומטר מי רוקד בשביל הדאווין ומי מהנשמה. בכל השאר אני לא מבינה. אה, עוד הערת אגב או יותר נכון ציטוט "מדברים כה הרבה על המוסיקה, אך אומרים כה מעט. למעשה אני מאמין כי המילים אינן מספיקות לכך, ולו מצאתי כי הן מספיקות - הייתי בודאי מוותר על חיבור מוסיקה..." את זה אמר מנדלסון. לדעתי אפשר לכתוב בדיוק אותו דבר על הריקוד. ואילו אנו, שאיננו יודעים לחבר מוסיקה וגם לא לרקוד - לא נותרו לנו אלא המילים ועל כן אני מציעה שכל אחד יכתוב את אשר על ליבו ואיש לא יעצור בעדנו.

the greek

New member
אחח .. המלומדים ...

כן, אחחח המלומדים. אכן ישנם הסברים ואכן ישנן תאוריות ושמעתי שאפילו יש שיעורים. פעם נתנו פה קישור לאתר שמראה לך את הצעדים. מוסיקת הרמבטיקו היא מטבע מאוד פשוטה ומאוד בסיסית מוסיקלית. אין (כנראה) אדם אשר אוהב מוסיקה "מסודרת" כמו קלאסית לדוגמה שאוהב גם את מוסיקת הרמבטיקו. בשבילו זו נשמעת כמעת קאקופוניה. נכון, אם השנים "קמו" להם רמבטולוגים ונכתבו עשרות אם לא מאות ספרים ועשו סרטים וסדרות ואופנה , ובעצם מה לא. וטוב שעשו כך כי רק כך תרבות יכולה להשמר לאורך שנים. הריקוד לעומת זאת הוא חלק בלתי כתוב של הפולקלור או התרבות המסוימת הזו. אף אחד (!!!) לא כתב או רשם איך צריך להראות הריקוד, וכוונתי היא אף אחד מהאנשים האוטנתיים ולא אלו שכמו אחריהם. תמצאו בהרבה מקומות תיאורים ציוריים לגבי צורת הריקוד ואיך שאמרתי קודם אפילו תמצאו כתובים לגבי הריקוד. תקופת הרבטיקו היתה אחת התקופות הקשות ביותר לעם היווני, עוני , רעב , מלחמה , בגידה , סמים , אלכוהול ומה בעצם לא היה שם זו היתה תקופת ההרס העצמי (לפעמים נדמה כי הם לא נגמלו מתקוםה זו עד היום) האומה הלאום העם היווני בעצם בשנים אלו היה פצוע ושותת דם, ובתוך כל זאת גם "בולע" את גאותו שכל כך יקרה לו. המוסיקה היתה מפלט מן BY PRODUCT של היגון והעצב. כמובן פועל יוצא גם של המוסיקה היתה הריקוד שנתן ביטוי למצב הרוח, לכן ברובו הוא קודר כבד שיכור ומסטול. מילות השיר והמנגינה הם אלו שמביאים את הרוקד למצב נפשי של לתת ביטוי פיזי לתחושותיו על ידי ריקוד. בריקוד האדם יבטא לעצמו בלבד את תחושותיו אך הוא גם יידע שעוד אנשים מביטים בו. להבדיל ממה שקורה היום האדם קודם כל יודע (!!) שאנשים מביטים בו ורק לאחר מכן אולי, אולי ייתן ביטוי לתחושותיו הנפשיות. זה מה שעושה את ההבדל בצורות הריקוד השונות שכולנו רואים. אנחנו אוהבים לראות רקדן שרוקד לנפשו ושופטים אדם אחר הרוקד בשבילנו. אל תטעו גם אז היו רקדנים שונים ומשונים, גם אז היו "קפצנים" ו"מסטולים" ו"חרמנים" ו"מדלגים" והם הכירו אותם לפעמים צחקו עליהם ולפעמים כיבדו אותם, אבל מה שבטוח הוא כי הם רקדו כמו שהם הרגישו ולא כמו שהאחרים רצו שהם ירקדו.

F a d i

New member
שרשור יפה ו"מכובד" לנושא סבוך

היסטורית הדעות חלוקות..וכיף לראות את מה שכולם כותבים אבל יש לי הא(ע)רה אחת קטנה אני חושב-לאור המוזיקה המודרנית-שצריך להבדיל בין ריקוד הזבקיקו ומוזיקת הרבטיקו...כי את הרבטקו הפסיקו לייצר באמצע שנות החמישים..אבל זבקיקו עד היום ומחר ימשיכו "להלחין" ולעשות...! הרי "כולם" שרים זבקיקו-עובדה שהאלבום החדש ביותר של "אנזלה דימטריו" נקרא "אנזלה שרה זבקיקו" וכנ"ל גם ספאקיאנאקיס ואפילו כארולה ואחרים.. אין דיסק שיצא בשנה האחרונה שלא כלל בתוכו שירי "זבקיקו"...שעליהם רוקדים אלה שיודעים לרקוד ואלה שלא..אבל כשאומרים רבטיקו..זו היתה תקופה ודרך חיים ועצרה איפשהו בשנות החמישים..(ולדעתי לא על כל שיר רבטיקו אפשר לרקוד זבקיקו..!) זהו לבינתיים (עד שאזכר במשהו נוסף..)

zbekiko

New member
ניפוי

מצטער שאני מגיב רק שאני רואה ידע רב מידי בתגובות. מוסיקת הרבטיקו מתחברת לאוהבים מוסיקה קלאסית הרבה יותר מסגנון מוסיקה אחר במיגוון היווני . הסולמות במוסיקת הרבטיקו קרובים יותר לליבם ולקירביהם .יעידו כל הלבנבנים והעיגולדים שמצטרפים לאוהדי המוסיקה היוונית . תראה מי נוסע ליוון למופעים הגדולים והראותניים עם שמות מפורסמים שרוב המוסיקה שם אפשר לשמוע ע"ז זמרים גדולים יותר באנגלית( פרט לכמה מוטיבים שמזכירים ויש להם נגיעה ליוונית ). לעומתם אלו שהולכים למקומות המסווגים כאתרי רביקו . מוסיקה יוונית עכשווית אינה מושכת הרבה קהל חדש פרט לאלו שממשיכים ממוסיקה ים תיכונית מעפנית ברמה ירודה ומוצאים חיבור לכל מיני צמדים מזוויעים המשמיעים מוסיקה שגם ביוון מתביישים להאזין לה.

zbekiko

New member
תוספת לניפוי

מוסיקת הרבטיקה היא בלוז טהור וחובבי הבלוז לא ישעמו קקופוניה ברבטיקה אני מסתכל סביבי ורואה את כל אלה שהדבקתי בחיידק רובם באים מקלאסי וגאז.

SNER

New member
יאסו לרקדנים ולפרשנים על ...

הדיון האקדמי הדיון הבא יהיה על ריקוד ה"חספיקו" והיתר .לילה טוב לכל הרקדנים ותעשו הרבה אימונים ואולי תזכו ב"אוסקר".

zbekiko

New member
יודעים אנחנו

את המקום שאתה פוקד שאתה רוצה לשמוע מוסיקה יוונית טובה . לא שומעים בארץ את השירים שמבוצעים שם וכל פעם שיר וביצוע חדש . והזמר אח...הוא יודע להעביר את הערב בכיף וברמה. בינתיים בשלב זה נכון להיום המקום היחידי השווה.

zbekiko

New member
המקום העגול של יום חמישי

אני חושש שאם אכתוב את שמו מישהו מוכר יזעק " שוב פרסומת"

למעלה