למה לאף אחד אין את הזכות להמליץ???
לאף אחד אין את הזכות להחליט בשביל האשה, זה נכון. אבל להמליץ??? להגיד לה את דעתך? להסביר לה את הקשיים והבעיות? למה לא? מה יש, אשה היא יצור רפה מוחין וחסר יכולת להחליט, שברגע שמישהו ממליץ לה משהו, זהו, נגמר שיקול הדעת שלה? לכל רופא, מתוקף תפקידו, יש הזכות להמליץ להורים לבצע הפלה אם בעובר יש מום קשה. ילדים חולי תסמונת דאון (אם לקחת את דוגמתך הקודמת), פרט לפיגור, סובלים ממספר גדול של מחלות, ובכלל זה מחלות לב, אלצהיימר בגיל צעיר, ושלל הפרעות בכל מערכת אפשרית בגוף. למה להוליד ילד שיצטרך לחיות עם כל זה, ובסוף למות בסבל בגיל צעיר, במקום להוליד ילד בריא? נכון, אחרי שהילד כבר נולד, ואחרי שכבר התקשרו אליו, הורים לא היו מוותרים עליו. אבל זה נכון לגבי כל ילד שהוא. אבל לפני שהילד נולד הוא רק בגדר פוטנציאל. פוטנציאל לאהבה, פוטנציאל לקשר. ואותו פוטנציאל יהיה קיים גם עבור עובר אפשרי אחר שייהרה מביצית אחרת וזרע אחר כמה חודשים מאוחר יותר. אז אני לא אומרת שצריך, בהכרח, להפיל עוברים עם מומים. אני רק אומרת שהטיעון הספציפי שלך לא תקף. אחרי שהילד נולד ונוצרים הקשרים בינו לבין משפחתו, המשפחה לא היתה מוותרת עליו. אבל לפני - הוא רק בגדר פוטנציאל, ואף אחד לא צריך להרגיש מחוייב בגלל פוטנציאל. כי אם אני ארגיש מחוייבת בגלל פוטנציאל, אני גם אתענה על כל הביציות שנתתי להן להשטף מהגוף שלי בכל חודש שלא טרחתי להכנס להריון מתחילת הפוריות שלי ועד היום. כי מי יודע - הרי כל אחת ואחת מאלו היתה יכולה להיות ילד שאני אוהב מאד, ארצה מאד, ואם היו שואלים אותי, הייתי אומרת שלעולם לא הייתי מוותרת עליו, לא? ואגב, אם יש דבר שמתועב בעיני, זה הנטייה הזו לשכנע הורים להשאיר ילדים עם מומים כחבילה שאין חפץ בה. הילד כבר נולד. הוא קיים. הוא חי. יש לו צרכים. יש לו רגשות. איך אפשר להתייחס אליו כאל חפץ מיותר? איך אפשר להשליך ככה ילד יוצא חלציך? איך אפשר ככה לשמוט אחריות על אדם קטן שאתה אחראי להבאתו לעולם?