בקשר לדתות

mike0brv

New member
בקשר לדתות

יש לי דילמה בקשר לדתות שאני היית מאוד שמח אם מישהו היה יכול לעזור לי לישב אותה : יש הרבה דתות בעולם .... (טוב , אני לא ידוע אם הרבה , אבל יותר מאחת) לכל דת יש עקרונות וחוקי בסיס , ואילו המטרה של רוב הדתות היא שמאמיניה יחיו חיים טובים בחיים שאחרי , ושיחיו חיים נכונים פה ... זאת ע"י השמירה על החוקים של הדת.... אבל הבעיה היא שלכל דת יש חוקים משלה , וכל דת בטוחה בשיא הביטחון שהחוקים שלה הם אלו שיגאלו את המאמין ! ומה עושה האדם המסכן שבאמת שרוצה לחיות חיי "נצח" מעולים בגן עדן ( או איפשהו) ולא בגיהנום ( או איפשהו) ... האם דת מסויימת היא רק עיניין ספציפי של משהו יותר מופשט ? כלאמר ... לא חושב איזה דת אתה הולך לפניה , אלא העיקר שאתה הולך אחרי דת כלשהי ושומר חוקים כלשהם ? איך אפשר " לבחור" את הדת הנכונה כשאר יש כ"כ הרבה דתות עם כ"כ הרבה עקרונות מנוגדים ושכל דת אומרת לך שהעיקרון של השניה הוא לא נכון ושלהם נכון ... וכל דת כ"כ בטוחה בעצמה ?? תזערו לי בבקשה ! תודה !

Henryf

New member
תלך לפי הרוב.

mike, אתה מעלה שאלה גדולה. אומרים שאי אפשר להוכיח לוגית לא את קיום האלוהים ולא את אי קיומו. לדעתי הבעייה שאתה מעלה אמנם לא מוכיחה את אי קיום האלוהים, אולם מוכיחה שגם אם אלוהים קיים, אין לאדם אמצעים שכליים לבחור את הדרך לעבודתו. mike, לדעתי הפורום הנכון לעלות שאלה זו הוא פורום לייבוביץ, כיון שלייבוביץ היה מאמין גדול, ויחד עם זאת איש הגיון חד עד כאב. איך יראה פורום לייבוביץ את הקונפליקט הלוגי?

וממתי הרוב מהווה בסיס לצדקת הדרך?!

בע"ה עיין ערך: רוסיה הקומוניסטית, איטליה הפאשיסטית, גרמניה הנאצית וכו וכו חסדי אומות העולם אילו בדיוק האנשים שהלכו כנגד הרוב.

notafish

New member
ממתי בוחרים דת?../images/Emo19.gif

אתה מניח שאדם בוחר דת כמו שהוא בוחר לאיזה סרט ללכת, או איזה גבינה לקנות. לאמיתו של דבר, השאלה באיזה דת להאמין נקבע ברוב המקרים ע"י הדת שההורים שלך האמינו בו, ובשאר המקרים ע"י טיעונים רגשיים כגון הכריזמה של המחזיר בתשובה שנתקלים בו.

Henryf

New member
זה נכון,

אם כי קיימים בהיסטוריה מקרים של קבוצות שרצו לבחור לעצמם דת ובעיקבות כך ביקשו מחכמי דת שונים להתאמת ביניהם להוכיח הדת של מי נכונה. הכוזרים הם דוגמא.

benny afro

New member
לפי דעתי... עלייך ללכת לפי הדת

הכי עתיקה שעברה הכי הרבה זמן על כדור הארץ ושרדה- וזוהי היהדות... וחייבים לשפוט כל דת גם לפי המנהגים שלה...אני למשל לא אתקרב לאיסלאם בגלל עיקרון נקמת דם וגם בגלל הג´יהד...שזה דברים מטורפים...

dvofgael

New member
היהדות היא לא הדת העתיקה ביותר

אם ההיתה לומד קצת היסטוריה, ההיתה יודע שקדמו ליהדות הרבה מאד דתות גם באזורנו (מסופוטמיה) וגם כמובן באזורים אחרים על פני כדור הארץ. הדתות העתיקות הללו היו מאד מורכבות ולא קל לאדם היום להבין את מלא משמעותם. אנו נוטים לזלזל בהן בפרט בשל ריבוי האלים שבהם. אם לומדים את הסמליות שקימת בדתות, מגלים שכולן דיברו או הבינו שקיים אל אחד, בורא אחד, מקור אחד לכל הבריאה. הרי לא יתכן מבחינה הגיונית שיהיה יותר מאחד, אך האחד הזה שכולל הכל הוא מופשט מאד וקשה לכן להתיחס אליו. לכן הם נתנו ביטויים שונים לאחד הזה, ובעזרת הביטויים הללו קל היה יותר להתקרב אל האחד המופשט. אתן דוגמא כדי שהדבר יהיה יותר ברור: עם אני לוקח בן אדם ששמו עמית ורוצה להכיר אותו לעומק עלי לבחון אותו מכמה שיותר זויות, עלי ללמוד איך הוא נראה ומתנהג כשהוא בעבודה, בבית עם משפחתו,בים,במילואים,בלילה לפני השינה, וכו´ מאחר ובכל המסגרות הללו הוא נראה שונה הוא לובש בגדים אחרים או לא לובש (כמו בזמן מקלחת), מאחר והוא מתנהג אחרת ע"פ הסיבה בה הוא נמצא, אנו יכולים לטעות ולחשוב שאנו חוזים במספר אנשים שונים, אך לא, זהו אותו עמית, עמית בים עם בגד ים משחק מטקות, עמית בעבודה לבוש בחליפה באמצע דיון בחדר הישיבות, עמית עם תחתונים רגע לפני שהוא נרדם בלילה. זהו האחד בביטויים שונים, ובחינה של כל הביטויים הללו יכולה לעזור לנו להבין יותר מי הוא עמית. ביהדות, בקבלה, מדברים על עץ החיים, סמל שמורכב מעשה ספירות שמסמלים את הביטויים השונים של האלוהות האחת.השלושה הראשונים הם כתר חוכמה בינה, ז"א הבורא בתפקיד של חוכמה כביטוי של חוכמה, הבורא בתפקיד של בינה- אינטליגנציה, וכו´. כשעושים מחקר השוואתי בין הדתות כמו יהדות מצריים העתיקה, יון, רומא, וכו´ מגלים שכולם התיחסו לאל מקורי אחד ולפנתאון של עשר אלים (כוחות) ביטוים של האחד המקורי. לדוגמא בקבלה אמרנו שיש את השילוש כתר חוכמה בינה, בהודו יש את ברהמה וישנו שיווה, בסין טאו יין יאנג, ביון אורנוס כרונוס וזאוס, במצריים אוזיריס איזיס והורוס,בנצרות האב הבן ורוח הקודש וכו´. כשלומדים כיצד התיחסו אותם תרבויות לכוחות אלו מגלים שהיתה להם התיחסות זהה.(לא כאן המקום לפרט, גם כך כבר כתבתי יותר מידי).

masorti

New member
הוא דיבר על הדת העתיקה ביותר ששרדה.

למיטב ידיעתי, הדתות שציינת לא שרדו. ובלי קשר... כשעושים מחקר השוואתי בין היהדות לאמונה היוונית, מגלים שהיוונים האמינו בסדרת אלים נפרדים ולא בהתגלמויות של אותו אל. אזכיר לך שזאוס, פוסיידון והדס הם אחים, וכולם בניו של קרונוס. אם אתה רוצה לטעון שזוהי העתקה פסיכולוגית של אמונה בכוחות שונים של אותו אל - זכותך. אבל זו פרשנות חילונית-מודרנית של הדברים. היוונים לא ראו זאת כך, ומבחינתם זאוס ופוסיידון הם אלים שונים (שאפילו רבים לעתים זה עם זה).

masorti

New member
זה כבר מעניין...

מכיון שאפילו לפי העדויות הארכיאולוגיות היהדות חיה כמעט 3000 שנה (ממצאים מימי בית ראשון), יוצא שההינדואיזם הופיע לפני כ-9000 שנה. כבודו מוכן להביא לינק רציני שמתאר הינדואיזם ב-6000 לפנה"ס? (נתתי לך הנחה... דרשתי פי 2 ושני שליש מהיהדות ולא פי 3)

Henryf

New member
תודה עבור ההנחה

אני מתייחס להודעה של dvofgael מ- 19:48 02/09/02 מפורום זה, בו הוא כותב: ההינדוהיזם היא הדת הקדומה ביותר בהודו, משערים שהיא החלה ב 12000 לפנה"ס זמן כתיבת המהבארטה, אך יתכן שהיא קדומה יותר... אם אתה מטיל ספק בידיעתו, אנא אמת אותו עם האינפורמציה שלו. ד"א: תודה על ההנחה, חן חן. בברכה

masorti

New member
12,000 לפנה"ס?? חה חה. אנא קרא..

את הפיסקה הראשונה בלינק_1. ותוכל לקרוא גם את תחילתו של לינק_2. ולמען גילוי נאות, הנה גם לינק_3. אתה תגלה שהסימנים הראשונים לדת קדם-הינדית היו ב-3000 לפנה"ס, כאשר ההינדואיזם עצמו נוצר בסביבות 1500 לפנה"ס מתערובת של אמונות של עם פולש הודו-אירופי ועם מקומי. המהרבטה נכתבה בכלל באלף הראשון לפנה"ס. 12,000 לפנה"ס?? חה חה חה.... ההודים עוד טיפסו על עצים באותה תקופה.

מנפלאות המתמטיקה - הידד להינדואיזם

הסימנים הראשונים להינדואיזם היו בסביבות 3,000 לפני הספירה? וכמה יהודים היו מאז ימי אברהם לעומת כמה הינדים? אופס, אם הרוב קובע אז יאללה להינדואיזם! הטיעונים האלה של "אבא שלי יותר חזק" ו"הדת שלי יותר עתיקה ומרובת צאצאים וניצחה בהישרדות", הם מניעים חיצוניים בלבד ולא מספקי נפש לבחירת דת. אחרי הכל, איזה קשר יש בין "אמת" ל"סטטיסטיקה"? אז כל מי שרוצה להגיע למקום אליו קורא לו לבו, יקשיב נא לליבו ולא למליארדי מאמינים בכל השנים, או שהוא יסבול מזמזום תמידי באוזניים. נ.ב. מתי חי אברהם אבינו?

masorti

New member
מה הפואנטה שלך?

לעג ליהדות או לעג להינדואיזם? בכל מקרה, אני לא התחריתי ב"מי עתיק יותר" וגם לא ניסיתי לשכנע אנשים לקבל דת זו או אחרת. פשוט ציינתי שהובאה כאן שטות מספרית. נ.ב. מקובל להניח שאברהם אבינו חי במאה ה-19 לפנה"ס.

למה ללעוג בכלל לדתות?

מה שכן מאד מוזר זה לנסות להוכיח באמצעים סטטיסטיים, מהי דת האמת ומה לא. וכאן הצבעתי על בעיה קטנה - אולי לפי אורך השנים זו היהדות (אני לא היסטוריונית ואין לי מידע מדויק לגבי זה), אבל בנוגע למספר המאמינים - ההינדואיזם לוקח את היהדות בהליכה. כך שגם מי שמנסה להצטרף ולהיות הכבש של העדר החזק והגדול יותר כסימן לזה שזה העדר נושא האמת האמיתי, עדיין הוא נמצא בבעיה - לפי איזה כלל לבחור את העדר? ואין שום רציונל "אמיתי" למה לבחור בכלל זה - אורך השנים, או בזה - מספר המאמינים, כי שניהם קריטריונים לחוזק (וגם על זה כמובן אפשר להתפלסף). אני לא מכירה דתות נלעגות. אני מכירה אנשים שלועגים לדתות מבלי להכיר אותן לעומק, וזה בעיני לא בסדר.

masorti

New member
מה את רוצה ממני?

תראי לי איפה ניסיתי להוכיח באמצעים סטטיסטיים (או בכל אמצעי אחר) מהי דת האמת. כל מה שקרה הוא דבר פשוט... מישהו הפריח בתחילת השירשור שטות על 12,000 שנה להינדואיזם, ואני הוכחתי לו שהוא מדבר שטויות. אם יש לך בעיה עם העובדה שהיהדות עתיקה יותר מאשר ההינדואיזם (או לפחות מאותו סדר גודל) - אל תאשימי אותי בכך.

מה אתה רוצה ממני? :)

אין לי בעיה עם מי יותר עתיק. אין לי בעיה עם מי יותר "גדול", "חזק" או "גיבור". האם זה שאולי אינני מסכימה עם אי אלו מעמדותך, אומר שיש לי משהו נגדך? בפירוש לא! שתהיה לך שנה טובה ומתוקה.

benny afro

New member
אממממ אמרת...

שההינדואיזם לוקחת את היהדות בהליכה אם מסתכלים מספרית... אבל אתה לא יכול להשוות את זה...ראה את מספר האנשים שנחשפו לדת היהודית,מספר מליונים,לעומת אלא שנחשפו להינדואיזם,יותר משני מיליון... אין בסיס להשוות מספרית...

למעלה