בקשר לאורל:

שני כהן3

New member
בקשר לאורל:

שלום. אני עולה ליב ואני עושה 5 יחידות (כפי הנראה...) והבנתי שחלק מהבגרות באנגלית היא אורל - דיבור. חלק זה מפחיד אותי יותר מהחלקים האחרים כיוון שיש לי טעויות GRAMMAR רבות (יותר בדיבור מאשר בכתיבה כי בכתיבה יש זמן לחשוב על כל מה שהמורה לימדה כל השנה...). הטעויות כמעט בלתי נמנעות עקב חוקיות הדיבור באנגלית השונה כל-כך מזו בעברית. האם יש דרך שאוכל להתאמן בה על הדיבור באנגלית בשבועות הנותרים של החופש? פשוט מרחף עליי איום קל של הורדה ל-4 יחידות דבר שאני ממש ממש לא רוצה! בתודה מראש - שני

silver bird

New member
אם יש לך כבלים

תפתחי fox news אם אין לך אז cnn ותתחילי לתצפת הרבה על האנגלית, כשאת רואה סרט את תקראי את הכתוביות ורק שיש מילה שאת לא מבינה תורידי את העיניים לכתוביות, אם אין לך סבלנות לקרא ספרים כדי לשפר את האנגלית אז הנה המלצה משונה אבל מוזרה, תקראי ביקורות סרטים באינטרנט (כגון IMDB.COM) אלא קטעים קצרים שלא צריך להתעמק יותר מידי כדי ללמוד מילים חדשות ולהשתמש במילון כמובן! אחרת לא לומדים כלום ודבר אחד חשוב, במבחן בעל פה לא צריך להסתבך עם אוצר מילים מספיק להם לראות שאת דוברת אנגלית שוטף ! אני עשיתי בגרות לא אמרו לי את זה והסתבכתי והסברתי על חלקים של מצלמה ונכנסתי לאוצ מילים קשה ובסוף בגלל 2 טעויות קיבלתי 90. וכל הילדים המפגרים בכיתה קיבלו 100, כי הם פשוט דיברו באוצר מילים פשוט. תתרגלי מול מישהו שהוא דובר אנגלית או מבין ברמת שפת אם, כי לדבר עם מישהו ברמה שלך לא יעזור כי לא יתקנו אותך ולא תהיה התקדמות. בהצלחה, ורק בשביל שתדעי, אם מורידים אותך ל 4 יחידות בניגוד לרצונך תתקשרי למוקד פניות הציבור של משרד החינוך. אל תתני למערכת המכוערת לשאוב אותך למטה בשביל שממוצע הציונים של בית הספר שלהם יהיה גבוהה יותר בהצלחה

שני כהן3

New member
ל silver bird

קודם כל אני מודה לך מאד על תשובתך. דבר נוסף: הבעיה שלי אינה אוצר מילים (דווקא זה הצד החזק שלי!) הבעיה העיקרית שלי היא GRAMMAR! האם אני יכולה לפתור אותה על ידי שמיעה בCNN גלישה בביקורות סרטים וצפייה בטלוויזיה (לא משנה באיזה תנאים...) בלבד!? נשמע קל מדי! ובקשר לדיבור עם דוברי אנגלית אין לי אומץ בגלל הטעויות שלי. חוץ מזה ספרים אני דווקא קוראת (זה המקור לאוצר המילים) אני שמחה לשמוע שאני לא עושה את זה רק בשביל ה- BOOK REPORTS. נ.ב האם יש זמנים מסויימים שיותר עדיף לדבר בהם בכדי למנוע טעויות?

לא בבגרות..

כל הקטע הוא ששואלים אותך שאלה ואת צריכה לדעת באיזה זמן להשתמש כדי לענות עליה. אני לא יודעת עד כמה יעזרו לך תוכניות טלויזיה וביקורות סרטים (אלא אם כן ממש, ממש תתעמקי בהם). את צריכה קצת לדעת את החוקים, לדעתי. מתי אומרים ככה, מתי אומרים ככה. תנסי להימנע ממשפטים מסובכים, ותשתמשי בסימפל מתי שאת רק יכולה (עתיד, עבר, והווה- במקום פרפקט, שהוא בעיקר לקישוט). בהצלחה.

ryangirl

New member
שאלה...

אםאהורידו אותי ל4 יחידות בגלל הציון שלי יא ואני צריכה לעשות מבחן מעבר כדי לעבור ל5 אז אני יכולה לסרב ולהגיד שאני רוצה להיות ב5 בלי מבחן מעבר??

למעלה