בקשות

lightflake

New member
זה לא התודעה

עובדה שאתה יודע שמשהו מטושוש ולא חד... ז"א שהתודעה נמצאת שם ומודעת לטשטוש וחוסר החדות באופן חד ונקי

ראיתי בשירשור אחר

שעבורך תודעה = אלהים. אם זו ההבנה שלך, מובן לי מדוע אחנו לא יכולים להגיע לעמק השווה.

lightflake

New member
היה פעם מלך בישראל שאמר:

רבות מחשבות בלב איש; ועצת ה', היא תקום (משלי יט 21)

lightflake

New member
כן כי הידיעה שבכל מקרה עצת ה' תקום

אסור שתרפה את ידיך מלהשתמש בשכלך ומלקחת אחריות מקסימלית על מעשיך זה אכן נשמע כמו סתירה אולי כי אנחנו עדיין לא נמצאים במקום שבו שני הדברים לא סותרים זה את זה בעצם זו אותה סתירה מוכרת בפילוסופיה בין חופש הבחירה לבין העובדה שאלו-הים כל יודע

אהבתי

שוב "פרוש דניאל". אדם שיש לו התודעה המתאימה לא יכול לעשות דבר שהוא לא בתאום מלא לכל חוקי הטבע. כל מה שהוא עושה, אומר או חושב, נמצא בתאום מלא עם הרצון האלוהי. או אם נצטט את המלך החכם, "עצת ה'"

lightflake

New member
אז הרסת את כל היופי שבאמרה

כל היופי שלא משנה כמה אדם יחשוב ויחשוב רק עצת ה' תמיד היא זו שתתקיים אם החכם לא מסוגל "לברוח מחוקי הטבע" אז למה להניח שהטיפש כן מסוגל לכך ?

|כו|

כמה פעמים אנחנו

עושים (או אומרים או חושבים) דברים שאנחנו יודעים מלכתחילה שהם אינם נכונים/מוסריים/חוקיים...? כך שאפילו במןדע, אנחנו עושים לעתים דברים שאינם בתאום עם חוק הטבע. אצל אדם מואר זה לא קורה. אין כאן עניין של "לברוח" או לא מחוקי הטבע (רצון האלהים). זה או שהתודעה שלנו מספיק מפותחת כדי להיות בתאום מלא איתם או שהיא לא.

lightflake

New member
זאת אשליה מופלאה

אלוהים משחק בלפעול בניגוד לרצון עצמו אבל הדיסהרמוניה הזו נמצאת בתוך ההרמוניה שדבר לא קיים בלעדיה

אני מבין את הדברים

באופן שונה לחלוטין. אבל. איפה כתוב שאנחנו צריכים להבין הכל באותה צורה?

lightflake

New member
זה לא כתוב אבל

אם אתה מקבל את ההנחה שאני ואתה נובעים מאותו מקור אז כנראה שהאמיתות הבסיסיות לגבינו זהות, ההבנה שלנו את הדברים לא משנה את זה.

יש הבדל עצום

בין הבנה שנובעת ממשהו ששמענו, קראנו, ספרו לנו... לבין הבנה שנובעת מהתנסות ישירה. האם אתה מתנסה באופן ישיר, כל יום, כמה פעמים בכל יום, במה שקראת לו "...אותו מקור..."? זה יכול להוות את כל השוני.

lightflake

New member
לא מדובר על חוויה

מדובר על ויתור על האני האשלייתי שמרגיש כמו החווה אבל שהוא רק עוד חלק בחוויה החוויה כולה היא תודעה ותו לא לכן זה לא משנה מה אתה חווה התודעה נמצאת בשיאה של המדיטציה בדיוק כפי שהיא נמצאת כאשר אתה רותח מזעם על זה שחתך אותך בצומת

האם אתה חווה

את זה ש-"...התודעה נמצאת בשיאה של המדיטציה..."? נניח שכן. יופי. שאלת מיליון הדולר היא מה קורה לך לאחר מכן, כשאתה כבר לא בשיאה של המדיטציה? כי אם כן, אתה לא רותח מזעם. אתה עד לזה שקיים שם איזה זעם. ההבדל הקטן.

וחוץ מיזה,

מהו הטבע שאתה מדבר עליו כל הזמן? למשל, הטבע על פי היהדות שונה מהטבע על פי המסורות ההודיות והאסייתיות בכלל וכמובן שגם שונה ממה שהמדענים קוראים לו "טבע". אם כך, מהו הטבע הזה שאתה מדבר עליו, מהם חוקיו ומה משמעותה של אמירתך (בציטוט חופשי שלי) 'תיאום מלא עם חוקי הטבע'?

הצופה.

New member
אין חוקי טבע

תמצא לי את ספר החוקים של הטבע?-קוראים לו השכל והוא לא מתפקד

למעלה