בקשות

תמיד?

האם תמיד השכל אויב? האם הוא תמיד אויב שלך? האם תמיד השכל אויב של כולם?

הצופה.

New member
שכל רוצה סימן קריאה

סימן קריאה שונא סימן שאלה הסימן קריאה יודע את ההבדל בין שחור ללבן יודע מה טוב ומה רע-והוא גם רוצה לכפות את דעתו עליך כי הוא פשוט יודע... ובגלל שהוא שכל ומכיון שהוא מוגבל-מה שישיג לעולם יהיה מוגבל-ולכן זה תמיד רע הסימן שאלה רוצה את???(נסה לחוש)

אני לא מכיר

שום סימן קריאה ש *שונא* סימן שאלה. רק מכיר (קצת
) מישהו שהפך סימן קריאה וסימן שאלה לאנשים עם רגשות. יש ותשים בסופו של משפט סימן קריאה, יש שתשים סימן שאלה, יש שתשים נקודה או פסיק. לכל אחד תפקוד משלו, מצב, זמן ומקום משלו. אף אחד מהם לא *שונא* או *רב* עם רעהו. אף אחד מהם גם לא *רע* או *טוב* כשלעצמו. נסה כתרגיל, לכתוב עמוד שלפ רק עם סימני שאלה. בכלליות, אני שוב באמת לא מבין את דבריך, ובייחוד כשהאויב האולימטיבי שלך, השכל, הוגה אותם

לספר הזה

קוראים הוודות. אצלנו קוראים לו התורה. השכל יכול לתפקד בצורה מושלמת. "...וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ:..."

חוקי הטבע

זו חוקת היקום. רצון האלהים (או אללה או GOD או כל שם שתיתן לו או לה). שעל פיו הכל קורה. היא זו שבראה את מאות מיליארדי הגלאקסיות מיליונים של זנים של צורות חיים על פני כדור הארץ. היא זו שאחראית להכל. כבר השוותי במקום אחר. בגימטריה אלהים = הטבע. כעת זה יותר ברור?

מי ברא את מי שבורא?

ומי אחראי על מי שאחראי? אם תאמר שאת הבורא אף אחד לא ברא - את אותו הדבר תוכל לומר על כל היש. וגם הגימטריה ש אלוהים=טבע לא אומרת שום דבר וגם לא מוכיחה דבר. מי זה אלוהים? מה זה הטבע? עדיין לא ענית על השאלה שלי. ואם הטבע, יהיה אשר יהיה הטבע הזה, יצר את האדם, איך האדם יכול לפעול בניגוד לו? אם הטבע, או אלוהים (או אם שניהם אותו הדבר), יצרו את האדם - כל שיעשה ולא משנה מה - אף פעם לא יכול להיות בניגוד לטבע, אלא רק תמיד בניגוד למה שאתה או מישהו אחר חושבים שהוא הטבע/אלוהים. אם כן שוב, מיזה או מזה הטבע הזה שאתה מדבר עליו ושהאדם באמת או לכאורה פועל כנגדו במצבו הלא מואר?

כנראה שלא הסברתי

את עצמי היטב. אם אנחנו מסתכלים סביבנו, בכל דבר שקיים יש סדר מופלא. הסדר הזה איננו אקראי, הוא מכוון תמיד ליותר ויותר ויותר. תינוק לא יישאר תינוק. זרע לא יוותר לתמיד זרע. אלה יגדלו ויגדלו עד... שיגיעו לאינסוף. משהו או מישהו (או מישהי) אחראים לסדר הזה ולהתפתחות הזו. לאלה אני קורא "הטבע" או במלה אחרת "אלהים" הפיזיקאי הקוואנטי יקרא לזה "השדה המאוחד".

אולי יש סדר ואולי אין סדר

ואולי לפעמים יש ולפעמים אין
האם ה"טבע" הוא ישות שנמצאת מחוץ לטבע? או אולי הטבע אינו יותר ולא פחות אלא סך כל התהליכים שמהווים אותו?

למעלה