בקשות

Mist2

New member
בקשות

אנו צריכים להיזהר ממה שאנו מבקשים. לפעמים או תמיד, נדמה לנו, ששינוי קטן במאורעות היה משנה לגבינו את כל התמונה! וכך אנו שוקעים בדמיונות ובהם אנו מוצאים את האשמים במצבנו, ומדמיינים מה היה קורה או מה היה משתנה בחיינו אם הדברים היו קורים אחרת. מידי פעם נותנים לנו לראות, את האמת. המאורעות משתנים בדיוק כפי שדמיינו אותם, אך שום דבר לא משתנה לטובה. במצבים אלו ניצב האדם מול האמת העירומה, ואין לו דמיונות בהם הוא יכול להיאחז, הוא רואה את עצמו כפי שהוא באמת, ללא שקרים. אמת זו עלולה לשנות את חיינו, אך היא עלולה גם לפגוע בנו. אז היזהרו ממה שאתם מבקשים, מייחלים לעצמכם ומתפללים לו… כי מידי פעם נותנים לנו בדיוק את מה שאנו מבקשים.

אולי יש אפשרות יותר טובה מלהזהר

והיא להיות מוכן להתמודד עם מה שיקרה כתוצאה ממילוי הבקשה- יהיה אשר יהיה

Mist2

New member
אל תדרשי מעצמך יותר מדי

אם את יכולה להיות מוכנה להתמודד, אז את כבר הגעת, והפוסט הזה לא כוון אליך.

neophile

New member
גם צריך לשים לב מי מבקש

ארועים והתרחשויות מסויימות יכולים להביא לכך שאני כלשהוא יבקש לשנות את הדברים ואני אחר יקבל אותם כפי שהם וזה כמובן לרוב מצב של הזדהות ודמיונות אבל אם אני אראה את עצמי באותו הזמן גם את האניים שרוצים לשנות וגם את אלו שלכאורה מקבלים את הדברים כפי שהם - אז אני אחשף לאמת . כמובן שזה רק ניסוח אחד אבל יכולים להיות הרבה סיטואציות שבהן ניתקל באיזה שהיא דיכוטומיה פנימית של שינוי לעומת קבלה שהיא רק לכאורה רוחנית , עם זאת מדובר בדיוק באותו מישור שבו הדברים מתרחשים וזאת בעיה מאוד גדולה עבור מחפשים רוחניים בייחוד ,שמרוב דובים לא רואים את היער , אנחנו מאוד גאים בפניני החכמה שאנחנו אוספים שאומרים כך או אחרת ומתייחסים אליהן בעדיפות על פני תגובות אוטומטיות אחרות שעולות בנו ונדמה לנו שאלו לא תגובות אוטומטיות בכלל שאלו אמיתות גבוהות יותר לכאורה אבל הן בדיוק באותה הרמה כמו שאר הדברים , כל עוד מצב התודעה שלנו לא משתנה . לפעמים אנחנו כן נצליח לעבור שינוי מצב תודעה ואז כמו שאתה אומר , לא בטוח שנאהב את מה שנראה , פתאום כל התובנות הרוחניות שהגענו אליהם ייראו לנו שטחיות מאוד וזאת הרגשה לא נעימה , זה לרוב מוביל באופן אוטומטי לרחמים עצמיים ואפשר להתקע בלימבו הזה הרבה מאוד זמן בלי הדרכה נכונה .

מסכים, אבל בכיוון אחר לחלוטין

כשהתודעה שלנו חזקה, כל רצון שלנו מתגשם. לכן מאוד חשוב להיזהר במה שאנחנו רוצים. יש סיפור על יוגי גדול, שכל מה שרצה היה מתגשם מייד. יום אחד הוא הלך במדבר עייף, רעב, מותש, צמא... הוא חשב בלבו: "לו היה כאן עץ, הייתי נח מעט בצלו". וווףף, מיד נוצר שם עץ. שמח וטוב לב, נח היוגי בצל העץ. המחשבה המשיכה: "אני כל כך צמא, לו היה כאן מעיין עם מים חיים." וווףף, מעיין פכפך לו בנחת ליד העץ. שתה היוגי, רווה וחשב: "למעשה, אני די רעב. לו היו לעץ פירות מתוקים." וווףף, העץ כוסה בשלל פירות מזנים ומסוגים שונים. אכל היוגי, שבע, רצה לנוח ולנמנם: "מקווה שלא יעבור כאן איזה נמר טורף." וווףף......

lightflake

New member
אהבתי, ותוספת לדיון

לדעתי גם הנמר היה אמור להגיע בכל מקרה, בלי קשר למחשבות... העובדה שאתה חושב ומבקש משהו והוא קורה אינה אומרת שהדבר קרה כי חשבת עליו אלא אומרת שעולות לך מחשבות המתאימות לקורה ביקום... "לנו" (לאשליית הנפרדות) אין כל שליטה על הקורה, בטח שלא באמצעות מחשבות שאף עליהן אין לנו שום שליטה...

יפה

או שהיוגי הזה, ונעזוב רגע את החתלתול הגדול, ידע מראש שהעץ, הנחל והפירות יופיעו יש מאין. או... שבכל זאת המחשבה שלו היא זו ש-"בראה" אותם. בכל מקרה זה מעיד על עצמה רבה של חשיבה. אדם עם עצמת חשיבה כזו, כבר לא חי את הנפרדות. לכן הוא מעבר למחשבות בהן לא יכול לשלוט. הוא שולט ב-ה-כ-ו-ל.

Mist2

New member
3 דברים

1. רוב הזמן התודעה שלנו חלשה, לכן זה בכלל לא רלוונטי. 2. כאשר התודעה שלנו חזקה אנו יכולים לשלוט גם בתשוקות שלנו. וכל מה שדיברת אליו היו תשוקות ולא רצונות. 3. מבחינתי כל עניין הרצונות המתגשמים כשהתודעה חזקה, זה רק עוד דמיון.

3 דברים

1. התודעה שלנו חלשה כל עוד אנחנו לא עושים כדי לחזק אותה. 2. לא מבין את ההבדל בין רצון לתשוקה. 3. כשזה יהיה חלק מהיומיום שלך, תבין אחרת.

תשוקה היא הזקקות למשהו. רצון הוא הכוונה לממש את ההזדקקות הזו. ההבדל בין מימוש תשוקות ורצונות לבין החופש מהם הוא שביעות-הרצון, השמחה והשלווה בכל מצב מקום וזמן של האדם הער (המואר), תהיינה הנסיבות אשר תהיינה.

לא לגמרי ברור

האם אוכל, נשימה... הם תשוקה? האם האימפולס לבצע את אלה הוא רצון? האם אדם המואר שרוצה (או משתוקק) לעשות את העולם מקום טוב יותר אינו חופשי מאלה?

בהקשר של האדם הער (או המואר)

לא מדובר על אותן השתוקקויות ההכרחיות לקיומו, אלא על אלה שאינן אלא התאוויות חמדניות וחסרות תוחלת.

אז למה

אתה קורא לזה "השתוקקויות". יותר פשוט לקרוא לזה "תאוויות חמדניות" או "תאוויות חסרות תוחלת".

Mist2

New member
מה הדמיון שכל מה שאני משתוקק לו נוצר?

אני מקווה שלעולם לא אגיע לשם...

lightflake

New member
1/

התודעה אינה "שלנו" ההיפך הוא הנכון ועוצמתה אינה משתנה לעולם כי אין לה עוצמה

התודעה היא הדבר היחיד

שהוא ממש שלנו. כי כל מה שאיננו שלנו ניתן לקחת אותו מאיתנו. כסף, רכוש, בריאות... הדבר היחיד שאף אחד לא יכול לגעת בו הוא התודעה שלנו. כאן אולי הבעייה. השאלה איך אתה מגדיר "תודעה".

lightflake

New member
השאלה למה אתה מתכוון כשאתה אומר "שלנו"

ואם אתה באותו משפט אומר גם תודעה וגם שלנו אז ברור שכאן ה"שלנו" או ה"אני" הם היחסי והתודעה היא האמת. אף אחד לא יכול לגעת בתודעה כולל אתה ואני כי כל מה שקיים זאת תודעה, כל שאר המושגים נובעים ממנה.

לא ענית

על איך אתה מגדיר תודעה. לכן בלי ספק יהיו חלוקי דעות ביננו בנושא. כי אני חושב שאתה מבין את המלה באופן שונה מאיך שאני מבין אותה. עבורי המלה תודעה מראה על מצב העירנות שלנו. כשמצב התודעה נמוך, הערנות שלנו מעורפלת. לא חדה. מטושטשת. לא מצליחה במה שאנחנו רוצים לעשות. כמובן שגם להיפך.

למעלה