בקשות מההורים

אפשר!!!! אם זה לא מחוייב המציאות!!!!?!??!?!?!

היא אומרת שיש להם כסף, ואלה ערבויות כתוצאה מהסתבכויות מטופשות.

ההורים שלה ילדים גדולים, ואם הערבויות לא מיועדות להלוואות שיצילו אותם מקריסה כלכלית אז כן, בטח שאפשר להגיד לא.

ערבות זה שיק פתוח שעלול להפרע בכל רגע - יש כסף לשלם את זה? זה ממש לא משנה אם זה אבא אמא או אח. אם יש מליונים בבנק - בכיף לחתום על ערבות כל הזמן.

מיציאלה

New member
לא אמרתי שיש להם כסף

הערבויות הן אכן כתוצאה מהסתבכויות מטופשות שמובילות אותם למצב בו כל פעם שהם מצליחים להגיע למצב טוב יחסית, הם נופלים שוב (אני לא מתכוונת לרעבים ללחם, אבל כן למצב בו צריך לקחת הלוואה מהבנק או להתמודד מול צרות משפטיות כאלה ואחרות).

אבל זה לא העניין, אני מסכימה עם אניאורחת שכשאשר מדובר בהורים ואחים זה ממש בעייתי לסרב (ע"י אותה תפיסת עולם שמשפחה זה משפחה ועושים אחד בשביל השני). ומסכימה עם עלה לא נידף לגבי זה שאם הערבות היא עבור משהו מטופש כמו "בא לי לשדרג את דירת ה-5 חדרים שלי לוילה" אז כמובן שזה בסדר לומר לא.

אני חושבת שלא כולן כאן מודעות למגוון הרחב של ערבויות שיכולים לבקש לחתום, סתם לדוגמא, ערבות יכולה להיות גם לחוזה שכר דירה, או לטובת הפקדת כסף לבית משפט. אני מאמינה שרובנו כאן היו מסכימות לחתום (אם לא להורים אז לילדים כשיצטרכו) על ערבות של חוזה שכר דירה למשל. עלמשכנתא זה קצת יותר בעייתי...

אני חותמת לכל בני משפחתי

מצד שני הם לא מתנהגים כמו הוריך, ולא יסרבו לי בעת צרה.

אני גם לא עשירה מספיק כדי לשלם

ayaht

New member
לא רק שאפשר, גם רצוי וצריך.

ואני אגלה לך סוד: לפעמים הבנק דורש ערבות למרות שאפשר גם בלי.
למה? כי נוח להם ככה. מה אכפת להם לכסות את עצמם מכל הכיוונים?
בעיה של מי שמסכים לזה.

לפעמים מתברר שהבנק בסופו של דבר כל כך להוט לתת את ההלוואה,
ושבעצם אפשר להוריד את הריבית בחצי וגם לוותר על הערבים ועדיין זה משתלם (לבנק). מנסיון.
לא ישר צריך להסכים לכל התנאים.
ואם אין כסף - עדיף לא לקחת הלוואות.

נ.ב.
עמדתי במצב הזה שמיציאלה מתארת.
כן, צעקו עליי בגלל שהעזתי להתלבט ולשאול שאלות.
נעלבתי עד עמקי נשמתי. נכון.
זה פגע בי וכואב לי עד היום.
אני לא בקשר עם מי שהתייחס אליי ככה.
וברור שממני הוא לא קיבל יותר עזרה, למרות שעזרתי לו מעל ומעבר לפני כן.

Miss Lynn

New member
אמא שלי פעם אמרה לי משפט

כשאת מבקשת ממישהו לחתום לך על ערבות תחשבי האם כשהוא יבקש ממך את תחתמי עבורו....

וגם ההפך הוא הנכון...

אני לא אלך לחתום לערבות למישהו בזבזן שחי במינוס , שאין לו חסכונות, שלא אכפת לו לנצל...

למשל עכשיו בדיוק אני צריכה שיחתמו לי... יש לי משפחה ענקית ומלא בני דודים אבל מכל הבני דודים והדודים רק ל2 אני מוכנה לחתום בעתיד... כי זה אנשים אחראיים עם מוסר ואני יכולה לישון בשקט שמחר אם הם יבואו לבקש ממני אני אחתום בשמחה... ולכן ביקשתי מהם והם הסכימו כמובן כי אני בדיוק כמוהם...

מדובר פה בבחורה שההורים שלה לא מוכנים לעשות כלום עבורה (בייביסיטר רק בכסף?!?!) אבל מבקשים את כל העולם (כביסה? מה היא תירקב?) ולכן לאדם כזה הייתי אומרת לא. כי אני לא יכולה לישון בשקט בלילה , אולי מחר לא יתחשק להם לשלם?

בדיוק לפני שבוע סיפרו לי על בחורה שביקשה מדודים שלה לחתום לה והיא הפסיקה לשלם פשוט ועכשיו הם תקועים עם 300 אלף שקל חוב... באסה לא?

איך אפשר?

כי אם אין לך יכולת כלכלית לסחוב אותם על הגב שלך כדאי שלא תחתמי להם.
לנו יש מזל אדיר שאבא שלי ידע שאחיו מאוד שופוני ויכל לקנות דברים בלי כיסוי רק כדי שיראו שיש לו. ובאמת,הוא נפל בענק, מה זה נפל, התרסק לאלפי חתיכות. דוד שלי השני שחתם לו הסתבך כלכלית מאוד קשה, אבא שלי שסרב לחתום ניצל. והבחור שבגללו חצי משפחה נפלה, ממשיך עם השופוני שלו כי גם ככה אין מה לקחת ממנו באמת.

אני מאמינה שצריך לעזור למשפחה, ואחתום לרובם, אבל לאחותי למשל לא אחתום.
גם אמא שלי, החליטה משום מה, כשהיתי צריכה ערב לחוזה שכירות שהיא לא חותמת ערבויות (למרות שבאמת,היא ידעה שאני עובדת ויכולה לשלם,ומקסימום אם לא,היא יכולה לספוג 5000 שקלים) מקובל. גם אני לא היתי חותמת לה היום.

טליה 70

New member
הם מתנהגים כך

שוב כי היא מאפשרת. הם יודעים שהיא חלשה מולם ותוקפים. אני חושבת שאת צריכה מאמן אישי טוב שילמד אותך להיות יותר אסרטיבית ולא על נידף שמתנועע לניד כל רוח קלה. יש הרבה דברים שאת חוזרת עליהם כמו מנטרה וזה כל כך מובנה באישיות שלך שאת לא מעזה אפילו להעלות במחשבתך שאפשר וצריך להתנהג אחרת. אילו רק היית מבינה שהוריך היו משנים את התנהגותם כלפיך ברגע שהם היו רואים שינוי אצלך.

למעלה