בקשה

מוּסקט

New member
סכין

מעבר להיותו סמל פאלי (שפיץ שעולה ויורד שנעים לך אבל גם מפחיד אותך בהחלט 'מושך' לכוון אינטרפרטציה פרוידיאנית בעליל וגישתך לאקט מיני) יכול גם לסמל אגרסיות, פירוד או היפרדות.

מוּסקט

New member
אוטובוס

נסיעה באוטובוס יכולה לרמוז לך שאת הולכת עם הרוב או עם ההמון. שאת לא מספיק מקורית או שאין לך שליטה מלאה על הדרך בה מתגלגלים חייך.

מוּסקט

New member
אם לא נלך לכוון של

תיק-נרתיק תיק יכול גם לסמל סודות ששמו אצלך למשמרת

מוּסקט

New member
בקשה

מכל אלו שרוצים לשטוח את חלומם בפומבי - אהיה מוכנה מדי פעם להשתתף בפיענוח סימבולים בתנאי שתעזרו לי (וגם לעצמכם) באופן הכתיבה או הפרזנטציה של החלום בפורום. חלק ניכר מהעבודת הפיענוח של החלום תלוייה באופן בו החלום מסופר. יש אנשים החולמים חלומות עשירים, בעלי פרטים רבים, דיאלוגים שלמים, צבעי טכניקולור - וזוכרים כמעט הכל. לעומתם יש רבים אחרים שרק פתחו את העיניים - ופוף! נגוז הכל. כדי שבכל זאת אפשר יהיה לעשות משהו בפורום, 1. כתבו עלילה: מה קרה/התרחש אולי על רצף של זמן או כל רצף אחר. 2. מנו סימבולים עיקריים בחלום. למשל חיות, בתים כלי תחבורה, מקומות וכד´. 3. כתבו משהו אודות ההרגשה שלכם בתוך העלילה: גם רגשות שלכם וגם רגשות של אחרים כלפיכם (או כלפי אחרים) בחלום. 4. אם היה טקסט, צטטו משפטים, חידודי לשון, פתגמים או אמרות כנף שנאמרו, או שנכתבו הקשורים לסימבולים שעלו. כשיש חלומות עמוסים בפרטים כמו זה שכתבה עידן, לא מתאים לכתוב אותם כך בפורום (לכן נאנחתי "אוי"!) - המפענח צריך מיקוד. על החולם לעשות עבודת ניפוי ולברור משלל העניינים שהתרחשו בחלום דבר או שניים שנראו לו מרכזיים. אישית, אין לי זמן ולא חשק לקרוא פרטי פרטים של עלילה הזויה בלי שאדע מה מכל הערב רב הזה באמת נחווה כחשוב או מרכזי לחולם. זה מעייף, זה מתיש, ועם יד על הלב - לא ממש מעניין אותי. אני גם מציעה לפתוח שרשור חלומות אחד לשבוע ולהשתרשר אליו.

Islington

New member
אבל כבר הספקתי לשכוח את כל הפרטים

כל מה שאני זוכר זה: אני פוגש אותה (גם במציאות אני פוגש אותה הרבה) ואיכשהו אני שוכח את התיק שלה אצלי ויוצא מהבניין בו אנחנו נמצאים, אז אני נזכר שהתיק שלי ומחזיר לה אותו.

orlyt

New member
יומן חלומות

השלב שבו זוכרים את החלום בצורה הטובה ביותר זה ממש כשמתעוררים. לכן כדאי להחזיק מחברת וכלי כתיבה לצד המיטה, ולהתרגל להתעורר ומיד לרשום. ככה זוכרים יותר פרטים, והמיומנות משתפרת. זה גם נחמד להזכר בחלומות קודמים, ולפעמים אפשר אפילו לראות תהליך מסוים. בלי פרטים והשתתפות של החולם בפרשנות של החלום, זה קצת כמו לבקש שיזהו שיר בפורום שבו מזהים שירים בלי לתת רמז לגבי המילים, המנגינה והמבצעים..

עִידן

New member
אני חלמתי

שחברה שלימהקיבוץ ואני הולכות באיזור מערת הפלמ"ח בקיבוץ, רק שבחלום זה היה אזור הררי מלא בחול. שמענו שיש באזור ים עם מכרות מלח, הלכנו הלכנו.. בכל פעם הגענו לקצה של צוק, ואחריו נפלנו למים מאוד עמוקים, עד שהגענו למעין קרקע. ושוב הלכנו הלכנו הלכנו.. נפלנו והגענו. ככה כמה פעמים, עד שנחתנו בתוך בית שבמקום מאוד נמוך בים, והאישה שם נתנה לנו להיכנס לאקווריום, כמו זה של הודיני. אני העדפתי שלא (שונאת להכניס את הראש למים), והחברה שלי נכנסה ומאוד התסבכה שם (היא הייתה קשורה בשרשראות האלה..כמו הודיני..), וניסיתי לעזור לה, ולאישה, להפתעתנו זה לא הפריע. אחרי כמה זמן, באופן לא לגמרי ברור, אישה אחת הראתה לי תמונות של החברה ההיא ושלי כשהיינו בנפילות האלה בים, כדי להוכיח לי שבאמת הייתי שם, רק שבתמונות היינו מוקפות בהרבה חיות מים מסוכנות ודרגים טורפים.

עִידן

New member
אוי, אני כה מעופפת..

זה בכלל היה אתמול. היום חלמתי שאני לוקחת את האוטו של אחותי, למרות שאין לי רישיון עוד, ונוסעת לאיזה מקום, עד שמישהו פורץ את האוטו, ולמרות שלכ המכוניות שם היו שונות מאוד, לא ידעתי לזהות מה הוא האוטו שלי. התקשרתי למשטרה ופניתי לשומרת של הבניין (שידעה שהוא פורץ ואמרה שגם לה הוא פרץ, אבל אין לה מה לעשות..). עד שהתקשרתי לחברה שלי מהקיבוץ, והיא באה לקחת אותי משם (כי פתאום נזכרתי שאסור לי לנהוג, וכבר הצלחתי לזהות את האוטו בפרוץ). אח"כ התחבאתי מתחת לכובע קש, כי כל מיני אנשים רצו לשפוך עליי מים.

עִידן

New member
או ליתר דיוק -

כל מיני בנים מהשכבה שלי רצו לשפוך על כל הבנות שם מים.

עִידן

New member
ושמתי לב

לריבוי המים המטרידים, מה שמזכיר לי שכשהחברה באה לקחת אותי, בדרך חזרה כל העיר הייתה מוצפת מים.

מוּסקט

New member
עידן

החלומות שלך מסובכים לי מידי - קטונתי. ומה זה דרגים טורפים?

יש לי חלום

התעוררתי בבוקר ועוד לפני שפקחתי את עיני שחזרתי בראש את החלום מהר מהר לפני שהוא יעלם. וזה עזר אני זוכרת חלום שלם בפעם הראשונה בחיי: הלכתי עם האקס שלי (7 שנים וחתונה) ועם אמא שלו להצגה שהוא מופיע בה. אני זוכרת שבחלום הדגש היה על כך שכל הדרך לא החלפתי מילה עם אמא שלו. א. האקס שלי לא שחקן ב. מאד אהבתי את אמא שלו ואני לא בקשר איתה מאז הפרדה. ג. אני בקשר קל עם האקס שלי. מקום ההצגה היה בחוץ במה גדולה ומולה פזורים כסאות. כשהגענו הוא נתן לי שקית שקופה עם שלושה יצורים מעופפים בתוכה. נראו כמו פרפרים אפורים אולי דומה לאש. אני לא זוכרת שום רגש לגבי השקית - זה לא היה מוזר והיצורים לא היו מגעילים. אני גם לא יודעת אם הוא נתן לי אותה מתנה או שהייתי צריכה לשמור לו עליה. אמא וילדה שישבו בשורה הראשונה התלהבו מהיצורים בשקית והלכתי איתן יחד למקום מעל הבמה. שיפוע של גג מתחת לעץ שהיה נוח לשבת עליו. פגשנו שם בן כתה שלי (גד) מהתיכון (התיכון נגמר לפני 12 שנים). אני זוכרת שידעתי שהמקום שבו גד ישב היה אמור להיות מקום טוב אבל כשהגעתי לשם והסתכלתי למטה ולא ראו משם את הבמה כמעט. א. גד לא היה בחבר'ה שלי בתיכון. ב. גד מיצג אצלי את הקיבוצניק האולטימטיבי איש הטבע - עבד עם סוסים בקיבוץ והיה מאד מקובל חברתית. ג. אחרי התיכון הקשר היחיד שלנו הוא שלום שלום בלוויות וחתונות. גד ניסה להוציא בשבילן את אחד היצורים ובזמן שהוא הוציא להן יצור אחד יצור שני ברח החוצה. לא זוכרת שזה הפריע לי שאחד היצורים ברח או שאני נותנת יצור אחר לאמא ולבת. התעוררתי. אח"כ חזרתי לישון שוב וחלמתי עוד חלום שמסבירים לי מה היצורים האלו אבל אני לא זוכרת.

מוּסקט

New member
ראשית:

חשוב שתקחי בחשבון שאנשים בחלום לא בהכרח מייצגים את עצמם אלא תכונות שאת מייחסת להם שיכולות אפילו להיות שלך, או תכונות/ייצוגים עמם את בדיאלוג בחלום. כלומר, צריך לחשוב מה האקס מייצג עבורך, מה אימו מייצגת וכו'. מבחינת היצורים - הכי קרוב שיכולתי להחשוב עליו באמת היה עש. עש בחלום יכול לייצג גירויים ונזקים שנמצאים חבויים מתחת לפני השטח, וכשמגלים אותם זה כבר מאוחר מידי. לחילופין, העש יכול לייצג חסרונות, חולשות או פגמים שלך. מבחינת הבמה - זה מעניין. 'כל העולם במה' אמר שייקספיר, ובאמת ניתן להתבונן על הסימבול במה כמייצג את ההתנהגות שלך ואת 'סיפור' היחסים שלך עם אחרים בחברה. חשבי איזה מקום תפסת על הבמה או איזה מקום נתת לאחרים לתפוס. מי השחקן הראשי, מי מסתכל מהצד, ומי משתתף כשחקן משנה... האם זה מקביל למשהו שקורה גם בחיי הערות שלך? היותך צופה בבמה יכולה לשקף חלקים מופנמים באישיות שלך ולרמוז לך שאולי עליך להיות יותר בטוחה בעצמך מאשר את מרשה לעצמך בפרהסיה. כל האינטראקציה עם החלקים הקיבוצניקיים-הטבעיים שמחוברים לחיים (חתונות לוויות) והקשר של החלקים הללו לקשרי אם-בת מצריך התבוננות יותר מעמיקה אליה אין לי מספיק רמזים. אחלה חלום!!

הרבה תודה על התגובה העניינית

אכן מתעסקת הרבה עם מקומי על במת החיים ביחס לאחרים סביבי. למרות שבשנתיים שלוש האחרונות אני מרשה לעצמי יותר להיות במרכז הבמה אני מתעסקת הרבה בלבדוק שזה לא בא על חשבון מקומם של חברי על הבמה.

למעלה