בקשה

אם יש לי שאלות אני פונה לרב שלי

תנסה גם אתה, פנה לרב התורן שלך, ידען, ושאל אותו. לידיעתך, אני כאן לא על תקן של מחזיר בתשובה, לא דומה ולא כאילו. רוצה להאמין? בבקשה, הרגש חופשי לעשות זאת כמוני ללא כפיה. רק שאלות שאלות שאלות שאלות.... על קוצו של יוד ללא סוף...

erez zon

New member
יש לי שאלה אליך "נעים מאוד"

האם אתה יכול לתת אמון מוחלט במאורע הר סיני שהועלה על הכתב רק 400 שנה לאחר מכן?כלומר במשך תקופה כה ארוכה הסיפור הועבר מפה לאוזן משחק של טלפון שבור... עוד שאלה,כתבת שבמאורע צפו 3 מליון איש.האם יש לך את הפסוק האומר כי זהו אומדן הצופים? וכיצד אתה מתייחס לדעת היסטוריונים הטוענים כי מספר זה של עם ישראל הוא דמיוני ביחס לאוכלוסיה בתקופה ההיא,כיוון שאפילו בשיא פריחתה לא עלתה אוכלוסיה זו על מליון ורבע תושבים.

הר סיני

1.יש לי אמון מוחלט וללא צל של ספק בהתרחשותו של מעמד הר סיני. אז לא היו טלפונים, לא שלמים ולא שבורים. זה לא כאילו האבא ראה פתאום לפתע את בנו שנולד לאחר המקרה ואמר לו כבדרך אגב, "אתה יודע, לפני... בורא עולם התגלה לנו במעמד נדיר..." 2. 3 מיליון זהו אומדן סביר. 3.אז הם אמרו. ואם הם היו אומרים שהיו רק עשירית, נו אז..? מתי תבינו? אני ועוד הרבה כמוני מזמן עברו את שלב ההוכחות, תהיות, שאלות סתירות. לי אין בעיה, את מה שעברתם ועוד תעברו אני עברתי, זה מאחורי. אם אתם כל כך מעוניינים, גשו לפורום נטעים ומסורת חז"ל ושם שאלו את שאלותיכם. יש סיכוי שתמצאו אותי שם.

erez zon

New member
אוקי...

היכן אגב הפסוק האומר כי 3 מליון איש צפו במעמד? והאם זהו הבסיס העיקרי לאמונתך?

לא

הבסיס העיקרי לאמונתי הוא יישום דברי הרמב"ם: עיקר העיקרים (וסיבת הסיבות) הוא לידע שיש בורא לעולם והוא זה המנהיג את עולמנו. מכיוון שזה לא ציטוט מדויק לא הכנסתי במרכאות.

erez zon

New member
כלומר....

מאמין לא על סמך איזושהי הוכחה.פשוט מאמין כי יש לך צורך להאמין. כלומר שגם אם יוכיחו עכשיו לפרטי פרטים כיצד נברא העולם וכיצד נוצרנו (למרות שכבר ידוע שזה לא היה ישירות מאדם)זה לא ישנה מאומה מרצונך להאמין בבורא עולם.אכן כך?

damnguest

New member
אני משתתף בצערך.

"תנסה גם אתה, פנה לרב התורן שלך, ידען, ושאל אותו. לידיעתך, אני כאן לא על תקן של מחזיר בתשובה, לא דומה ולא כאילו." - תודה על ההתחמקות והנדיבות, לא רציתי שתחזיר אותי בתשובה... אבל אני באמת אפנה למישהו שקצת מבין. "רוצה להאמין? בבקשה, הרגש חופשי לעשות זאת כמוני ללא כפיה" - הלוואי שיכלתי... הלוואי שיהיה לי למי להודות שאני שמח, למי לבכות שאני עצוב, למי להתפלל שכואב לי - זאת חבילה באמת מפתה.. אבל הדבר היחידי שנכפה עליי הוא ההיגיון הבריא שלי, וזה הקו היחידי שמפריד ביני לבין האלוהים הרשע שלך.

אם כך

אז את שינאתך לבורא עולם אל תוציא עלי. יש הרבה עצים ביער, מצא עץ אחר לטפס ולפרוק עליו את תסכוליך מהחיים האפסיים שלך. תודה

ofir_y

New member
אין לי שינאה לבורא עולם,

ההפך, אני נותן לו את רחמיי הכנים. אני מסתכל על העולם שלנו ועל האנשים... ואני מרחם עליו שזה המקסימום שהוא הצליח לעשות. "יש הרבה עצים ביער, מצא עץ אחר לטפס ולפרוק עליו את תסכוליך מהחיים האפסיים שלך" - תודה על הטיפ.. אגב, תנסה גם אתה למצוא איזה עץ גבוה גבוה אולי מישם אלוהים ישמע אותך...

סלח לי אופיר היקר

לא אני הוא זה שפנה אליך בשאלות ובטענות. אז נא לא להתקיף אותי. תודה

ofir_y

New member
נו אז מה אתה רוצה להגיד פה בעצם?

אם היית פונה אלי בשאלות וטענות, הייתי עונה ומפריך. מה שאתה עשית היה להתפלץ על שגיאות כתיב ולהתחמק.

אם

לו הייתי יורד לרמתו של ביגון הייתי משיב לך כמוהו.. אם היו לסבתא.." אבל אני לא הוא (לשמחתי הרבה), לכן אשיב לך בפשטות. אם הייתי מוצא לנכון לשאול אותך שאלות וטענות, הענין הוא שלא עשיתי זאת, ואין לי כוונה להיכנס לדיונים מהסוג הנ"ל. חשבתי שהבהרתי את עצמי בנקודה הזאת. תודה

qwerim

New member
קודם כל

"למה הם שונים" אינו עוסק באמיתות התורה. וזה שיש לך הערות, אינו אומר שהספר אינו נכון. למעשה, אני די בטוח שאינך מסוגל להתקרב לרמה של נויגרשל למשל. חוץ מן העובדה שפרסמתי לפני כחודש הצעה למפגש עם מחב"ת רציני (+הקלטה וכו´) וכולם שיקשקו כאן, כולל אתה.

begone

New member
אוסף של כזבים

""למה הם שונים" אינו עוסק באמיתות התורה" נכון, אבל הוא מנסה להסביר את ההשקפה החרדית בלי לנמק אותה. זה כמו להסביר למה הפיזיקה זה דבר נהדר, בלי להביא נוסחאות. "וזה שיש לך הערות, אינו אומר שהספר אינו נכון" הספר כורע מעומס השקרים. "אני די בטוח שאינך מסוגל להתקרב לרמה של נויגרשל למשל" הביטחון שלך לא מבוסס על עובדות. "שפרסמתי לפני כחודש הצעה למפגש עם מחב"ת רציני (+הקלטה וכו´) וכולם שיקשקו כאן, כולל אתה" אתה משקר, כהרגלך בקודש. לא שקשקנו, אלא פשוט לא רצינו להתחיל לצאת מהבית ולארגן פגישות מפוקפקות עם הקלטות. והערה לסיום: אתה לא קולט שהמחבתים הללו אינם קוסמים? אתה לא קולט שאין לי שום פחד ושום חשש ממה שהם אומרים? אתה לא מבין שאין לי שום בעיה להתמודד עם הטיעונים המופרכים שלהם? תפסיק לאיים עלינו עם המחבתים המקצועיים שלך, כאילו אתה מחזיק ביד את נשק יום הדין. המחבתים שלך הם חבורה של מטיפים מיומנים ולא יותר מזה. אין להם שום כלי-נשק להחזרה אוטומטית בתשובה, ורובם משתמשים בטיעונים שאתר חופש כבר התמודד איתם בהצלחה.

zek

New member
מה עם עקרון ההדדיות?

מדבריך ניתן ללמוד על ציפיותיך שכל אחד מאתנו יתמודד עם ה"אמת" מול מחזיר בתשובה. האם גם אתה, או אחרים בחברה החרדית, מוכנים להתמודד עם ה"אמת" מול מחזירים בשאלה? איך תגיב או יגיבו הרבנים לסוג כזה של התמודדות בחברה החרדית?

oren*

New member
נו באמת, גיל 12?

מה זה? קצת נוסחאות עם נעלם אחד? בחייך, בשביל לספור את השעות עד סיום הצום ביום כיפור צריך יותר מזה.

qwerim

New member
לא

מדברים כאן על ידע. מדברים על כושר ניתוח והבנה.

voguemaster

New member
כמה דברים

קודם כל, המדגם קטן מדי, הרבה יותר מדי. כדי לקבל תמונה סטטיסטית טובה של היכולות של שני המגזרים צריך מחקר בהיקף הרבה יותר משמעותי. עד שאני לא רואה את כל הניתוח הסטטיסטי שעשו במחקר הנ"ל אני לא מאמין לו. ד"א זה נכון לגבי הרבה מחקרים. מחקרים "מוזרים" שכאלו גורמים לך להרים גבה ולחשוב שמא התוצאות משקפות את מה שחוקרים רצו לקבל (וזה קורה המון, על כל מחקר כמעט אפשר להביא מחקר שטוען ההיפך) וזה מחוזק ע"י הציטוטים שהבאת. לדעתי אתה יכול לזרוק את המחקר לפח. הוא לא משקף ולא נעליים. בכל מקרה, אני מזמין אותך לבצע מחקר דומה אצל בחורים אחרי שנה אחת באוניברסיטה. אני לא מדבר על ידע אלא על יכולת ניתוח וכד´. אולי תופתע לגלות שגם יכולת הניתוח ופתירת הבעיות משתפרת ככל שהמוח לומד יותר, ובוא נודה בזה - החילוניים שמים את החרדים מאחורה בקטע הזה.

רון סי

New member
רצח מחייב אומץ ומיומנות

מה, לא? אנחנו מדברים פה על רצח כאילו זה תחתית מדרגת הפשיעה. אבל מעניין אם יש בפורום הזה מישהו שמסוגל לעשות את זה גם אם הוא מתעלם מאי-מוסריות הענין. בשביל לרצוח צריך להשיג כלי נשק, צריך להתקרב אל האדם שרוצים לרצוח (או ללמוד לצלוף ממרחק, שזה מחייב מיומנות רצינית), שזה דבר מסוכן בפני עצמו, צריך להחליט איך תוקפים את האיש ככה שלא יוכל להתגונן ולגרום לנו נזק חזרה, או לחטוף את כלי הנשק מידינו, וצריך להשתמש בנשק, בין אם זה אקדח או סכין או אלה. זה מחייב יכולת לא קטנה. לרצוח זה לגמרי לא ענין של מה בכך. אם מוסיפים לזה את הסכנה הברורה של התפסות וכלא לכל החיים, אז צריך לא מעט אומץ. זה חוץ מהאומץ שצריך בשביל האקט עצמו. לגבי המוסריות, שוב, צריך לבדוק את זה על כל ספקטרום הפשיעה. יש פשעים שקל יותר לבצע וצריך פחות אומץ (אם כי הכי קל והכי בטוח לחיות ביושר). מוסריות בכלל, אגב, מעידה בעיקר על קונפורמיזם. הפרטים בחברה מאבדים את הזהות האישית שלהם וכולם מתגייסים למען מטרה משותפת. אם מסתכלים על הטבע, אז בחברות ועדרים של יצורים מפותחים יש תמיד מאבקים וקרבות בין הפרטים בתוך הקבוצה. החברות בהן אין שום מאבקים פנימיים (או יש מינימום זניח) הן נחותות יחסית מבחינת התפתחות הפרט, ואני מדבר על חרקים חברתיים: נמלים, דבורים וטרמיטים. אם כך, את החברה החרדית אפשר להשוות מבחינת התפתחותה לקן נמלים או טרמיטים. החברה החילונית, מעצם היותה מגוונת ועשירה יותר מהחרדית, וגם משום שהיא מקדמת את ערך החופש האישי, בהכרח תכלול אנשים נון-קונפורמיסטים, שרבים מהם עשויים להביע את החופש האישי שלהם בפשיעה. פשיעה זה בסה"כ מרד נגד תכתיבי החברה.

qwerim

New member
יפה!

גם לשיטתך, שרצח דורש מיומנות הריגה ואצל החרדים אין את זה, (סברה מצחיקה כשלעצמה) זה רק מוכיח עוד יותר על הרמה החרדית המוסרית, שלא הגיעו לידי רכישת מיומנויות כאלה!
ועל הגיון הטרמיטים - גם מאפיה היא טרמיט!

למעלה